reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
hejka,
w wielkim skrocie po wizycie wszystko ok, ale nasiedzialam sie 2h w szpitalu i nogi prawie mi eksplodowaly wiec leze i staram sie je trzymac wyzej :baffled: - mialam prasowac ciuszki malych ktore wczoraj wreszcie wypralam ale sil mi brak i wydaje mi sie ze na 2 mam ich za malo (tylko jedna suszarka), - a w szpitalu siedzialam tak dlugo bo wlasnie ze wzgledu na rozmiar nog musialam isc jeszcze oddac krew bo na wszelki wypadek chca sprawdzic czy z nerkam i reszta wszystko ok...
a moje klocuszki waza ok 2350g kazda i sa bardzo ruchliwe :eek::eek::eek:
a kolejna wizyta za 2 tyg - oby ostatnia...

co do kraamzorg, - bo chyba Gosia pytala - to zamowilam pelna ilosc godzin ale nie wiem czy skorzystam - bo moj M sie krzywi ze nie chce obcej baby 8h dziennie ktora bedzie mu mowc co ma robic :eek::baffled::szok::-D ale zobaczymy jak to w koncu bedzie...

Aniaheaven ja tez sie skusze na te ciasta bo dzis chodze ciagle glodna i co zjem to po chwili stwierdzam, ze jednak bym cos innego zjadla...i w ogole od 2 dni jaks nijaka jestem, nic mi sie nie chce, zero aspiracji do dzialania

Ann ciesze sie ze wszytsko ok, ale no nie dziwie sie, prawie 4 kg w brzuchu....ale biedulko juz niedlugo...:-)a z ciuszkami to tez mam problem, bo kupuje ciagle za duze, a poza tym jeszcze nie wszytsko zimowe w sklepach jest, a juz moze moja Amelcia urodzi sie w listopadzie,a nie grudniu:tak:

Anniu częstuj się....ja właśnie kuchce:-D dziś na obiad spagetti!
Zaczęło znowu kropić:baffled:...
Ann a kiedy bedą te wyniki badań?:nerd: 2godz...to nieźle się nacierpiałaś!
Mój też marudził o babce z kramzorgu aż w końcu uciekł do pracy bo mu się z nami nudziło a ja czułam się wspaniale i po 5dniach też ją wygoniłam!:-)
Tobie napewno się przyda - z 2-jeczką zawsze jest co robić!:sorry::tak:
Dziewczyny gdzie się podziewacie?
Miłego wieczorku...

Ja jutro robię racuchy, muszę dużo zrobić bo mój mąż je uwielbia i zawsze krzyczy że mało robię :tak:, muszę jutro również się spakować, w sobotę jadę do Polski a w poniedziałek do gin, :-) już się nie mogę doczekać wizyty :-D.

Ja też już myślami się pakuje bo wyjeżdżamy 7 sierpnia a ja tym razem postanoiłam nic nie zostawiać na ostatnią chwilkę:no::-D....jak zawsze sobie robie!:dry:
Potem wszystko na mojej głowie - pakowanie naszej rodzinki,:tak: sprzątanie domu:eek: a jeszcze 12godz za kółkiem!:szok:Jak jestem na miejscu to nie wiem jak sie nazywam!:szok::wściekła/y::-DDopiero po 2 dniach jestem normalna!:-):-):-)

Dobry wieczor

My juz po obiado-kolacji (ziamniaczki,schabowe i ogorek z pomidorkiem) i wlasnie ogladamy jakis film,ale malo interesujacy wiec uciekalm zobaczyc co u Was.Nasza Mala ostatnio mniej ruchliwa ale za to jak sie naprezy to malo mi brzucha nie rozerwie :tak: to zaczyna bolec :szok: Ann nie wiem jak ty wytrzymujesz charce dwoch :no:
Pogoda jakas dziwna dzisiaj troche slonca troche chmurek a jeszcze rano padal deszcz.Teraz powietrze jest tak ciezkie ze nie mam czym oddychac.Bylam z moim P na zakupach i ledwo co sie doczlapalam do domu.

Tez bym takie ciacho zjadla ale zgaga mi dzisiaj dokucza :-(wiec sie wstrzymam.

Dobrej i spokojnej nocki wszystkim zycze.
Do jutra

Ann a kiedy bedą te wyniki badań?:nerd: 2godz...to nieźle się nacierpiałaś!
Ania, pewnie juz maja, tak czy inaczej dopiero jak cos nie tak bedzie to sie beda kontaktowac ze mna, a jesli wszystko ok to sie nic nie dowiem, zapytam najwyzej jak bede 6 sierpnia co i jak...

Ja też już myślami się pakuje bo wyjeżdżamy 7 sierpnia a ja tym razem postanoiłam nic nie zostawiać na ostatnią chwilkę:no::-D....jak zawsze sobie robie!:dry:
Potem wszystko na mojej głowie - pakowanie naszej rodzinki,:tak: sprzątanie domu:eek: a jeszcze 12godz za kółkiem!:szok:Jak jestem na miejscu to nie wiem jak sie nazywam!:szok::wściekła/y::-DDopiero po 2 dniach jestem normalna!:-):-):-)

Kochana z kąd ja to znamy na szczęscie jedziemy od 8 do 10 godzin, ale po dojechaniu do domu do samochodu nie wsiadam przez najbliższe parę dni :tak:, tym razem jadę ze szwagierką i jej mężem a wracam busem więc mi się udało, :-)

reklama
Robale my również w sobotę wyjeżdżamy:tak::tak::tak::tak: Jedziemy ok 9-10godz
:baffled: Robale podaj dokładny przepis na racuchy, bo ja kiedyś tak na oko;-) robiłam i jakoś nie do końca mi smakowały. Mus jabłkowy mam może być do racuchów:confused: czy jabłka muszą być:confused:
Aniu Ty prowadzisz auto 12 godzin:szok::szok::szok::szok:, a nie zmieniacie się z małżonkiem:confused:
Ja również przed wyjazdem sprzątanko generalne robię... wczoraj okna myłam, dziś lodówkę rozmrażałam:tak::tak::tak: Pościele poprane, w szafach wysprzątane, zakupy dziś zrobiła:tak::tak::tak: Jutro generalne porządki w Nikusia pokoju:tak::tak::tak: W piątek posprzątam jak co tydzień, a w sobotę obiadek (kotleciki) na drogę zrobię i pakowanie:tak::tak::tak::tak: Mam nadzieję, że znów czegoś nie zapomnę:eek:

Nikusiowi zmienił się głos po tej operacji:-), ma taki cieniutki:-D:-D Nie wiem czy to minie:confused: Dziś nocka nadal z pobudkami, ale już o niebo lepiej:tak::tak::tak: Jeść tylko nie chce:no:

Ann chyba rzeczywiście tych ciuszków masz mało jak dla dwójeczki :-), ale z drugiej strony to nie ma co kupować tych maleńkich ciuszków, bo to i tak na 3-4tyg dobre:tak:

Do góry