reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Holandia

reklama
hej dziewczyny

pisalam na Waszym forum pare dni temu i sie przedstawialam :)
ale ostatnio mialam taki zapier... ze braklo mi czasu na mase rzeczy...

nudze sie w tej holandii na maksa, nawet pogadac nie ma z kim :(
dobrze ze przynajmniej coreczke mam to sobie do niej pogadam i sie posmieje...

a my czekamy na informacje na temat szczepien.
Mala juz ma tutaj ubezpieczenie i dotalismy list w ktorym chcieli info na temat szczepien jakie juz miala.
odpisalismy im i cisza juz 1,5 tygodnia :( a tu dziecko powinno juz dostac kolejne dawki...

powiedzcie mi jak to tuaj wyglada ze szczepieniami?
moja Mala dostala w polsce 1 dawka 6w1 Hexa i 1 dawke pneumokoki i zastanawiam sie jakie oni tutaj maja szczepionki...

widze ze nie ktore z Was pracuja - fajnie! mi troche brakuje pracy...
no ale u mnie kiepsko bo holenderskiego nie znam a i angielskim nie mam co sie chwalic :(

czy wy mieszkacie tu juz na stale?
my planujemy tu byc jeszcze kilka lat bo zaczelismy budowe domu w polsce i chcemy tam wrocic :)

pozdrawiam

dzien dobry
piekna pogode mamy wiec popoludnie spedzimy dzisiaj na plazy. W sobote odbywa sie tu coroczny rejs katamaranami, a imprezy zaczynakja sie juz od dzisiaj wiec zobaczymy co bedzie. Mysmy dzisiaj poszli przelozyc jeszzcze raz szczepienie a tu sie okazalo ze lekarka miala czas i zaszczepila go dzisiaj:-) nawet lepiej bo powiedziala ze dolegliwosci poszczepienne moga tym razem utrzymywac sie do 15 dni:szok: a my pod koniec miesiaca lecimy do PL czyli wtedy juz wszystko powinno minac. Teraz do 4 roku mamy spokoj ufff
Witaj Zuza na forum:-) Wydaje mi sie ze szczepienia wygladaja tu tak samo jak w PL, dostaniesz schemat szczepien, tutaj na kontrole z dziecmi chodzi sie do consultatiebureau i tam tez dzieci sa szczepione. A gdzie mieszkasz w Holandii moze gdzies blisko mnie to mozesz wpadac na kawe jak ci sie nudzi;-)
mlody sie obudzil wiec idziemy korzystac z pogody, do pozniej

Gosia1977 > dziekuje za mile przyjecie :)
no niestety mam kawalek do Ciebie bo mieszkam w Urku ...

ale dziekuje za zaproszenie :)
a Ty chyba w ladnym miejscu mieszkasz?

Zuza-anna ty tez nie mozesz narzekac bo Urk to bardzo ladna miejscowosc.Jezdzimy tam czasem na basen w soboty bo maja super kacik dla maluszkow.

Co do szczepien to twoja corcia powinna miec teraz na 4-mc DKTP-HIB i Pneu,czyli Difterie,Kinkhoest,Tetanus,Polio i Pneumokokken

Jestem znowu...

My już po szkole i pracy,rano byłam na małym zabiegu w szpitalu bo mi domowy w październiku chyba źle pieprza usunął :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:na plecach i tym razem pani dermatolog interweniowała.
Problem tylko w tym ze teraz mam szwy na dwa tyg.:zawstydzona/y: bo musiała większą powierzchnie zorać...:-(no ale nic, jakoś to będzie.
Karola jak dzionek w pracy minął?:-p

Gosiu jak ja ci zazdroszczę takich nadmorskich atrakcji....Super masz!

Zuza-anna dobrze dziewczyny mówią, teraz nie pozostaje ci nic innego jak czekać cieprliwie na wezwanie do CB.Oni muszą sprawdzić jakie szczepienia już miałaś a jakich ci brakuje i wtedy sie zacznie....:tak:
Nie martw sie zbytnio że już powinnaś dostac szczepienie następne bo czasami dzieci np choruja i tez sie im szczepienia opuźnia nieco....:tak:
Po prostu muszą tylko pilnować żeby kolejna szczepionka po tej którą zrobią nie była w normalnym terminie bo tam tez musi być odpowiedni odstep czasowy...

Ja wcinam spagetti z parmezanem...a raczej parmezan ze spagetti :eek:- tak mi sie chciało tego parmezanu...:-D:-D:-D

Aniu a czemu ci usowali pieprzyk?Na zyczenie czy cos bylo nie tak?Ja mam ich bardzo duzo i niektore w takich miejscach,ze draznia,np.po paskiem od stanika.

Ja w kuchni szykuje obiad i bedziemy piec babeczki.

Czarna zawsze chciałam go usunąć bo by duży wysoko na łopatce...także właśnie mi zahaczał i wogóle moja polska dermatolog nie pozwoliła mi go opalać...:zawstydzona/y: wiec chodziłam z plastrami i to było kłopotliwe...:eek:
A jak tu poszłam przy kłopotach skórnymi to domowy od razu mnie umówił na usunięcie że niejest groźny...więc usunął...tylko że źle i teraz muszę za to cierpieć jeszcze raz!:wściekła/y:

reklama
no a my szybko do sklepu jeszcze wyskoczylysmy hhi
ale goraco dzisiaj ... ufff

Czarna_Smoczyca > to prawda ze Urk jest uroczy i od samego poczatku chcialam tu mieszkac :)
ooo nawet nie wiedzialam ze tutaj jest basen. Napisz mi cos wiecej o nim prosze :)
Widac ze jeszcze dobrze sie tu nie rozejrzalam hihi
Dziekuje za info nt. szczepien!

aniahaven > usuwalas pieprzyk chirurgicznie? ja pare lat temu dwa usunelam. Jeszcze w polsce. Jeden bardzo duzy na dekoldzie - wszyscy lekarze mnie gonili przez tego pieprza! a drugi na plecach na wysokosci pasa bo caly czas zahaczalam wrrr...
Ale ja usunelam je laserem i powiem szczerze ze rewelacja! Blizna malutka, nic nie polalo i bardzo szybko sie zagoilo. A placilam wtedy 120zl tylko :)
Ten na dekoldzie byl spory wiec lekarze od razu mi powiedzieli ze jak pojde pod skalpelek to bedzie spora blizna...

Czarna_Smoczyca > orientujesz sie moze czy sa gdzies w okolicy polskie msze?

Do góry