reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

Witam:)

U mnie masakra, ale tylko w pracy. Dzis spedzilam w robocie 10 godz i nawet nie włączyłam kompa :baffled: Nogi mi do d... wchodzą.
Na szczescie Alan jest dla mamusi wyrozumialy i o 20 poszedl spac. Nie chce zapeszyc, ale od trzech nocy budzi sie tylko na jedzonko, bez placzu. A juz myslalam ze te chwile nigdy nie powrócą, stracilam nadzieje, a jednak! :) Moje kochane dzieciątko:)

Pyszczek oj joj joj.... 5 dni... sporo, ale wierzę ze twoi panowie dadzą radę!

Uciekam kochane, bo doslownie padam na pysk! Przeczytalam was,ale nie dam rady odpisac. Moze jutro mi sie uda zagoscic tutaj na dłużej.

Buziaczki:***

reklama
Pyszczek myślę, że P modliłby się do swojej mamy gdyby miał z Niną zostać 5 dni hahah i do mojej mamy na zmianę. Inaczej tego nie widzę ;)Haha

Choć dziś znów sam umył dziecko i uspał, a ja wyszłam na kawę, deser i drinka i nie było mnie 2 i pol h...dali radę ;))
Strasznie szybko mija czas w tygodniu a weekend jeszcze szybciej...Nie lubię jak P chodzi do pracy. Mam go za mało...no ale ktoś musi w tym domu zarabiać ;P

wpadlam sobie wieczornie, bo dzieciaczki juz spiochaja wiec moze uda mi sie cos doczytac:)

Jak wszystko pojdzie sprawnie to po weekendzie bede juz miala dobry internet bo wczoraj tata zadzwonildo jakiejs firmy ktora rozprowadza i dzisiaj byli panowie i powiedzielize jak zbierzemy conajmiej 5 osob to oni zaloza tutaj nadajnik i beda rozprowadzac, a jutro jeszcze pojda do administracji po pozwolenie na zamontowanie anteny na dachu, idzisiaj tata pochodzil po sasiadach i nazbieral 8 osob chetnych:)

Netka teraz zamowilam sobie jakis promocyjny internet z Play bez limitu:)

Mła toCi powiem ze moja Marika w listopadzie bedzie miala dwa latka i wazy hm kolo 11 kg, a Fabianek kolo 8.. Ale moje dzieci totakie drobinki:)

Pyszczek dziecko przezyje to na pewnoi niestety Cie nie pociesze ale todlaCiebie to rozstanie bedzie gorsze niz dla młodego. On sobie swietnie da radez tatusiem:)

Dziewczyny mampytanie do tych ktore dzieci jedza Bebilon na recepte?? jak tojest czyuwas tez lekarz mozewypisac tylko 5 puszek na miesiac?? Niewiem comam robic, boFabianek je bardzo duzo mleka bo wielu rzeczy jesc nadal nie moze no i dzisiaj otworzylam 5 puszke a do konca miesiaca jeszcze daleko - nie starczy mi na pewno a lekarz mi nie moze juz kolejnej wypisac.. Czy u was jest tak samo??

Violett, nigdy lekarka nie mówiła nam o żadnym ograniczeniu (byliśmy na pepti 3 m-ce). Ale powiem Ci, że 5 puszek to zdecydowanie za mało! 2 wystarczały nam na 1,5 tyg a przecież dzieci rosną i zwiększają się ich potrzeby. Ciekawe czy inny lekarz nie może Ci wystawić recepty. Przecież jak mu nie powiesz, że miałaś receptę od innego lekarza, to nie będzie wiedział.
A może nie chodzi o receptę tylko o zniżkę, może tylko na 5 przysługuje zniżka, a reszta jest pełnopłatna? Jakoś trudno uwieżyć, że "system" dopuszcza możliwość "głodzenia" dzieci....

Violett - nie pomogę z tym Bebilonem,ale zupełnie niezrozumiałe to dla mnie, mam nadzieję, że uda ci się załatwić mleko bez problemów.Lekarz może tylko wystawić receptę n 5 puszek?:szok:

Pyszczek - 5 dni stresu dla Ciebie;-),rozumiem Twoje obawy,ale niech Tatuś się wykaże!

Sosnowiczanka- to oby nocki dalej były ok!!!

Nas nie było wczoraj 5 godzin,minęło migiem- szkoda , że tak szybko czas nie leci jak się siedzi z marudnym dzieckiem:-p.Kupiliśmy prysznic, w sobotę Tz zamontuje . Dobrze nam zrobił taki wspólny wyjazd .

Bartek spał jak wróciliśmy, potem jednak trochę się kręcił i popłakiwał przez sen, ale w końcu zasnął mocniej . Jedna pobudka mlekowa i 5.30 wstaliśmy. Dziś i jutro sama z nim jestem do wieczora , oby pogoda była ok,to spacer.
W przyszłym tyg chyba skoczę z nim do pediatry,bo katar nadal jest :no:

Mła po Twojej małej nie widać ze wazy ponad 10 kg! Moja tak jak dzieciaki Violett jest bardzo drobna, wpiernicza jak małpa kit nie wiem gdzie to w niej siedzi chyba ma przemianę po tatusiu, wczoraj zjadła cały obiad 2 daniowy!! Jak widzi jogurty i zupy to się trzęsie, kotleciki wszelkiej masci lubi.. ehh.. mam nadzieję że jej tak zostanie, mając ponad 9 mies. wazyla 8 kg rowno teraz nie wiem. Kamil mając 2 lata na bilansie ważyl nie całe 12 kg! Teraz dopiero coś ruszył i waży koło 14.
pyszczek dadzą radę! ... ale niestety violett ma rację to bardziej Tobie będzie ich brakować niż im Ciebie, ale mam nadzieję że szybko i miło zleci rozłąka, wykorzystaj dobrze ten czas.. w sensie "psychiki" odpocznij.
Violett ja co prawda kupowałam mleko ostatni raz w marcu a wiem ze terazz się zmienia jak w kalejdoskopie, ale wowczas nie bylo zadnych ograniczen, co więcej, lekarka wypisywala receptę wedle mojego życzenia,, z reguły po 8 puszek i nie bylo problemu nawet jakbym wrocila po 3 tyg. po kolejną,.
aaa btw jak juz się pojawiłas, to chcialam zapytac czy dalej chcesz czapę/y bo teraz zostala mi do skonczenia Agi i mogabym robic dla was. Nie było cie i nei wiedziałam czy nadal chcesz i co chcesz.
Dziś będę miała nowe nici bo jade po nie popłudniu:) to cyknę fotkę.

moja córka przegina... wchodzi na fotel z fotela na ławę siada i odwala jakieś dziwne tańce wychylając się nie raz na brzeg, no grrrr chodzę ściągam, tłumacze a ta ze mnie ryje na całego. Ostatnio już zjechała pyskiem ocierając o fotel(dobrze ze nie na ziemię prosto tylko na fotel) wejdzie na złożone łózko(wysoko jest wtedy) no juz mi ręce opadają bo jeszcze 2-3 tyg. tmu mogła się spokojnie bawic w pokoju obok.

Ostatnia edycja:
Asko moja Emila też tak wsuwa jak odkurzacz wszystko i nie waży jeszcze nawet 10kg, co więcej mam wrażenie że ostatnio schudła :-D W środę idziemy na wizytę to się dowiem ile dokładnie waży.

Violett coś dziwna sprawa z tym mlekiem, spytam dziś u siebie w pracy jak to jest .

hej, hej.

u nas nocka ok, wstaliśmy nie dawno teraz Michaś konsumuję mleczko w łóżeczku a ja zajrzałąm do was:)

violett nie ma żadnych ograniczeń na bebilon pepti, to jest jakaś bzdura chyba.jak lekarz może ograniczać dziecku mleko, skoro ma alergie...
śmiech na sali, ja nie raz w miesiącu brałam dwa razy receptę na 7,8 puszek i nigdy nie było problemu.

milva to super! cieszę się, że wyjazd się udał no i trzymam kciuki żeby Bartuś Ci za bardzo nie dopiekł przez te dwa dni:*

netka a Ty nie masz za dobrze he???:D

asko to ale z Karolci łobuziara hehe:D aż strach pomyśleć co będzie robić za kolejne 3 tyg:p ja jak byłam mała to wchodziłam na szafe taką dużą i skakałam na łóżko które stało po przeciwnej stronie hehe:D

asienka hm.. jak mała byłaś;p;p??? to nie jest pocieszające dla mnie;p hehe .. przed chwila przewróciła złożony stelaż z hustawki fp 3w1 ... stelaż poleciał a ona pomiędzy nim się "wbiła" no kur... nawet picia Kamilowi nie mogę zrobić bo już coś zbroi, Bogu dzieki że nie spadła z nim i jej nie przygniótł.. gdyby nie to że korzystamy jeszcze z całego tego ustrojstwa to już bym złozyła.
freiya no Karolcia od poczatku była drobna mimo wagi urodzeniowej 3800.. ale mam nadzieję że tak zostanie;p choc ja do 7 roku życia byłam patyk.. a potem się zaczęło.

reklama
Hej :*

Oj ciezka dzisiejsza noc byla, Fabianka bolalo uszko, goraczkowal, po syropku ani bol ani goraczka nie przeszla i jeszczena dodatek Marika spac nie mogla i sie wybudzala co chwilke z placzem.. Tak sie zastanawiam czy ten antybiotyk co dostalismy dziala na to zapalenie bo przed braniem antybiotyku nie bylo goraczkiateraz juz jestesmy po 3 dawkach i zamiast byc lepiej to wydaje mi sie ze jest gorzej..
Bede szla dzisiaj albo jutro do lekarza po recepte na mleko- i mam nadzieje ze ja dostane todopytam.

Mła nie wiem czy inny lekarz mi wypisze bonp u mnie w przychodni zadaja zaswiadczenie od alergologa ze Fabian musi miec takie mleko, a owe zasdwiadczenie mam wlaqsnie u lekarza prowadzacego. Ale spoko pojde do niego a jak mi nie da to poprosze o zaswiadczenie ze odmowil mi wypisania recepty na mleko i z takim zaswiadczeniem sobie zadzialam odpowiednio.

i cd mleka to na opakowaniu jest ze dziecko takie mleczko je 2 czy tam 3 razy dziennie, i gdyby rzeczywiscie tak bylo to te 5 puszek by starczylo, ale co sie oszukiwac dzieckoje wiecej MM bynajmiej moje, gdzie polozy rzeczy jest nie moze bo od razu wysypka, kupki brzydkie itp.

Asko chce czape dla Mariki - czyli hello kitty:) Powiedz miprosze ile kaskimam szykowac razem z przesylka:)

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi dotyczace mleczka:)

Do góry