reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ale jestem wsciekla moj T plywa w systemie 8 tygodni w domu i 8 tygodni w morzu no i poplynal specjalnie tydzien szybciej czyli po 7 tygodniach bo zmiennik go blagal bo mial jakies wesele kolegi i zostal 9 tygodni czyli tez tydzien dluzej i nam to bylo na reke bo bylby na porodzie i tydzien po bo ja sama tu jestem i to wychodzilo ze okolo 5 stycznia ma plynac a ten dupek mu pisze dzis ze ma byc po swietach gotowy do zamustrowania no chyba go pogielo nie dosc ze moj T poszedl mu na reke teraz siedzi dluzej i wszystko sie zgadza to on mowi ze go to nie obchodzi ze ja rodze i ze ma byc na statku co za ludzie nie doliczyl sie pewnie i teraz wymysla zebysmy to jeszcze chcieli go okantowac na chociaz jeden dzien nie wszystko po rowno by bylo a ten wymysla takie problemy juz widze jaka wojna bedzie:(

kurna nie daj sie !!! ja bym zrobila facetowi awanture ze hej !! on z powodu wesela kolegi zalatwia a tu na porod ma twojego nie byc ??? w zadnym razie !!

reklama
Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z 15 maja 1996 r. w
sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania
pracownikom zwolnień od pracy (Dz.U. z 1996 r. nr 60, poz. 281)
§ 15. Pracodawca jest obowiązany zwolnić od pracy pracownika na czas
obejmujący:
1) 2 dni - w razie ślubu pracownika lub urodzenia się jego dziecka
albo zgonu i pogrzebu małżonka pracownika lub jego dziecka, ojca,
matki, ojczyma lub macochy,

Karnitynka kłóć się!!! Kur..., to jakiś tam kolega i jego wesele jest ważniejsze w życiu niż poród???!!! Nie no co za cham!!!!
Ludzie to niektorzy maja z glową no klocic sie bedziemy bo ja tego tak nie zostawie tym bardziej ze wszystko bedzie po rowno a koles nie przemyslal i teraz pewnie kombinuje jak tu na sylwestra byc w domu ale juz moj T go urzadzi skoro tak nie fair sie zachowal.

reklama
Normalnieudalo mi sie nadrobic,zajelo mi to ponad godzine:szok:wy to normalnie nie macie co robic.Ja bylam na zakupach i kupilam cos niecos dla naszego synka:-)dzis kupilam pieluszki frotowe i flanelowe,reczniczek z kaptórkiem,dwie czapeczki,body,spiochy z kaftanikiem i pajacyka e slinieczkiem,rajstopki z biedronki:-)wydalam za to 130 zł:tak:
gdybym miala byc zlosliwa /bo strasznie nei lubie VW/ to bym owiedziala ze to po prostu wina auta :)
ale nei bede zlosliwa bo i po co :-):happy:

Ja ogolnie twierdze ze VW jest dobra marka:tak:

tego nie rozumiem
dziecka chcieliśmy oboje więc jeśli choć trochę moje ciało zmieniło się w czasie ciąży i po niej to facet powinien to zaakceptować
ja od trzeciego miesiąca mam pocięty tyłek od rozstępów i wygląda to brzydko ale kiedy tylko o tym wspomnę to mąż zaczyna się na mnie drzeć,że jestem nienormalna bo to jest ostatnia rzecz na którą on zwróci uwagę więc ja też przestałam się tym przejmować-zdrowie dziecka najważniejsze
i jego zdrowy stosunek do rozstępów i innych anomalii ciążowych mi się podoba!

a co do biustu to przez ciążę prawie w ogóle mi nie urósł za to przez ostatni tydzień powiększył się znacznie nie mówiąc już o tym,że jest cały niebieski od żył
chyba zaczęła się wzmożona produkcja:-D

Mi tez dopiero teraz pozadnie rosnie biust:-):tak:chociaz zawszemialam spory to teraz juz lekke przegiecie,oczywiscie maz jest zadowolony:-D

NO o morfologie sie nie boje ! ale o posiew to tak ! Bo kurde z Patrykiem mialam bakterie ktora przyspieszyla porod i teraz ta shiza mi zostala caly czas - wogole cos mnie znowu swedzi Qurwa i pewnie wyjdzie mi ze sa jakies bakterie jak nic ! Ale lepiej teraz i podadza mi antybiotyk niz pozniej ma mi sie zas cos narobic i nastepny wczesniak !!!!!

A panikara jestem hahahaha przypomnij sobie moj podwyzszony cukier jak polecialm po glukometr hahahahah !!! :happy:

Kazda ciaza jest inna wiec nie zakladaj ze bedzie zle;-)moze tym razem bedzie ok.

Czesc Dziewczyny:-)

Widze, ze od rana przezywacie rozstepy i inne uroki ciazy;-)
Ja mam na brzuchu takie rozstepy, ze masakra, ale tylko na dolnej jego czesci:tak: Ale co tam rozstepy...

Mea musze skorygowac wpis urodzenia sie moich dziewczynek. Okazalo sie, ze zle mi podali wage Anastazji i jak sie urodzila wazyla 1050g a nie 1250g.

Moje maluchy sa naprawde zadziwiajace, az lekarka sie dziwi. Nie potrzebuja juz wsparcia oddechowego, radza sobie same, choc nadal zdarzaja im sie bezdechy:-(

Przytyły Amelcia wazy juz 1005g!!!!!!!:-) A Nastusia 1190g!!!:-)
Naszczescie Amelka poradzila sobie z anemia i chyba juz moge zapomniec o ponownym przetaczaniu krwi:tak:

Sa bardzo ruchliwe i uwielbiaja sie przytulac;-)

Wspaniale ze dziewczynki tak pieknie sobie radza:-)teraz juz bedzie tylko lepiej;-)ucaluj je od nas.

Mam nadzieje, bo jak widze te ich bezdechy to az mnie zatyka, choc staram sie z calych sil byc spokojna!

Moje dziewczynki na poczatku tez dostaly po jakies 2ml i chyba 3ml a teraz Amelcia je po 20ml, a Nastuska po 23ml:tak:

Rozumiem co wtedy przezywasz ale niektore dzieci maja w domu bezdechy:-(no ale napewno niedlugobedzie juz wszystko dobrze;-)

Twoje wyniki nie sa wcale takie zle:no:;-)

no ja mam podobnie, tylko hemoglobina 7.0...

ale mnie brzuch boli, aż wyję z bólu :-(

Ty to naprawde uwazaj na siebie,ja bym zadzwonila do gina.

aga no właśnie bardzo się zdziwiłam jak mi ginka kazała leżeć i się nie ruszać :-( Zrobiła mi USG szyjki i powiedziała, że 'tragedii nie ma, ale mogłoby być lepiej'. Ale co to qrna znaczy :wściekła/y: Wg. mnie mam dobry opis: szyjka twarda, zamknięta, 31,1mm -> przecież ta szyjka jest długa jak polska autostrada :confused2:
Bardzo się przestraszyłam jak mi powiedziała o możliwym porodzie za 2 dni :szok: i na wszelki wypadek nie ruszam się za bardzo :no:

Dziwne,skoro szyjka trzyma,nie skraca sie ani nie rozwiera to po co tak cie straszy:eek:

ja kupuję M jak mama, ale tmaty ciągle siępowtarzają- ile można czytać o porodach, tokso, hemoroidach itp...może któraś z Was kupuje inne gazety warte uwagi ?

Ja kupuje czesto Twoje 9 miesiecy i jest naprawde fajne:tak:
Ja się szykuję powoli do powrotu do domciu :tak: ponad 100 km :( cholera chociaż mogłoby przestać padać ....

Milej podrozy;-)

Do góry