• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

wiecie co... tak oglądam na necie filmy z porodów.. kurde zaczynam się bać tego wszystkiego! chociaż u mnie w szpitalu są warunki naprawdę niezłe, szpital nie jest duży, ma 3 sale /3,4 i 5 łóżkowe/. salę poporodową i porodową, rzadko się zdarza żeby się rodziło w kilka osób, więc myślę że będą się położne fajnie zajmowały na "wyłączność". Znam je uż ze szkoły rodzenia, nawet jak pokazywały kąpiel noworodka, to tak czule trzymały lalke że och :P
kurde to będzie niezły ból :/ ja do dentysty jak idę to na wstępie znieczulenie biorę - nieważne czy borowanie czy tylko przegląd zębów hehe, ale odrazu lepiej się czuje jak wiem że nie powinno boleć. no a tutaj ... :baffled::baffled:

Ja teraz z ciekawości jak napisałaś o tych filmikach też poszukałam kilka... oglądnełam z 5 i koniec... co prawda za kazdym razem łzy szczescia się lały jak dzidziuś się rodził ale od tej chwili decyduje się na cesarkę. Trudno może i gorzej dla mnie ale juz wiem po tym co zobaczyłam że ja nie jestem w stanie przejść przez to co te kobiety. I wszystkie te ktore rodzily naturalnie maja u mnie duzy szacunek i podziw. Jesteście wielkie ja się na to nie zdobędę...:(

reklama
Z tym uciskiem małego na nerkę to raczej niemożliwe , on siedzi cały czas poniżej pępka :/ macicę mam nieznacznie na 2 palce powyżej pępka czyli nisko :( w środe badanie właśnie jej i ilości wód płodowych :/ nie wiem co to kolka ale jak mnie nerka boli to nie pomaga żadna zmiana pozycji ani No-Spa, na infekcje pęcherza brałam już 3 x antybiotyk ciagle mam bekteriomocz, urospet też był stosowany nagminnie no i pobyt w szpitalu .......boję się tylko tych skurczy przy bólu nerki, wydaja się one być dosłownie parte bo mały naciska na szyjke a jest naprawdę bardzo, ale to bardzo nisko , mało kiedy wychyla sie mały ponad stan miednicy .....jutro będzie dzień decydujący, wszystko bedzie wiadomo, w kazdym razie mój gin. wygladał na zmartwionego położeniem małego i tego, że znajduje się on naprawdę nisko, mam ''brzuch opuszczony jak do porodu'' - to zdanie dr :/

Z tym uciskiem małego na nerkę to raczej niemożliwe , on siedzi cały czas poniżej pępka :/ macicę mam nieznacznie na 2 palce powyżej pępka czyli nisko :( w środe badanie właśnie jej i ilości wód płodowych :/ nie wiem co to kolka ale jak mnie nerka boli to nie pomaga żadna zmiana pozycji ani No-Spa, na infekcje pęcherza brałam już 3 x antybiotyk ciagle mam bekteriomocz, urospet też był stosowany nagminnie no i pobyt w szpitalu .......boję się tylko tych skurczy przy bólu nerki, wydaja się one być dosłownie parte bo mały naciska na szyjke a jest naprawdę bardzo, ale to bardzo nisko , mało kiedy wychyla sie mały ponad stan miednicy .....jutro będzie dzień decydujący, wszystko bedzie wiadomo, w kazdym razie mój gin. wygladał na zmartwionego położeniem małego i tego, że znajduje się on naprawdę nisko, mam ''brzuch opuszczony jak do porodu'' - to zdanie dr :/
jejciu Nessi...może nie bedzie tak źle.. nie wiem.. trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u gina :*

aga no właśnie bardzo się zdziwiłam jak mi ginka kazała leżeć i się nie ruszać :-( Zrobiła mi USG szyjki i powiedziała, że 'tragedii nie ma, ale mogłoby być lepiej'. Ale co to qrna znaczy :wściekła/y: Wg. mnie mam dobry opis: szyjka twarda, zamknięta, 31,1mm -> przecież ta szyjka jest długa jak polska autostrada :confused2:
Bardzo się przestraszyłam jak mi powiedziała o możliwym porodzie za 2 dni :szok: i na wszelki wypadek nie ruszam się za bardzo :no:

zwlaszcza bardzo trafne jest to porownanie z polska autostrada ...

reklama
Pamiętajcie, żeby się tak nie denerwować. Wszystko z pewnością będzie dobrze, a jak trzeba leżeć to trzeba i koniec :) Głowa i uszy do góry!
A i jeszcze wracając do anemii bo gdzieś pare stron temu padł temat, to na tym etapie ciaży anemia jest normalna, byleby nie za mocna, wklejam coś co znalazłam w necie kiedyś i sobie zapisałam :) Uszy do góry ciężarówki!

Poniżej zamieszczamy tabele stężenie hemoglobiny (g%) i odpowiednie wartości w zależności od trymestru ciąży.
Anemia I Trymestr II Trymestr III Trymestr
Lekka 12-13g% 11-12g% 10-11g%
Średnia 11-12g% 10-11g% 9-10g%
Ciężka <11g% <10g% <9g%

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry