reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
Siedzę i ryczę...
Nikodem podarł w tym tygodniu trzecie spodnie, a mamy dopiero środę. Naszyłam mu naszywkę na kolanie dziś rano to wrócił ze szkoły z 2 następnymi dziurami wielkości kolana:szok: za spodnie dałam prawie 20e, a miał je na sobie 2 razy (za pierwszym razem 1 dziura za drugim już 2 i spodnie nadają się do kosza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nie macie pojęcia ile ja już spodni wyrzuciłam. Od 1,5 roku kupuje ciągle spodnie, minimum jedne w tygodniu :szok::szok::szok::szok::szok: Jak ja zliczyłam te pieniądze to aż płakać się chce:wściekła/y: Ile można tłumaczyć, prosić :confused: Obiecałam mu już kilka razy, że jak podrze kolejne spodnie to pójdzie w majtach do szkoły i chyba jutro dotrzymam słowa tylko boję się, że będę miała jakieś konsekwencje z tego powodu w szkole :baffled: Jak się wszyscy będą z niego śmiali w szkole to może w końcu nauczy się chodzić :confused: On nie chodzi tylko skacze i upada specjalnie na kolana:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ja się wykończę nerwowo przy moim dziecku:-:)-:)-(
Stosowałam już kary za podarte spodnie, ale na niego to nie działa :no::no::no::no:
Co ja mam robić:confused::confused::confused::confused: Kupić spódniczki :confused::confused::confused: Albo w kalesonach jutro do szkoły go posłać :confused:
Pytałam już wielu mam, które mają chłopców w podobnym wieku i u nich to się nie zdarza, mojej kumpeli syn nie podarł ani 1 pary spodni :szok:

Głupi problem, ale jakże kosztowny:szok::szok::szok:

Hallo...

Anetko wybacz:sorry2: ale śmiałam sie z twojego posta:rofl2:...moze te moje hormony zwariowały!:-D Widzę że faktycznie problem bardzo cię dotknął... ja ci niestety nie poradzę nic w tej dziedzinie, bo mój Erni tez drze spodnie na kolanach ale jakoś to przełykam - w koncu to przecież chłopak i ma tyle energi że :szok::szok::szok:!
Poza tym jak ma dziure to sam mi przychodzi o tym powiedzieć i widzę po jego minie że wcale z nią szczęśliwy nie jest!:-)
Rozwiązanie chyba proste łaty, łaty albo nowe pary....I nie bierz tego ak do siebie, w końcu z tego wyrośnie...:tak:;-)

Wróciliśmy z placu zabaw ale zimno brrrr.... dobrze że w domeczku cieplutko!:-D

Aniu już od prawie 2 lat z tego wyrasta i jakoś wyrosnąć nie może:no: Może i śmieszny mój post bo pisałam w nerwach :baffled:Ja też kiedyś przełykałam i myślałam w podobny sposób do Ciebie, ale Nikodemowi nawet smutno nie jest jak podrze kolejne spodnie :no: On to robi celowo, biegnie i upada celowo na kolana - zaobserwowałam to już wiele razy:szok: Jakby nie było mój prawie 6 latek więcej rozumie niż Twój 3 latek :tak: Gdyby to były 3-4 pary w ciągu miesiąca to zapewne przeżyłabym to, ale u nas widać problem, bo on wydziera jedne spodnie dziennie :szok::szok::szok: Aniu naszywam łaty, a on drze w kolejnym miejscu i gdy nogawka ledwie już się trzyma ostatnich nitek to niestety nie da się tego już załatać :no: Dobrze, że lato się zbliża zaoszczędzę na spodniach :rofl2::-D Nikodema zimowa kurtka (którą nosił tylko do szkoły bo miał 2) wygląda jakby II wojnę światową przeżyła to nie jest normalne :no::szok::-D
Oczywiście uprasowałam nowe spodnie na jutro, "nówki nie śmigane", bo jutro fotograf w szkole i daję sobie 2 ręce obciąć i 2 nogi, że Niko wróci z dziurami na kolanach :-:)-:)-(
Ja już nawet przywykłam do tego, że mam zawsze takie zapasowe nowe spodnie w razie nagłej potrzeby :-D

Moja koleżanka ma córkę w wieku 7 lat i ona codziennie przychodzi ze szkoły w zaplamionych ciuchach od farb plakatowych. Moja kumpela wysłała swojego męża gdy zbliżała się zima, aby pojechał z małą kupić jej kurtkę, więc jej M wszedł do pierwszego sklepu jakiego spotkał za rogiem mexx i kupił kurtkę za 70e kilka dni później poszła do taty (malował nowe mieszkanie) i dotknęła się jakiejś puszki z farbą cała kurtka w plamach i to fioletowych :szok:

Anetko mam nadzieje że nie masz mi tego za złe:sorry2: że ...tak potraktowałam twój problem.
Ale jesteś mistrzynią w opisywaniu swoich uczuć i flustracji!:tak:
Widziałam cie oczami mojej wyobraźni!:laugh2::-p
Może to małe pocieszenie patrząc na twój obecny problem....jako matka rozumiem twoją flustracje:zawstydzona/y:Faktycznie niewesoła sytuacja jeśli Niko sobie jaja z tego robi...
A może faktycznie zorganizować mu takie wyjście w majtach...zeby mu wstyd było:sorry2::zawstydzona/y::baffled:?!
Nie wiem jak Ty do takich rzeczy podchodzisz ale ja bym sie chyba zdecydowała!A nóż pomoże!:-D:-D:-D Kazałabym mu rano majteczki załozyć+ reszte normalnie a spodnie do torby schowaj swojej i ...tak go wyprowadź z domu.....sądzę że w drodzę do auta powinien już zrozumieć...O CO CHODZI!!!
Nic innego mi nie przychodzi...:zawstydzona/y:
POWODZENIA!!!

Witam
Aneta faktycznie masz problem a jakbyś Nikodemowi zamiast zabawek kupowała nowe spodnie i mu tłumaczyła dlaczego ?:confused: Mój mówił ,że jesteście umówieni na poniedziałek:tak:

PaulinaAnna super ,że sie tak skończyło:tak:Jesteś już przygotowana do porodu?
Gosiu mój mały mleko je tyko wieczorem i rano a czasem nawet wtedy nie chce:dry:
Agasta slodziutka jest Claudia:tak:I jaka już duża
Bira ja ci nic nie poradze bo Michaś też czasem z nami śpi:sorry2:
Ania kiedy nam pokażesz brzuszek?

Podczytuje was czasem ale pisać mi się za bardzo nie chce:no::sorry2:Wiecej pracy i wiecej bieganiny.

miłego wieczorku

Karola witaj...

Brzuszek wam pokaże juz niedługo;-) - tylko baterie podładuje!:-D w aparacie oczywiście!
Mam pytanko - kto mi podrzuci fajny pomysł na traktaatie dla Erniego do przedszkola?:sorry2:Agasta co tam ciekawego u ciebie w przedzkolu serwują?:-)

Ja uciekam do wyrka bo mnie cos chyba dziś przewiało i już mnie kaszel męczy!:dry:
Dobranoc...

reklama
Aneta, faktycznie masz problem... Ja bym zrobiła tak jak pisze Ania, musiał by wyjsć z domu w samych gaciach. To może wydawać się śmieszne, ale kupując kilka par spodni w miesiącu można cholery dostać.

Uciekam spać, bo Inga znowu wariuje, ze nie chce spać u siebie. Ale dzisiaj twierdzi, że się boi... ale sama nie wie czego... Najgorzej mnie wkurza to, ze ona jeszcze nie śpi o tej porze. Wyleżała dwie godziny w łóżku i przyszła do nas... Ciekawe jak jutro do żłobka wstanie...

Dobranoc

Do góry