reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

Agapa- super że zakup sie udał !
violett- miałam pisać wcześniej- ciesze sie że to dziadostwo alergia dała już spokój Fabiankowi
Netka- przykra sprawa, ale to maleństwa więc może jeszcze gdzieś sie znają. Mi osobiście biżuteria ciąży, nie lubię a wszystkie pamiątki mam głęboko pochowane.
kota- to już do 3kg Hani niewiele brakuje :)
Pyszczek- to widzę że masz podobną melodie do spania jak ja ;)
Dorotar- no chodzi mi o tą upiorną lalkę czy sie jeszcze bawi nią ?

U nas padało od rana do 15ej, ale już z pare tygodni nie pamiętam deszczu w dzień. Jak mała sie obudzi idziemy w teren bo sie wypogodziło.

Mój M zapiernicza ostatnio od 6 do 18-19ej, bo ma konserwacje w fabryce. Zeszły tydzień tak i ten też. Nawet w sobote teraz ma robić i niedziele..w poniedziałek rozruch i nie wie o której wróci aż mi go żal. Wcześniej dostał propozycje fuchy i sie zgodziliśmy bo dobra stawka i miał robić kiedy nam pasuje a potem zaczęli cisnąć z terminem. Brał wolne w pracy żeby tam jeździć (bliziutko na szczęście) ale sie udało że jakiś tam etap zakończyli i na razie spokój. Ja już też jestem zmęczona tym że ciągle sama z dziećmi. Dobrze że na tej wiosce byłam z tydzień, babcia pomagała i odmianę mieliśmy.

reklama
KUPINOSIA aaaaa wiesz od piątku jest przestój z lalką, po imprezie sobotniej myślała, że jej zgineła a lalka u babci na regale leży i się kurzy. Ale wiedziałam, ze tak będzie.

Ależ dziś zimno mamy, na chwilę na dworzu byliśmy u sąsiadów ale koleżanka Meli nie chciała się z nią bawić, Mela się popłakała, wypiłam kawkę i poszliśmy, K tam u nich ma małą fuszkę to Kacperek cały czas w wózku siedział.
Strasznie mnie dziś kręgosłup boli.

Moje dziecko zasnęło.. Już na zakupach był marudny, a w aucie płakał.. Jak zapytałam czy idziemy nyny tonod razu uśmiech , tatusiowi papa. Zasnął szybciutko. Powiem wam ze myślałam że tutaj wypoczniemy, ale jest zupełnie odwrotnie. M. Chodzi do pracy a ja nie mam nawet gdzie iść z Adasiem bo tutaj to jedna wielka wiocha i wszędzie trzeba autem. Jeszcze dzis padało to nudy do kwadratu.
Kupiłam mu jedne spodenki z dresu - wzięłam granatowe, choć mam jeszcze chętkę na te szare. Chciałam jeszcze M. Kupić jeansy ale musimy jechać kiedyś sami, bo z piszczącym Adasiem nie da się skupić i M. Robi się nerwowy.
Pnie wiem co mnie też natchnęło by kupić A. Nowy smoczek. Przyjechaliśmy do domu szukałam i smoka nie ma (tego starego) ufff na szczęcie mieliśmy nowy.

Agapa fajnie że udało wam sie upolować okazję.
Dorotar - łóżko piętrowe to moje niespełnione marzenie z dzieciństwa ;)
Kota - mała ładnie przybrała. I nie płacz, bo wszystko będzie dobrze :*

Dziewczyny uciekam na tv, miłego wieczoru.

o jeszcze małe sprostowanie.. Znalazł się smoczek! Na trawie obok piłki! Nic mnie już nie zaskoczy. Ahoj!

Hej hej;)))

W pracy musialam zostac niemal godzinę dłuzej. Potem pojechaliśmy do Kauflanda. Kupiłam trzy paczki pieluch, wiec na miesiąc powinno starczyc.
Od razu zakupy zywieniowe na cały weekend. Mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałam i do niedzieli juz nigdzie nie trzeba będzie jezdzic. Na jutro zaplanowałam sobie porobic zdjęcia ciuchów Alankowych i wystawić je na allegro. Z rozmiaru 86 to tylko niektóre bluzki zostały mu które pasują. Reszta mała wiec sprzedam i bedziemy miec miejsce (i kasę;)) na następne.

Agapa pochwal się nowym zakupem :)

Dorotar ja tez mam skarbonkę :))) W pracy wkladam w nią napiwki, co tydzien na weekend uzbiera sie niezła sumka, którą zazwyczaj przetracam na ciuszki dla Alanka.

Nastazja i jak spodenki w pasie, nie za szerokie???

M wymienil Alankowi baterie w zabawkach, wiec teraz jest pełen hałas :/
A taka cisza była jak sie wyczerpały... ;)
Zaraz idziemy myć łobuza i spac (mam nadzieje)

Dobrej nocy!

Ostatnia edycja:
Agapa cieszę się z waszej komódki – koniecznie pokaż zdjęcie.

My mamy 3 skarbonki - dwie się da otworzyć i tam wrzucamy do jednej drobniaki, do drugiej zagraniczne pieniążki, a trzecia jest nierozbieralna i tam wrzucamy 1,2,5 zł. Bez celu - tak o poprostu.
U nas też polało, młody się wyszalał w żłobku, zrobiłam tartę z owocami której oczywiście nie jadłam :)

Sosnowiczanka wrzuć link do swoich aukcji. Młody jest dużo mniejszy od Alana i chętnie coś odkupie bo z wielu rzeczy wyrósł a Ty masz dobry gust jeśli chodzi o ciuchy :-) :-)

Idę spać! Dobranoc!

Dzień dobry, u na nadal leje , nawet nie będę komentować.... nocka ok, teraz mały u babci, a ja kawka i mam w planach posprzątać:-p Popołudniu zapewne wylądujemy w sali zabaw , bo inaczej w domu z nim zwariuję, Tz gra koncert więc wieczór mam tylko dla siebie:tak:

Może macie do polecenia jakies noclegi koło trójmiasta?

Sosnowiczanka- jeszcze nie przymierzaliśmy. Wczoraj od razu poszedł spać, a dzis zapomniałam i ubrałam mu już inne. Ale dam znać.

dziewczyny kusicie mnie tą skarbonką. Muszę pomyśleć o takim systemie oszczędzania.

U nas nocna okropna, Adi budził się ciągnął za włosy mnie cały czas. Myślałam że oszaleję.

reklama
Witam Was kobitki, pobudka o 6, po 7 pojechałam z Kacperkiem po chlebek, bo przecież nie dał mi samej z domu wyjść, Mela spała, babcia z nią została. Teraz trzeba ogarnąć troszke i potem obiad zrobić.
K dziś z rana mnie wkurzył, budzi mnie przed 5 bo jemu się bzykanka zachciało, no myślałam że go uduszę, focha walnął i się potem dupskiem odwrócił

NASTAZJA to jeśli łóżko pietrowe to Twoje niespełnione marzenie z dzieciństwa to jest tylko jedno wyjście. Zrobić rodzeństwo dla Adasia i potem kupić im piętrowe łóżko:-D

SOSNOWICZANKA, PYSZCZEK ja od kiedy Mela jest kupuje nie otwierane skarbonki, z reguły takie puszki metalowe i wrzucamy kasę jak jest, że tak powiem na zbyciu i zbieramy do pełna, z reguły są to drobne, czasami coś grubszego się wrzuci. Z reguły otwierana raz do roku, kasa liczona, wymieniana i trochę dokładane i coś kupowane dla dzieci. W taki sposób kupiliśmy zjezdzalnie, trampolinę, pisakownicę, w normalny sposób tylko z pensji raczej nie były kupione te rzeczy, a tak to dzieciaki mają gdzie szaleć na podwórku.

NASTAZJA naprawdę warto założyć skarbonkę, polecam. Ja polecam nie otwierana, bo wiem, ze jakbym miała otwierana to w razie problemów finansowych bym wyjeła (a kasa jest odkładana aby było coś dla dzieci) a tak to zamknięta i koniec w razie kryzysu trzeba sobie radzić w inny sposób/

Ostatnia edycja:
Do góry