reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2014

Hahaha. Nieźle z ta urojona. Ale powiem wam że jak byłam w ciąży z córka i poszłam na wizytę to lekarz zbadal i powiedział że ciąży nie ma. Że najwidoczniej uroilam sobie. Ale nalegałam i dał na usg. A tam piękna fasolka. Poszłam do niego a on że pusty pęcherzyka. Ja oczy na niego chyba pan ślepy jest. Więc zaproponował żebym przyszła prywatnie do niego na usg. To był 6 tc i 5 dni. Poszłam. Widziałam serduszko i fasolke a on wmawial mi że on nic nie widzi. Wychodząc polecilam mu przejście na emeryturę i zajęcie się swoją wadą mózgu.
Kobieta z artykułu miała rzeczywiście urojona ale jak to możliwe u człowieka?

Ostatnia edycja:
reklama
No i widzicie? Dlatego ją wit nie biorę i czuje się świetnie. Zero mdłości tylko piersi bolą. I gdyby nie latanie do wc co godzine oraz zmęczenie i senność między 15 a 16 i o 22 to nie wiedzialabym że jestem w ciąży. Ale z córka miałam tak samo.

Hej,w koncu wolne...dopiero z wyrka z corcia wyszlysmy. mnie mdli każdego dnia od 9 -16 normalnie musze wypic puche coli i jest git.

mama 290 miałaś juz wizyte u gin? Jesli nie to na pierwszej(obojetnie) upomnij sie o badanie na toksoplazmoze.
Ja w pierwszej ciazy mialam robione raz gdzie wyszlo ze nigdy nie mialam ani nie mam-powinno byc kontrolowane.Teraz gdy meza siostra(ciężarna)zachorowała na to świństwo to będę buliła ale co miesiąc musze mieć pewnosc. wracając do jego siostry była tragedia jeszcze 3 mies do porodu ale juz wiadomo ze dziecko sie nie zaraziło;-) bedzie rodzila w wawie bedzie to cesarka-non stop antybiotyk żeby dzieciak się nie zaraził. Pilnujcie sie żadnej surowizny,ona niby nic nie jadła a gdzies złapała nawet na desce mogło cos zostac. oczywiscie nikogo nie chce straszyc,po prostu pilnujemy sie wszystkie warzywka i owoce myjemy nic z krzakow nie jemy(po umyciu mozna)i sushi raczej tez odpada:sorry2:Idziemy jesc sniadanko;p

magda a ja w pierwszej ciąży do 6 mies pracowałam w sklepie nic kompletnie mi nie było,dopiero pozniej slabo omdlenia itd a teraz mdłości zle sie czuje tylko sie modle zeby bylo dobrze. Dzis niedziela palmowa idziemy do Kosciola z Mycha i mezem:):) a mielismy jechac do tesciow zawiadomic ich o dzidzi

Ostatnia edycja:
Ewelinka, ja wczoraj bylam na wizycie też jestem w 6 tyg i bylo nawet serduszko.

Katjanko jesteś w 7tc, a nie 6...
Suwaczek mówi:
6t+3 = 7tc, nie 6.
6tc był jak suwaczek pokazywał np. 5t+1, 5+2, 5+3 itd.
6 skończony, 7 rozpoczęty :tak:
Tak jak ja, więc serducho spokojnie powinno się już zobaczyć nawet przy słabszym sprzęcie.
Tak mówił mój lekarz na ost. wizycie.

Witam wszystkie nowe mamusie!
Pozdrawiam niedzielnie ;-)

Tak, będziesz w 7 tyg.
Ja byłam w 6t1d i serducho waliło maluszkowi jak dzwon!! :)
Pewnie dużo zależy od sprzętu, ale w większości przypadków już jest.

Mówi się, że serduszko widać mniej więcej 22-25 dni po owulacji.
U Ciebie na pewno tyle już będzie ;-)
Jeśli masz być spokojniejsza, to ja bym poszła :tak:

reklama
Jutro zadzwonię i zapytam czy da rade mnie przyjąć w czwartek :-) to zawsze tydzień szybciej. Ja tylko nie wiem czy u mnie owu nie byla czasem w 20 dc a nie w 13 tak jak zaznaczył ovufriend. No ale zobaczymy....

Do góry