agnes74
Zadomowiona(y)
Dzień dobry

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)

za spodnie dałam prawie 20e, a miał je na sobie 2 razy (za pierwszym razem 1 dziura za drugim już 2 i spodnie nadają się do kosza

Nie macie pojęcia ile ja już spodni wyrzuciłam. Od 1,5 roku kupuje ciągle spodnie, minimum jedne w tygodniu 

Jak ja zliczyłam te pieniądze to aż płakać się chce
Ile można tłumaczyć, prosić
Obiecałam mu już kilka razy, że jak podrze kolejne spodnie to pójdzie w majtach do szkoły i chyba jutro dotrzymam słowa tylko boję się, że będę miała jakieś konsekwencje z tego powodu w szkole
Jak się wszyscy będą z niego śmiali w szkole to może w końcu nauczy się chodzić
On nie chodzi tylko skacze i upada specjalnie na kolana

Ja się wykończę nerwowo przy moim dziecku:-

Kupić spódniczki 

Albo w kalesonach jutro do szkoły go posłać 

ale śmiałam sie z twojego posta
...moze te moje hormony zwariowały!
Widzę że faktycznie problem bardzo cię dotknął... ja ci niestety nie poradzę nic w tej dziedzinie, bo mój Erni tez drze spodnie na kolanach ale jakoś to przełykam - w koncu to przecież chłopak i ma tyle energi że 

!
;-)
Może i śmieszny mój post bo pisałam w nerwach
Ja też kiedyś przełykałam i myślałam w podobny sposób do Ciebie, ale Nikodemowi nawet smutno nie jest jak podrze kolejne spodnie
On to robi celowo, biegnie i upada celowo na kolana - zaobserwowałam to już wiele razy
Jakby nie było mój prawie 6 latek więcej rozumie niż Twój 3 latek
Gdyby to były 3-4 pary w ciągu miesiąca to zapewne przeżyłabym to, ale u nas widać problem, bo on wydziera jedne spodnie dziennie 

Aniu naszywam łaty, a on drze w kolejnym miejscu i gdy nogawka ledwie już się trzyma ostatnich nitek to niestety nie da się tego już załatać
Dobrze, że lato się zbliża zaoszczędzę na spodniach 
Nikodema zimowa kurtka (którą nosił tylko do szkoły bo miał 2) wygląda jakby II wojnę światową przeżyła to nie jest normalne 

że ...tak potraktowałam twój problem.

Faktycznie niewesoła sytuacja jeśli Niko sobie jaja z tego robi...

?!

Kazałabym mu rano majteczki załozyć+ reszte normalnie a spodnie do torby schowaj swojej i ...tak go wyprowadź z domu.....sądzę że w drodzę do auta powinien już zrozumieć...O CO CHODZI!!!
Mój mówił ,że jesteście umówieni na poniedziałek
Jesteś już przygotowana do porodu?
I jaka już duża

Wiecej pracy i wiecej bieganiny.
w aparacie oczywiście!
Agasta co tam ciekawego u ciebie w przedzkolu serwują?:-)