reklama

Grudzień 2011

Phelania mój był mega turbo lekki:)
pojechałam i urodziłam bo tak to mozna nazwać:)
9.30 na IP (7cm rozwarcia) 9.45 Nadia na świecie:) ale tez moja w tym zasługa,bo ból przecierpiałam w domku:)

Żabcia
ja ubieram o jedno wiecej niz siebie i zwracam uwage(jak lezy i zasnie to przykrywam kocykiem)
jak bawi sie na samej ziemi i są płytki lub bez dywanu do zakładam rajstopki dresik i skarpetki(bo od stópek zawsze zimno)teraz u nas chłodno to zakładam body krótki rekawek(lubie bo zawsze plecki i krzyże sa zakryte) na to dl rekawek bluzeczka i albo rajztopki i skarpeyki albo dresik i same skarpwty:)

Kupinosia ojj to bedziesz miec trójeczke:) tak jak chciałas:)

Mła
my dajemy na noc 160 wody 5miarek mleka i dwie miarki kaszki zdrowy brzuszek na dobranoc nestle:)
a na II sniadanko na gesto kleik kukur. i na to pół słoiczka owoców:)

Sosnowiczanka
gratulacje zębowe:)

reklama
Widzę, że dużo z Was podaje na noc trochę kaszki do mleka...my jemy kaszkę z owocami tak ok 16 , czasem rano gdy np jakimś cudem Bartek śpi np do 7-7.30 , to potem je na siedząco, a jak wstaje jak zwykle przed 6 , to o 7 chce spac i jak go kładę , to dostaje mleczko,ale tylko 150ml .
Tak w ogóle, to drogie te gotowe kaszki są :confused2:

U nas ogólnie z zachowaniem Bartka tez nie ciekawie- mami synek na całego, wydaje mi się, że na dole się coś biało pod dziąsłem robi, ale sam już nie wiem czy to jednak nie jakiś skok - tez jesli chodzi o liczenie tygodni , to nie wiem;-)....

Leje okropnie , trudny dzień się zapowiada....

Wy tu o 8 ząbkach piszecie, a u nas dalej pusta paszcza:sorry:
Za oknem leje, na biurku kawka, bo inaczej nie daję rady dzisiaj.
Zulka nadrabia i w ciągu ostatniego tygodnia nauczyła się wstawać, siadać z leżącego i podnosi się na raczki tylko nie wie co dalej z tym zrobić i kładzie się na brzuch.
Kamilka chce nam dzisiaj przygotować deser na rocznicę - jakąś sałatkę owocową:cool2: no ale musimy czekać aż tata wróci wieczorem z targów z Bielska.

ewka- u nas tez pusto w paszczy, juz zaczynam watpic czy m,oje dziecko kiedykowleik bedzie miało jakiegos kła hahha:P

Zabcia- ja ubieram tak jak pisza dziewczyny- bodziak z krotkim rekawkiem, badz na ramiaczkach (jako podkoszulek) i bluzeczka z długim rekawkiem, a na dwor katana albo bezrekawnik.

Mła- ja juz zapomnialam o takim czyms jak liczenie tygodni ahaha :)

sosnowiczanka-gratuujemy Alankowi zabka! :*

agapa- my tez sie na basem wybieramy, ale cos dotrzec nie mozemy, moze dzisiaj namowie A.:) Lenka uwielbia wode, wiec mysle, ze nie bedzie problemu z kapaniem jej :)

Aneta- i=u nas karmienie jest przewanie kolo 20, pozniej ok 1 w nocu i 4-5;| chciala bym, zeby Lenka przestala podjadac w nocu:-p

Ja lece, bo mam parowki na gazie, a dziecko głodne juz chyba:)
Wszytskiego naj naj naj dla solenizantow malych!

Cześć. U nas dziś też szaro i ponuro. O 16-ej mam zebranie w szkole:crazy:
Dziękuję za życzenia dla mojego krasnalka i życzenia najlepszego dla Emilki i Kalinki :*

Wy tu o 8 ząbkach piszecie, a u nas dalej pusta paszcza:sorry:
Za oknem leje, na biurku kawka, bo inaczej nie daję rady dzisiaj.
Zulka nadrabia i w ciągu ostatniego tygodnia nauczyła się wstawać, siadać z leżącego i podnosi się na raczki tylko nie wie co dalej z tym zrobić i kładzie się na brzuch.
Kamilka chce nam dzisiaj przygotować deser na rocznicę - jakąś sałatkę owocową:cool2: no ale musimy czekać aż tata wróci wieczorem z targów z Bielska.
Ewuniu, nie przejmuj się że u was nie ma jeszcze ząbków. Im później wyjdą tym lepiej. Jestem doświadczona w tym temacie bo mojej Natalce pierwsze ząbki wyszły jak miała chyba 14m-cy. Teraz też mleczaki jej później wypadają, ale ma zdrowsze. Więc nie "narzekaj" tylko się ciesz :D

ewka- u nas tez pusto w paszczy, juz zaczynam watpic czy m,oje dziecko kiedykowleik bedzie miało jakiegos kła hahha:P

agapa- my tez sie na basem wybieramy, ale cos dotrzec nie mozemy, moze dzisiaj namowie A.:) Lenka uwielbia wode, wiec mysle, ze nie bedzie problemu z kapaniem jej :)

Wszytskiego naj naj naj dla solenizantow malych!
Nikuss, Mikołaj też uwielbia wodę , a jednak na basenie coś mu nie pasuje:eek: Zapach chloru, hałas... niewiem, ale wczoraj była poprostu masakra.

Całuski dla dzisiejszych Jubilatów Emilki i Mikołajka !
Ewka- Wieczności w miłości ! :) ile to już lat ?
Sosnowiczanka- bym wolała tak jak Ty większą różnice wieku jakby co...gratuluję kolejnego ząbka !
inka- M napewno by wolał teraz chłopca ;)
aneta- gratuluję ząbalka !
izi- miałam napisać wcześniej...Patryczek już taki duży i poważnie wygląda jak na swój wiek, śliczny chłopczyk i Nadunia też laseczka rośnie :)
Mła- tygodni nie liczę bo już ich dużo :) ale faktycznie zaraz będzie tyle ile w domku pod serduszkiem
Dorotar- dla Olki codziennie jest niedziela - tak gada a jak szliśmy 3 wrzesnia do przedszkola a za nami chyba gimnazjaliści na rozpoczęcie roku moda była przekonana że idą do kościółka - byli na galowo :)

Zachciało nam sie ogrodzenie na działce wymienić bo płot już ma z 15 lat. Teście podpowiedzieli żeby siatke założyć bo szybciej i taniej ale jak dla nas nieładnie to wygląda. Kupiliśmy w tartaku 600 sztachet. Na razie tylko na dwa boki i teraz M jeździ po pracy i hebluje a teście już 3 tydzień je malują. Potem ekipa zajmie sie resztą. Całymi dniami sama z dziećmi bo M jeszcze fuche wziął i końca nie ma tej roboty. Dobrze że Ola chodzi do przedszkola. Przyszły tydzień byczymy sie w górach.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

Wszystkiego najlepszego dla Emilci (Freyi) Mikołajka (Agapy) Kalinki (Mirabelka) :-)

U nas nocka nawet ok z dwiema krótkimi pobudkami no i wylądowaniem Maciusia w naszym łóżku.

Wczoraj na dwór ubrałam młodemu bodziak z krótkim, bluzeczka i na wierzch kurteczka na polarku i spodenusie i skarpetki a na wierzch kocyk który strasznie wkurzał mojego syna heh.

Mła ja kompletnie nie wiem ile tygodni ma Maciuś :-)

Uciekam bo czeka mnie śmierdząca niespodzianka.

Witam :)

Nocka niezla, gorzej z porankiem :( Alan rozpoczął dzien o 6 rano... A pogoda chyba wszedzie taka sama. Pada, zimno. brrr.... nie lubię jesieni. Zaraz potem ta zima... Aj najgorsze jak sobie pomyslę to bedzie ubieranie Alanka. Zanim wyjdziemy z domu to juz widzę jaki bedzie piękny placz ;(

Kupinosia zazdroszcze tych gór. Mielismy jechac do Szczawnicy, ale znajomi stwierdzili ze jednak nie jadą, wiec i my zrezygnowalismy. Tym bardziej ze ostatnio Alan marudny jak niewiedomo co:(

Zazdroszcze ze wasze dzieci bezproblemowo jedzą kaszkę.

reklama
Dziękujemy za życzenia i ślemy caluski Mikusiowi i Kalince!

Rozpisywac się będę później tylko na szybko wam powiem że policzylam że Emilka ma 39t i 2d a urodziła się w 39t i 5d więc jeszcze trzy dni i będzie dłużej żyła po tej stronie brzucha :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry