reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Hobby, zdolności, ciekawe pomysly na spędzanie czasu w domu...

Kasiuleczka jestem pod ogromnym wrazeniem twoich czapeczek!!!!
Dawaj mi tu linki szczegolnie na kroliczki.Jak sie robi uszka i czulki u przczolki?
Eee ale ci pozazdroscilam viekawe czy ja takie zrobie.Narazie odpoczac bo w prawe rece cos ze sciegnami chyba mam :-(

reklama
:-)to pokazuje Lubiczankowe zlecenie z bliska, ja tak uroczej modelki nie posiadam wiec mi pozowal bobas Olivy:-D
P1080829_zmniejszacz-pl_271494.jpgP1080851_zmniejszacz-pl_361725.jpgP1080823_zmniejszacz-pl_989144.jpgP1080846_zmniejszacz-pl_373528.jpgP1080850_zmniejszacz-pl_737158.jpgP1080783_zmniejszacz-pl_448619.jpgP1080838_zmniejszacz-pl_948331.jpgP1080840_zmniejszacz-pl_588701.jpg

A teraz pomocne linki
na kroliczkaCrochet Easter Bunny Beanie Part 1 of 5 - YouTube tu jest 5 czesci, ja robilam uszy z tego filmiku czapka wlasna inwencja tworcza:-D

na elfika http://www.youtube.com/watch?v=DBoPhowrDVYja zrobilam troche szerszá czapké (wczesniej zaczelam dodawac oczka) I wedlug tego filmiku robilam czulka do pszczolki z 5,6oczek lancuszka pozniej ciagle slupki bez zadnego dodawania oczek wtedy wychodzi taka rureczka

i tu jeszcze na elfika tyle ze po angielsku rospiskahttp://neannersshop.blogspot.com/2011/03/crochet-munchkin-hat-pattern.html

l
ece do garow i robienia torta.

Ostatnia edycja:
Jestem naprawde zachwycona:-)
Wstawialam swoje co prawda na mamach z irlandii ale tu tez nalezaloby nie?

Załączniki

• IMG_2482.jpg
    IMG_2482.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 51
  • IMG_0640.jpg
    IMG_0640.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_0641.jpg
    IMG_0641.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_0642.jpg
    IMG_0642.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 51
  • IMG_0646.jpg
    IMG_0646.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 45
  • IMG_0609.jpg
    IMG_0609.jpg
    47,7 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
i jeszcze tylko robilam telefonem i ta czarna kolor ma nie taki.znaczy ten roz to taki zarowiasty powinien byc.

Załączniki

• IMG_0644.jpg
    IMG_0644.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 45
  • IMG_0655.jpg
    IMG_0655.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_0656.jpg
    IMG_0656.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_2413.jpg
    IMG_2413.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_2416.jpg
    IMG_2416.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 54

Kasiuleczka, Gastone
super te wasze czapeczkimoże i mi kiedyśwyjdzie takie cudo :)
Kasiuleczka
dziękuję za miłe przyjęcie :) Ja dopiero raczkuję a nawet pełzam z szydełkiem :) uczę się dopiero co to łańcuszek, półsłupek itp. :-D

Za to wciągnęłam się w kartki świąteczne i wyszywam je jak tylko mam wolną chwilę:)

Edziok ja tam tez sie ucze:-)
Wogole pewnie byloby tego wiecej tylko ja wszystko musze robic podwojnie :-)))

Kasiuleczko ja jak zwykle mam pytanka :-)
1. Ten kwiat co robisz na czapke on taki wiekszy jest? Z ktorego linka go robilas? Tego co mi wrzucalas?
Wrzuc go tu please:-)
2 Pytanko osnosnie falbanki na dole czapki.Kurcze ona mi jakas pofalowana wychodzi, tzn jak robie z cienkiej welny to ona sie nie uklada tak ladnie jak u ciebie.Dlaczego?
3. W tej elfikowej czapce nie kumam jak zmieniac welenke bez obcinania jej za kazdym razem :-(

Ostatnia edycja:
Gastone teraz dopiero zauwazylam Twoje pytania,normalnie chyba slepne bo wczesniej ich nie widzialam.:eek:

1. link do tego kwiatkaFlor de 2 capas de 6 petalos - Tutorial de tejido crochet - YouTube on tu jest z dwoch warstw, ja dorabiam jeszcze trzeciá wartwe platków robisz to samo jak przy drugiej warswie tyle ze troszke wiecej oczek dodajesz ja to na oko robilam) Kwiatka robilam z grubej welny i tak najmniejszy kwaitek ma 5cm, drugi 8cm i najwiekszy 11cm.

2 hmmm kurcze ja tá falbanke ciagle robie tak samo jak na tym filmiku
7 crochet hats; finishing the child's hat - YouTube i z cienkiej robilam i z grubej welny i sie ladnie ukladala.hmmm tak ci wychodzi ja w tych zielonych czapeczkach??? wydaje mi sie jak robisz to wbijasz oczko obok oczka a tam musisz wbijac co trzecie oczko wtedy nie bedzie pofalowana.

3. jak bedziesz robic tego kwiatka z tego filmiku, tam babka zaczyna rozowym, a pozniej zmienia welne na bialá i ja zmieniam kolory identycznie jak w tym filmiku i nie odcinam tylko zostawiam, tylko musisz uwazac na welne bo jak masz dwa lub trzy kolory to sie strasznie placze, ja co jakis czas musialam ciachná odplatac i pozwiazywac znowu i robilam dalej.:-D

reklama
Do góry