reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

My za smieci segregowane będziemy płacić 28zl za 3 osoby, ale najpierw krzyknęli 68 tylko w warszawie mieszkańcy się nie zgodzili. Moi rodzice mieszkają w bloku ok. 100 mieszkań i administrator od razu im powiedział że niezależnie od deklaracji i tak nie będą segregowac bo musiałby stać przy śmietniku dzień i noc i ludziom worki sprawdzać bo tylu osób nie upilnuje.

reklama
hej hej

jeszcze nie urodziłam, ale znów mi niżej brzuch opadł, jakiś taki smętny się zrobił haha, no i zaczęły się skurcze w pachwinach i udach. Z Kubinem 2 tygodnie przed porodem się pojawiły, zobaczymy jak teraz będzie.

27, w poniedziałek wjeżdża na humus i sąsiad nam traktorek zbronuje tą glinę przed rozsypaniem, nie wiem kiedy M. posieje trawę, ale fajnie by było, jakby zdążył przed porodem. Zazdroszczę Wam już tej trawki :D

Venus, te nasze grudniowe oczekiwania na porody, to jakby wczoraj były!

Netka, mnie się podoba pakiet urodowych zabiegów przedślubnych.

powiem Wam, że jeszcze czerwiec, a Lipcówki się rozpakowują, jak szalone!! ja się nie spieszę...

kota to zaciskaj jeszcze nogi:poj chyba wszystkie bedziemy rodzic razem z Toba:DD

u nas smieci sa juz od kilku lat segregowane ale np nie trzeba myc itp 2 razy w miesiacu sa zabierane smiecie bytowe a 1 raz plastik szklo itp u nas tez sie placi od osob ile mieszka a nie zameldowanych i wynosi to 6 zl za osobe mialo byc 7 ale gmina doklada:DD

KOTA ja nie w ciazy a potrafie czasem byc zolza.

NETKA to blisko zlobek masz.

Co do panieñskich wypowiem sié na temat swojego mialam spotkanie z 6 kolezankami u mnie w domu byly preznty alkohol-ja oczywiscie soczki bo w ciazy potem z dwiema najlepszymi kolezankami pojechalismy na dyskoteke, pozostale nie chcialy jechac swiadkowa wpiela mi we wlosy welonik bawilysmy sie niesamowice wspominam ten wieczor z usmiechem na ustach.

270... swietnie ze ogrodeczek rosnie.

INKA chyba z tymi smieciemi i osobami zamieszkujacymi i zameldowanymi jest tak wszedzie. U nas jest ze jak ktos jest zameldowany a nie mieszka w danym miejscu to trzeba podac we wniosku gdzie ta osoba teraz mieszka i w miejscu zameldowania juz oplata za te osobe odchodzi.

Teraz młody mi śpi był z babcią w domku a ja na rehabilitacjach i na kawce u koleżanki.
Wymasowali mnie prądem popieścili, poćwiczyłam i tak jeszcze 8 dni następne razy po weekendzie.

No i jeszcze co do tych śmieci to my dostaliśmy dość dokładną instrukcję segregacji no i nic nie było o myciu tylko, żeby opakowania wyrzucać bez zawartości (czyli jak mi się przeterminuje pół słoika dżemu np. to wywalam ten dżem zanim wyrzucę słoik) no i żeby np. metalowe pokrywki osobno a słoik osobno ale to raczej logiczne. Prawda jest taka, że w wielu krajach ludzie nie wyobrażają sobie innego jak segregowane wyrzucania śmieci tylko polaczki cebulaczki mają problem jak zwykle.

Dziewczyny w styczniu robiłam badania dla dermatologa i wyszła mi krew moczu, a z morfologi kreatynina 0,9 tj na granicy normy. Na szczęście nerki, trzustka itd w porzo. Wczoraj powtórzyłam badanie moczu. Jeszcze tego samego dnia odebrałam wynik i poleciałam z tym do przychodni, bo znowu to samo :-( Nie było już żadnej pediatry to poszłam do mojej ginki. Ona twierdzi że nie powinno być tej krwi i badanie znowu powtórzyć. Dziś rano wpakowałam Pelaśkę do wózka i poszłam polować na rodzinną. Ona twierdzi że jest ok i nic nie muszę z tym robić. Zgłupłam już do reszty. Nie znam sie, ale teraz pilnuje żeby duuużo pić i za jakiś czas powtórze te badania

Co do śmieci nawet nie wiem jak jest u nas bo M zajmuje sie płatnościami

2701…. To by mi ze śmieciami wyszło 33 zł za niesegregowane – 50 zł taniej niż u mnie! Też bym nie segregowała, nie opłacałoby mi się
Zazdroszczę tego ogródka!

Freyia to jest właśnie paranoja, kto będzie sprawdzał w bloku czy segregujesz czy nie? A moja mama ma zsyp w bloku więc i tak idzie wszystko do jednego kontenera i nie bardzo jest jak to zmienić a dostępu do innych koszty na śmieci nie ma, nie wiem jak to rozwiążą ale 4 osobowa rodzina będzie płcić prawie 100 zł. A ja uważam że niechęć ludzi do segregacji wynika z niewiedzy bo państwo nie informuje jak to robić.

Rojku chciałam napisać, że Anielka będzie mieć piękną siostrzyczkę ;)Gdzie Ty ten kulfon widzisz?!
Pyszczek pokaż fotki na zamkniętym z panieńskiego haha. Przeżyję to chętnie jeszcze raz z Tobą, nawet jeśli będziemy pić do komputera na odległość!I nawet jeśli striptizer będzie tylko na fotografii.
Freiya u nas to samo jest- z miejsca narzucono, że śmieci będą niesegregowane. Tak postanowili i tak będzie, za dużo mieszkańców.
Dla mnie samej nie było by problemu z segregacją.
Co u nas. Ja po pracy, jutro znów do pracy.. kieracik ale dobrze, że praca jest, to człowiek nie myśli o głupotach. Nina fajna-mała zgaga, tylko mama i mama. Wstaje rano chwilę po mnie, taka czujna i wciąż mnie pilnuje bym NIE WYSZŁA DO PRACY. Szok. Tak przy urlopie się do mnie przyzwyczaiła, że teraz ciężko jej bez mamy.
Spadam ;)Do usłyszenia!

reklama
Za śmieci u nas będzie 7 zł od osoby. W ankiecie zadeklarowaliśmy segregację i tak podało 80 % ludzi, więc przegłosowane. Niedługo sie przekonamy jak to będzie w praktyce...

Jedziemy dziś na wioskę do rodzinnego domu mojej macoszki. Ja tam zostanę z dziewczynkami na tydzień.
Czekam na wiadomość od mojej siostry ciotecznej bo na pon ma termin porodu. Wczoraj miała ktg....
Ola wyskoczyła z pytaniem - kiedy będzie ona pracować a tata już nie ? w sumie to za chwilę ! bo ten czas pędzi jak szalony ha ha

Kota- może jak wrócę to będziesz już z córcią w domu :) Lajtowego porodu !

Trzymajcie sie wszystkie w zdrowiu !

Do góry