reklama

Grudzień 2011

inka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-)

Mła no jeszcze zostało Maciusiowi 2 pary butków nie chodzonych do zdarcia bo kilka par już zdarł dosłownie hehe bo u nas na spacerkach musi być chodzenie za palce bo inaczej pisk.

Moje dziecko poszło spać przytulał się przytulał i padł i śpi w huśtawce :-)
Pamiętacie jak tydzień temu pisałam o koleżance że miała wypadek samochodowy tzn. stłuczkę to wczoraj do mnie dzwoni i znowu miała wypadek ... to się nazywa pech.

Chyba powróciła mi allergia od rana kicham i smarkam co chwilę wrrrrr.
Nie wiem czy pisałam ale od poniedziałku będę mieć 2 dzieci w domu Maciusia i 13 miesięczną córcię koleżanki którą będę pilnować przez jakiś czas ... może dam sobie radę a przy okazji potrenuję jak to jest z dwójką :-)

reklama
Ewka, Kuba ma dowód osobisty, ale tak, czy siak kontroli na granicach nie ma :) w ogóle nie ma granicy hehe
Mła, o ludzie.... :) współczuję Ci serdecznie TAKIEGO wstawania. Ale jak mówią, podobno do wszystkiego można przywyknąć.

ja całą ciążę znosiłam idealnie, gdyby nie rosnąćy brzuszek nawet bym nie wiedziała, że jestem w ciąży ;) zero mdłości, wymiotów, dopiero pod koniec nagle stało się ciężko, ale to już każda bez wyjątku się męczyła.

Mła u mojej Mariki tak bylo, pierwsze dwa zęby były niespodzianka i kazdy kolejny corz gorzej, ostatnio pisalam jak mała sie meczyla :( Wiec mam nadzieje ze nie bedzie tak u Was.
I podziwiam ze wstajesz o tej porze i w ciagu dnia normalnie funkcjonujesz:)

żabcia dasz rade napewno:0

milva lacze sie w bolu u nas nocki tragiczne od jakiegos czasu ale dzis to juz nastapil punkt kulminacyjny :(( nie mam wogole humoru i nawet z A przez telefon niechce mi sie gadac:((
lysa sto lat dla benia:)
inka owocnej rocznicy:))
mła gratulacje dla miski moze sie przekona ze jedzenie nie jest be:D
Kupinosia dobrze ze klucze zapasowe byly :)

moje dziecko nie chce jesc jajek i nawet jak do zupki wsadze tp pluje gdzie popadnie:(( moze ma to po mnie bo ja nienawidze jajek

A więc tak byłam oglądałam, dotykałam fotelik i nie kupuję go, w sobotę mam wolne więc jadę gdzie indziej do sklepu dziecinnego oglądać inne foteliki.
Ja w pracy, mam wrażenie, że dziś poniedziałek.
Młody coś nie spokojnie w nocy spał, ciągle się budził, chciał cyca, dopiero około 3 usnął lepiej i po 5 na cyca dopiero się zbudził.
O 7 pobudka.

SOSNOWICZANKA u nas te dwa siniaki to na czole są .
STOART??? Pracowałam w swojej karierze juz w kilku miejscach i pierwsze słyszę o czymś takim, co to???

VIOLETT mi wydaje się, że będąc w ciąży zapatrzenie się na inne dziecko jest możliwe. Bedąc w ciąży z Melcią jeździłam do mojem mamy która wówczas bawiła też pewną dziewczynkę i moja mama stwierdziła, żebym zapatrzyła się na Małgosię, żeby dziecko nie było takie ślamazarne, tylko takie ruchliwe, szalone jak tamta dziewczynka i faktycznie się chyba zapatrzyłam, jak urodziła się Amelka i podrosła zaczeła robić mnóstwo takich samych rzeczy, gestów jak Małgosia, tylko wiekowo moja robiła to sporo wcześniej niż tamta no i jest tak szamo szalona więc chyba zapatrzyłam się aż za bardzo:-D.
Czytam, że dalej nie masz alergologa dobrego, na pewno z Twojej części Warszawy będzie Ci ciężko dojechać na Banacha ale jak już mówiłam na prawdę warto podskoczyć i zapisać się do dr.Sieradzkiej. Mogę poszukać telefonu i Ci przesłać ale telefonicznie to trzeba cudu by się tam dodzwonić do rejestracji ale możesz i w ten sposób próbować.

MAXELL udanego wyjazdu.

GOSIA super, że się odezwałaś.

MILVA trzymaj się. Ja też ostatnio wnerwiona chodzę ale też tak jak pisze EWKA wydaje mi się, że to zmęczenie, ale ostatnio próbuje panować nad swoimi nerwami, świetnie mi wychodzi to póki K w domu nie ma.

EWKA u nas ogórkową mały jadł już ze 3 razy i mimo tego, że on od małego bardzo delikatny to nic mu nie było, tyle, że on ma zawsze osobno gotowaną, bo my ogórkową z dużą ilością śmietan jemy a on na razie nabiału nie dostaje, czekam do września co nam alergolog powie.
Zuzia leniuszek, na wszystko przyjdzie czas, przecież też nie każde dziecko musi raczkować.

KOTA ja w niedzielę planuję rodzinny dzień, a późniejsze popołudnie z mężem tylko-5 lat nam mija razem.

WŁAŚNIE MACIE JAKIEŚ PLANY NA TĘ SESJĘ RODZINNĄ-JAKIEŚ POMYSŁY??? PORADŹCIE COŚ.

O widzę temat ciąż, ja w pierwszej ciąży byłam bardzo senna ale jak już się wyspałam włączało mi się ADHD, na zwolnienie poszłam szybko bo wymioty, jechałam do pracy i zamiast pracować, stać przy klientach to latała fotel-toaleta, jak jechałam i wracałam z pracy to tylko się modliłam by mnie nie złapało w pociągu czy autobusie, a jak już wysiadałam z autobusu to od razu musiałam zapełnić rów:-D.
W ciąży z Kacperkiem miewałam mdłości wieczorne, wymiotowałam tylko raz ale to z powodu grypy żołądkowej, byłam bardzo osłabiona, leniwa, każdą wolną chwilę (czyt. Amelka w przedszkolu), wykorzystywałam na odpoczynek.

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych dzieciaczków.

INKA wszystkiego najwspanialszego z okazji rocznicy.

ŻABCIA ach ale zdolny ten Twój Maciulek.
Pechowa ta Twoja koleżanka.

NETKA pozazdrościć tylko takiego grzecznego dziecka w nocy.

AGAPA jak ja uwielbiam wielkie zakupy:no:, sama czy dziećmi??

Milva biedna wspokczuje ci nocek... U nas tez nie zaciekawe, ale tez juz nie najgorsze, oby szybko przeszlo...
Venus Moj M podobnie... Wazne zeby on sie wyspal. :wściekła/y:

Inka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Kupujesz cos M z tej okazji??? My za dwa tyg bedziemy miec 3-cią rocznicę slubu, a pięc dni póżniej 7 lat jak jestesmy razem. Niekiedy sie sama zastanawiam jakim cudem ja z moim M juz tyle czasu wytrzymuję :-D

Lysa duzo zdrówka dla Benia :***

Dorotar STOART to związek artystów-wykonawców, czy tak jakos... Co miesiąc oplacam na ten cel ok 45 zl, zeby móc puszczac klientom radio (muzykę) w zakladzie. A wlasnie slysze ze nie kazdy zaklad to oplaca ( i nie tylko zaklady fryzjerskie ale wszedzie gdzie przychodzi klient i w poczekalni leci muzyka)
No i zastanawaim sie wlasnie co z tym zrobic...??? Chyba ze MŁA orientujesz sie w temacie???:-)

Alanek spi, M poszedl z kolegą na piwo (:wściekła/y:) A jak Maly wstanie to ide z nim na centrum na spacer, moze cos sobie kupie...?

Narzekacie dziewczyny na bolesne @, mnie też boli-- szczególnie odc lędźwiowy kręgosłupa, to przez moje tyłozgięcie macicy, ale nie narzekam, niech boli ile chce, dziękuję że w ogóle jest :-D

Co do ciąży- ja się męczyłam do 4 m-ca z mdłościami i wymiotami, w piątym szpital i do końca na podtrzymaniu. Na szczęscie nie miałam dużego brzuszka.
Mały śpi ja też się położę. Aha, na zakupach kupiłam świetną bluzkę z rękawkiem 3/4 i biały żakiecik :P

Sonowiczaknka sroart to inaczej zaiks- czyli opłata za legalne puszczanie muzyki w klubach, zakładach jak Twój!
wiem że moja koleżanka obeszła to i ma kartkę "uprasza się klientów o niesłuchanie muzyki" :-) nie wiem czy jej to przeszło bo dawno sie nie widziałyśmy ale to ponoć sposób na uniknięcie opłat.
co do rocznicy to lipa... M do pracy na 20 wiec chyba przełożymy świetowanie na sobotę, prezentu nie mam ale chyba mu kupię kolejny zestaw narzędzi/kluczy bo ostatnio mówił że chce!! u nas się uzgadnia prezenty- tzn ja z nim uzgadniam, bo on planuje otworzyć serwis i właśnie takich narzędzi potrzebuje :-)

Dorota jestesmy zapisani na pazdziernik do alergologa tutaj kolo mnie ale tak na dobra sprawe to chyba ta dermatolog od freyi mi pomoze bo po pierwsze po jej zastosowaniu sie do rad widze juz poprawe no a dopiero byla pierwsza wizyta i to taka "pogladowa" we wrzesniu mamy kolejna i ona zajmie sie malym i da skierowania do innych specjalistow itp. Ale nr oczywiscie daj moze uda sie dodzwonic :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry