reklama

Grudzień 2011

Moje ukochana królewna zaczęła mówić TATA. M jest w siódmym niebie, no ale niech im będzie ;p
Najlepsze jest, to że mówię do niej MAMA MAMA MAMA, a ona odpowiada mi TATA TATA TATA, a M aż kwiczy z radości :wściekła/y: Córunia tatunia:-D

reklama
Hej:-)
Myśmy wrócili od moich rodziców..był grill na działce, udko zaliczone:-p A i ciasto przynajmniej poszło;-) Tak, że Asko i inne mamuśki, co jutro przyjadą na spotkanie, jest szansa, że też jutro może się pogoda na naszą korzyść polepszyć:-):-)
Kupinosia, uściski i ode mnie dla Oleńki!!!
Gosia, Violett, Milva, Agapa - zdrówka dla Waszych szkrabów!!!
2701..-hihi, dobre..no, ale gratki na pierwsze słowo:-)
Gosia ,oby koleżanka szybko urodziła małą Nadinkę!!
I już nie pamiętam, co komu jeszcze chciałam..
Acha, Kota i jak, dasz radę?

Poczytalam, a ze duzo nie bylo no to jeszcze odpisze:P

Tak piszecie o tym placzu przez sen waszych dzieci. Ja mialam taki problem z Marika jak mialam wlasnie pol roczku i nawet rozmawialam o tym z lekarzem i mi powiedziec ze dzieci w tym wieku sa skazane na wiele bodzcow z zewnatrz i ich uklad nerwowy juz tego nie wytrzumuje i jak sie robi spokojniej(wlasnie najczescije jest to noc) nasze maluszki to wszystko odreagowuja wlasnie takimu placzami.. I lekarz mi powiedzial ze trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i tulic dziecko, glaskac, mowic sciszonym glowem. i przejdzie za jakis czas..
No i jeszcze jest kwestia zabkow- najbardziej boli okres kiedy zeby przebijaja sie daleko w dziselkach, kiedy ich jeszcze nie widac...

Ja tak tylko na szybciucho :-(;-)

Sosnowiczanka, asko, inka ostatnio u mnie bylo to samo, zab juz ponad tydzien temu wyszedl drugi a placz nadal trwal, czytalam duzo i miedzy 7-8 miesiacem lek separacyjny jest bardzo rozwiniety ale zdarza sie, ze dzieci zaczynaja go miewac wczesniej szczegolnie kiedy mamy czesto nie ma, wiem ze inka ma szkole a sosnowiczanka prace wiec moze to? Skoro zebow nie widac? Oprocz tego sprobujcie jeden dzien ograniczyc bodzce zewnetrzene, np nie chodzic do sklepow, w tlocznych miejscach, jeden dzien w jakis sposob wyciszcie i np od 17 wieczorem jakas spokojna muzyczke, wylaczcie telewizor itd, zobaczcie czy maluchy beda spaly inaczej? Ja ostatni wyczailam ze jak jestesmy gdzies z Beniem w ciagu dnia i duzo sie dzieje to spi duzo gorzej, ale wiadomo to tylko takie moje spostrzezenia ;-)

Sto lat dla wczorajszych polroczniakow i dzisiejszych solenizantek Salsik i polroczniaka Nastazji :*

cześć dziewczyny
u nas ciągle leczenie ale już lepiej Ozik prawie doszedł do siebie , ja też trochę lepiej z Zu różnie , najgorsze że byłam z nią u laryngologa bo mówiła że czoło ją boli i katar miał ciągle jest po antybiotyku katar ma ciągle i na czoł ciąle pokazuje ze boli???
laryngolog stwierdził że to napewno o od infekcji przedszkolnych nie wiem co mam sądzić ?????? niby mówi że boli a zaraz biega ??? napewno to nie jest duży ból bo nie płacze

a jadokładnie miesiąc temu skończyłam karmić a okresu brak?????? jajnik mnie boli jak ch....ra boje się że torbiel mi się zrobiła często tak mam że pęcherzyk mi nie pęka przy owulacji i po okresie przechodzi wszystko a okresu brak ciągle????????
czy wy też tak długo na okres czekałyście?????
chyba muszę na usg pójść i po jakieś tablety na wywołanie bo ja czesto tak miałam okres co 40 -60 dni i kończyło się tabletami na wywołanie , a myślałam że coś mi się ureguluje:-(

kupinosia mam tak samo czytam z dopadu cały dzień i nie mam czsu, a czasem siły aby napisać coś...
no to biedna Ola tulę również
inka, sosnowiczanka u nas też płacz w nocy coraz częściej się zdarza mi się wydaje że zęby

już nie wiem czy w tym wątku czytała o śliniaczkach są super w tesko są też 2 szt po 25 zł polecam fajne

Gosiu zdrówka dla Was,a jak skonczyłas z karmieniem,bo ja mam problemy:(
ogolnie mam tyle mleka ze jakodciagam to i tak mam pełno:( w dzien daje MM a w nocy cycus..nie wiem jak mam to zrobic,kurde z nia nie umiem;/ moze dlatego ze ona sie budzi w nocy??Patryk si nie budzil;/hepl me:(

Kupinosia biedna Olenka:* wydaje mi sie ze lepiej od razu nie ma na co czekac,lepiej dla Olki i dla Was,jak ja tak boli.

Ostatnia edycja:
Zgodze sie w 100% z lysa kolejny dowód to moje dziecie..ostatnio bylismy u kumpeli ona ma dwójke dzieci był halas ,zabawy itp młody cala noc był nie spokojny przwracał sie na brzuszek i jeczył przez sen.Na drugi dzien siedzielismy w domu i był spokoj.Nawet mowili psycholodzy na tVN STYLE ze niemowlaki w ten sposób odreagowuja bodzce które przez cały dzien "łapały"

Phelania, Lysa może i faktycznie to bodźce ale ja po prostu nie jestem w stanie unikać z Młodym np zatłoczonych miejsc, bo muszę zakupy robić, jechać coś załatwić i ciągnę go ze sobą bo nie mam z kim załatwić a że teraz Euro to i u nas mecze w TV lecą a poza tym Młody uwielbia bajki oglądać...
ale chyba faktycznie spróbuję jeden dzień spędzić z nim w domu- tzn bez wychodzenia do miasta i TV też wyłączę i zobacyzmy czy to coś da.

a ja dziś kończyłam moje pseudo dzieło :-) nie wyszło jak chciałam ale się pochwalę w odpowiednim wątku!

spokojnej nocy!

reklama
Moze macie racje dziewczyny, dzis nie wlaczalam tv w pokoju w którym byl Alan, zobacze czy bedzie jakis efekt. Żal mi maluszka jak tak sie budzi biedaczek:(

Inka
widzę ze i w tobie drzemał ukryty talent :) Pan metka super, mam nadzieje ze Aleksy podzieli moje zdanie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry