Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
U mnie płec określają na połówkowym, ale mogę iść prywatnie, gdzie już po 16tc określają bezbłędnie. Zobaczymy, czy się skusimy 

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

A plec dziecka chciala bym poznacnast USG mam w 20 tyg polowkowe czy u Was czesciej robia?
;-) ale w rodzinie same chłopaki więc wszelkie metody mogą okazać się nieskuteczne, najbardziej cieszę się że się udało a co ma być to będzie.
U mnie wszystkie cc były planowe (miałam otwór na siatkówce lewego oka). Pierwsze dziecko rodziłam w Pl i właśnie wówczas zwlekali do samego końca, co mnie męczyło strasznie, bo ja rodzić naturalnie absolutnie nie mogłam. 2 i 3 cc było już w Uk i tu mi wyznaczali termin wcześniej. Przy 2 tydzień wcześniej od planowej daty porodu, a przy 3 2 tyg wcześniej, bo miałam bardzo duże rozejście spojenia łonowego i bali się,że nie donoszę. Z tego co wiem (na przykładzie znajomych w Pl) niektórzy lekarze faktycznie każą czekac do skurczów. Ja sobie tego nie wyobrażam wiedząc,że rodzić naturalnie nie mogę. Ale sa tez tacy, którzy na prośbę pacjentki wyznaczą termin, więc może poszukaj innego lekarza? Byłabyś spokojniejsza. Wiadomo,że im maluszek dłużej posiedzi, tym lepiej, ale ten stres....można temu zapobiec;-)