reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2011

No dokładnie maxwell80 u mnie tez druga dziewczynka, więc kobitka chyba zacierałaby ręce:-)
Ja już po odpoczynku popołudniowym, teraz kawka...inka:-p i malinki.
Czekam aż mężol przyjedzie i mamy jechać do leroy merlin po reszte pierdółek do łazienki. Burza przeszła bokiem u nas i nic nie popadało tylko wichura była.

reklama
ehh dziewuszki mam niską hemoglobinę, biorę żelazo i staram się jeść warzywka które je mają...a moja mamuśka wyczytała gdzieś, że sok z pokrzywy ma żelazo więc mi go narobiła i zmusza mnie do picia tego bleee:-D

dziewczyny, mam pytanie do tych, które już rodziły: czy bóle krzyża i kości ogonowej, które zdarza się już niektórym z nas odczuwać są w jakimś stopniu podobne do bóli porodowych? :-)

a babka, która twierdzi złośliwie, że "dobrze im tak, że będą mieli córkę" też w końcu jest czyjąś córką. ciekawe czy jej rodzice tak się na jej temat wyrażali. na niektórych to szkoda słów...

ja dziś znów cierpię po powrocie z pracy, krzyż i kośc ogonowa znów dają o sobie mocno znać, a jednak 8 godzin przy biurku to wcale nie jest łatwa praca dla ciężarnej. po weekendzie chyba wezmę sobie poduszkę pod pupę..

Kocia, niestety, albo stety;-), ale..jak dla mnie to te bóle były różne..z resztą powiem Ci szczerze,że bóli porodowych nie pamiętam dokładnie - tylko szycie - serio!!To się szybciutko zapomina..
Ewka, u nas też burza przeszła bokiem, ale za to w Katowicach ponoć nieźle lało (mój mi gadał, a tam pracuje)..No i udanych zakupów życzę;-)
Asieńka, a może sok z czerwonych buraków - słyszałam, że też dobre na hemoglobinę?..

maxwell o burakach też słyszałam jem codziennie porcję świeżych przyrządzonych domowym sposobem bo szczerze mówiąc nie lubię soków z warzyw oprócz soku pomidorowego który też niby ma żelazo:):)
do wrześniowej wizyty u gina muszę poprawić wyniki bo mnie straszy anemią:(

ja też słyszałam o buraczkach, brokułach i szpinaku :-D
u nas pogoda dziś okropna co jakiś czas przechodzi burza, robi się ciemno i nieprzyjemnie.
M dziś pierwszy dzień w pracy a ja sama w domku, przeczytałam już ostatnią książkę i nie mam co robić...

może coś tu się zacznie dziać ??

miłego

co do płci dziecka i głupich tekstów, to mama jednej takiej znajomej ma głupi zwyczaj mówienia, że skoro komuś sie ma urodzic dziewczynka - "to dobrze im tak!!!" z mega złośliwością w głosie, że niby tym potencjalnym rodzicom dobrze, że sie urodzi dziewczynka, bo niby bedą miec problemy z upilnowaniem jej itd...glupie to ma maxa...dziwne ludzie miewają zwyczaje :baffled:

a my dzisiaj byliśmy na super wycieczce w pokazowych ogrodach jednego z gospodarstw w naszej okolicy...naprawde pieknie i zdarzyliśmy przed mega burza do domu... jak ktos jest z okolicy to polecam na weekendową wycieczkę...jest co oglądać
www.kapias.pl - Gospodarstwo szkółkarskie - drzewa i krzewy ozdobne - Ogrody do zwiedzania
Ale tam ładnie,miałaś miły spacerek,a jakiego przystojnego "TOWARZYSZA".

maxwell o burakach też słyszałam jem codziennie porcję świeżych przyrządzonych domowym sposobem bo szczerze mówiąc nie lubię soków z warzyw oprócz soku pomidorowego który też niby ma żelazo:):)
do wrześniowej wizyty u gina muszę poprawić wyniki bo mnie straszy anemią:(
A może powinnaś zjadać też coś co poprawia przyswajalność żelaza?! Nie sprawdzałam i nie konsultowałam tego(np.w necie,ale słyszałam,że trzeba zjadać sporą ilość warzyw i owoców zawierających wit.C

Dziewuszki, ja troche odbiegne od tematu;p może i głupie pytanie zadam ale juz zaczynam o tym myslec:p
Mianowicie jaka kurtke, badz płaszcz macie zamiar kupic sobie na jesien-zime? Bo nie chce wyglądac jak bałwan:p a Z 2 strony nie chce wydawac wielkiej kasy na kurtke na 1 sezon;/ bo raczej nie znajde takiej która bedzie mi służyla i na ciaze i po nej;/

reklama
Do góry