reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
U nas słonko świeci ale zimno jak psi!:wściekła/y::szok::-(
Ja już po szkole,dzieciaki lunch zjadły i odwiozłam je z powrotem...:tak:Na 15.50 mam 10-min.spotkanie z nauczycielką Karinki...ciekawe jak mała sobie radzi, z boku wygląda całkiem dobrze...

Do potem...

Witam,
dziewczyny ratujcie moje prawie 2,5 letnie dziecko w nocy się budzi :szok: Nawet nie w nocy, a nad ranem ok 5:00 i już zasnąć nie mogę :no:. Zasypiam ok 6:30, a o 7:00 muszę wstać :szok: Chodzi spać ok 22:00,a nawet 23:00, w dzień nie śpi w ogóle, a jeśli już to 15-20min:szok: Nie budzi się każdej nocy, ale zdecydowanie za często jak na 2,5 latka :no: Oczywiście na mleko się budzi, wodą go nie oszukam, bo on już za duży:wściekła/y: Tak długo woła mleka, aż mu zrobię:szok:
Swoją drogą waży 14kg i ma 90cm wzrostu - malutki prawda :confused:, a i długość stopy 14cm:tak:
Gosiu Twój Daan jest 88cm wysoki prawda :confused: Czy coś mi się pomyliło:confused:

aniahaven- u nas dobrze, tzn u znajomych panuje świnka i chyba moja wiktoria tez ja ma albo juz mi sie wydaje ze ma spuchniety puliczek:confused::baffled:
wczoraj bylismy zobaczyc mieszkanie na jakie mamy sie przeprowadzic nareszcie- tylko musza je odremontowac-ale za dobry miesiac juz powinnismy tam mieszkac:tak::-)

Załączniki

• Zdjęcie0115.jpg
    Zdjęcie0115.jpg
    50,6 KB · Wyświetleń: 53
witam
Anetko moj Daan teraz ma chyba 83 cm., w kazdym razie w ubraniach chodzi 86. A tym dzieciom to chyba z wiosna sie tak w glowach poprzewracalo, Daanu od kilku dni nie chce wogole mleka:no:, dobrze ze jeszcze w kaszce moge troche przemycic no i jogurty
NIunia pociesz sie ze jak teraz swinke przejdziecie to juz bedziesz miala spokoj do konca zycia. zdrowka dla malej:tak:
Aniu jak ci idzie nauka??? czy juz przestawilas sie na holenderski i mowisz ze wszystkimi w tym jezyku???
PaulinaAnna a ty juz chyba mialas rodzic, na co ty jeszcze czekasz;-):-)
uciekam na kawke z moim M

Hej...

Anetko witaj w klubie...mój ERNI robi sobie spacerki do naszej sypialni o 2.00 lub o 3.00 a czasami dopiero ok 6.00:crazy:... I nie jest głodny - po prostu lubi sie przytulać do mamusi...:-D i spać w tatusia objęciach.
Ale od jakiś 4 miesięcy próbujemy to tempić - niestety bezskutecznie.... czasami prześpi 4dni w swoim łóżku....a potem znowu...:-(
Jeśli Oli jest głodny to może zamiast mleczka jakąś kolacyjke sycącą?:sorry2:

Gosiu z moim holenderskim jestem hmmm.... w punkcie strategicznym...tzn zaczynam go mieszać z ang. ale nie czuje sie jeszcze na siłach całkowicie z ang.zrezygnować! Chociaż pisanie idzie mi już nieźle i dzieki temu coraz pewniej sie z nim czuje....
Ogólnie nadal pałam zapałem!:-D:-D:-D

Aniu no właśnie podaję ok 19:00 Oliwierkowi kanapeczkę, albo paróweczkę, albo jakieś mięsko, które mi z obiadu zostało, a przed snem ok 22:00 dostaje flachę mleka, a o 4:00-5:00 już jest głodny, a czasem nawet o 3:00:szok: Ma szybką przemianę po mamusi i potrafi zrobić4-5 kupy w ciągu dnia:szok::szok::szok::szok:
Karola co tam u Was:confused: Nawet nie wiem jak te nasze chłopy się ugadały na ten poniedziałek i wtorek:confused: Andrzej już wie czy będzie mógł z nami pojechać:confused:

Dzień dobry :-)

Net ma padł jak zwykle...

Aneta, ja nie pomogę, Inga na jedzenie się nie budzi. Musi mu chyba samo przejść... Ja mam za to inny problem od dwóch dni. Kładziemy Inę o 20. Wcześniej czytam jej dwie książeczki, daję buzi i wychodzę. A ta mała koczuje u siebie w pokoju po ciemku do 22 i w końcu wstaje i mówi, ze ona jest śpiąca i mamy iść JUŻ spać. I ni cholerki nie idzie jej już do jej łożka położyć bo bierze swoją poduszke i ucieka do nas... Nie chce spać u siebie za żadne skarby. W poniedziałek jej się poprzestawiało,a ja nie wiem co robić, bo spać z nią nie chcę, pomijam fakt, że jak Inga jest w łożku to nie mogę się wyspać, bo non stop się budzę, żeby ją przykryć, albo ona coś jeczy, ale to trochę niezdrowe spać z dzieckiem...

reklama
Do góry