reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Dziewczynki kochane a mi brzusio przy skurczach racja- też cały robi się twardy ale dodatkowo (teraz to już nie jest tak widoczne ale 2 miesiące temu jak brzuś był mniejszy to bardziej to było widać) z prawej albo lewej strony robiło się takie jakby ogromniaste "jajko" i to na pewno nie były ruchy dzieciątka tylko jak mi to w szpitalu określili jest też stawianie się macicy ale jak zapytałam dlaczego takie jakby jednostronne to powiedzieli że tak to już bywa i tyle.
Też tak miewam, ale to nie zmienia faktu, że cały brzuszek jest twardy, nie tylko ta buła:tak: A jak się dzidzia wypina to nie jest cały bebzonek twardy tylko część.

reklama
u mnie 200 zł więc nie ma się nad czym zastanawiać:tak:
tylko jest jedno "ale"-trzeba przyjechać w porę

No wlasnie ja mam wielki dylemat jesli chodzi o epidural.
Tutaj prawie kazda kobieta bierze i jest za darmo. Wszyscy tez powtarzaja ,ze nikt mi medalu nie da za porod w bolach i cierpieniach. Ja jednak mam jakies dziwne obawy i wcale mi sie tego brac nie chce. Moze jakas durna jestem ?:)
Pierwsze dziecko urodzilam bez zadnych znieczulen i szybko mimo,ze dzieciaczek byl ogromny.
Obawiam sie ,ze jak wezme epidural nie bede mogla byc czescia akcji i wszystko bedzie sie dzialo poza mna a takze ,ze bedzie trwalo dluzej. Rozumiem ,ze kobiety (moja kolezanka tydzien temu) , ktore wija sie w bolu 12godzin psychicznie nie wytrzymuja i prosza o srodki. Wierze jednak ze w dwie godziny sie uwine :).

A jakie jest wasze zdanie?
Moj M twierdzi ,ze jak sobie zycze ale moze powinnam wziasc.

Ale ściemniają w tych szpitalach - znieczulenie z tego co się dowiedziałam u mnie w szpitalu jest bezpłatne bez względu na to czy jest konieczne zdaniem lekarzy czy nie. I u
mnie w szpitalu anestezjolog powiedział że w każdym szpitalu teraz jest bezpłatne znieczulenie bo każda kobieta ma inny próg bólu i ona sama najlepiej wie czy potrzebuje znieczulenia czy nie. Problem jest tylko taki, że w niektórych szpitalach - jak np u mnie jest 2 anestezjologów i czasem gdy są potrzebni na innym oddziale, mogą nie mieć czasu żeby zapodać znieczulenie.

a ja sobie usnełam i pzespalam ostry dyzur a tak czekałam na niego buu ale zaraz musze znow spadac bo pan ktory robi nam meble kuchenne przyjedzie poustalac szczegóły

No wlasnie ja mam wielki dylemat jesli chodzi o epidural.
Tutaj prawie kazda kobieta bierze i jest za darmo. Wszyscy tez powtarzaja ,ze nikt mi medalu nie da za porod w bolach i cierpieniach. Ja jednak mam jakies dziwne obawy i wcale mi sie tego brac nie chce. Moze jakas durna jestem ?:)
Pierwsze dziecko urodzilam bez zadnych znieczulen i szybko mimo,ze dzieciaczek byl ogromny.
Obawiam sie ,ze jak wezme epidural nie bede mogla byc czescia akcji i wszystko bedzie sie dzialo poza mna a takze ,ze bedzie trwalo dluzej. Rozumiem ,ze kobiety (moja kolezanka tydzien temu) , ktore wija sie w bolu 12godzin psychicznie nie wytrzymuja i prosza o srodki. Wierze jednak ze w dwie godziny sie uwine :).

A jakie jest wasze zdanie?
Moj M twierdzi ,ze jak sobie zycze ale moze powinnam wziasc.
myślę,że nie tylko Ty masz takie obawy
ja boję się,że sama utrudnie sobie tym poród,że gorzej będzie mi współpracować z lekarzem i położną a przecież nie o to chodzi
nie chcę męczyć niepotrzebnie dziecka przez swoją głupotę
ale z drugiej strony jak pomyślę co się działo z moją mama poczas porodów i jakie mam bóle krzyża od początku ciąży to zaczynam się bać bólu bo może być kiepsko
i kurcze nie wiem już nic:-(

Ale ściemniają w tych szpitalach - znieczulenie z tego co się dowiedziałam u mnie w szpitalu jest bezpłatne bez względu na to czy jest konieczne zdaniem lekarzy czy nie. I u
mnie w szpitalu anestezjolog powiedział że w każdym szpitalu teraz jest bezpłatne znieczulenie bo każda kobieta ma inny próg bólu i ona sama najlepiej wie czy potrzebuje znieczulenia czy nie. Problem jest tylko taki, że w niektórych szpitalach - jak np u mnie jest 2 anestezjologów i czasem gdy są potrzebni na innym oddziale, mogą nie mieć czasu żeby zapodać znieczulenie.

no niestety nie w kazdym szpitalu jest to darmowe zalezy jak dyrekcja szpitala dogadała sie z NFZ

Ostatnia edycja:
reklama
Ja wstalam na chwilke z lozka cos wszamac,napic sie herbatki z cytrynka i miodem i zaraz znowu sie klade:tak:poce sie jak nie wiem,mam nadzieje ze to cos da.
Nadrobilam was troszke i widze ze dzis nie jest az tak zle,chyba z 8 stron do nadrobienia tylko bylo.
powiedzcie mi, czy to prawda, że zielona herbata wywołuje skurcze?! :shocked2:
(a tak właściwie to chinina, którą zawiera zielona herbata...)

Pierwsze slysze,z tego co ja wiem to nawet sie powinno pic:tak:

witam znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej grudniowej ciężarówki?:-) jestem w 31 tygodniu poród już niedługo i emocje sięgają zenitu to będzie moja pierwsza dzidzia może dlatego:-) a co do tych ruchów to też tak czasem niestety mam...

Witamy i zapraszamy do pisania:-)

Do góry