reklama

Holandia

Nana, to jest po prostu herbatka, jesli sie boisz miodu, nie musisz dodawac, ona sama jest nawet smaczna. mowi sie,ze dzieci moga pic miod od roku zycia, ja podawalam od 7 miesiaca, ale taki "domowy od dziadzia" hihi, bez dodatkow.
i nie mialy uczulenia.
Twoj Tymek ma juz rok, tak? wg mnie mozesz podawac.
dziewczyny, pytanie "okolo-pologowe": szukalam dzis pol miasta jakiegos srodka do dezynfekcji pepuszka, ale tu nic nie wiedza o czyms takim! co uzywalyscie/bedziecie uzywac?
i kupilam dzis takie jakies "navelbandjes", nakladki bawelniane na pepuszek. wlasnie rozpakowalam, myslalam, ze to bedzie sie gdzies zapinalo, a to sa po prostu paski bawelny.. sorry za glupie pytanie: co z TYM SIE ROBI???
:-D

reklama
Sencilla dziekuje ci bardzo za to co napisalas:-) No a co do suwaczka to na poczatku nie wiedzilam o co chodzi heheh ale maz wroci nie martw sie:happy:

Ja ide sie polozyc po kolderke rano zajrze do was.
Dobranoc

dobranoc Anetka,
ja sie chwile pokrzatam i tez zmykam, bo te moje diabelki juz spia, a jutro mam kilka godzin dodatkowe dwa maluchy kolezanki :tak::-D:szok::szok: coz, trzeba sie przyzwyczajac :szok: najgorsze, ze musze z nimi wszystkimi sie wybrac do szkoly po Marysie po poludniu. ale bedzie wyprawa :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

do dezynfekcji spirytus ale nie wiem napewno czy mozna nim smarowac dzidzie albo betadine,troche farbuje.my nic nie stosowalismu Tymka,normalnie go kapalismy i bylo ok. a na gardlo,pamietam ze w polsce pani farmaceutka polecila mi tabletki ISLA ,tu tez mozna kupic ,bo kupilam niedawno.

Aneta piszesz ze jestes mloda mama, wiec pomyslalam ze urodzilas jak mialas 17 lat, a przeciez jeszcze nie tak dawno w Polsce ten wiek byl norma, Mam siostry starsze o 9 i 5 lat i jedna tez urodzila w wieku 19 a druga chyba 23. I one nie byly wyjatkami bo ich kolezanki tez tak rodzily i wychodzily za maz. Troche sie zdziwilam ze takie reakcje mialas od ludzi w Polsce :szok:
Sencilla ja tez mam te navelbandjes z poprzedniego kraampaket, i tez nie mam pojecia jak to sie uzywa bo wtedy tez tego nie uzywalam :-p a babka z kraamzorgu tez tego nie uzywala. Znalazlam wlasnie info. po coi jak to uzywac Navelbandjes
a o majrankowym syropie nie slyszalam musze wyprobowac jak bedzie potrzeba

Uhhhhhh ale się rozpisujecie :) Udało mi się na chwile wskoczyć na kompa :)
Karola duuuuuuuuuużo zdrówka dla Ciebie!

a co do Młodych Mamusiek :) Mój tato jak miał 21 lat to już miał 3 dzieci a został dziadkiem mając 38 :) Nieźle co? hehehehe :) Ja chciałam dzidzi w tym roku ale jakoś tako wyszło rok wcześniej :) ale 24 lata uważam za dobry wiek na macierzyństwo :) nie wyobrażam sobie już życia bez Miśki :)

Padam na mordkę po ostatniej nocy... cycuś i cycuś musiał być oczywiście :) Więc spadam do spania! DObrej nocy :)

aaaa i bym zapomniała. Mojej Misi wyszły pod włoskami i dziś wyczułam na pleckach krostki.. Myślicie, że mam z tym iść do lekarza? Czy dalej się temu przyglądać? Nie są one ani czerwone, na plecach wsumie nie widoczne tylko wyczuwalne.. a na główce widać. Nie wiem sama co robić..

no to ja chyba najstarsza mama jestem bo mialam 33:-)7 axe7 no do lekarza mozesz isc ale pewnie ci powiedza ze to nic ,ze to normalne.to moze byc od wody ,plynu .jedzenia moj maly tez ma jakiec krostki.w polsce lekarka chciala mi dac na to sterydy ale ja nie chcialam.

Przeczytałam wasze opowieści dziewczyny o traktowaniu Polaków...i muszę przyznać, coś strasznego:szok:

z samochodem pierwszy na PL tablicach zostal porysowany po calej dlugosci

Mojemu mężowi jak miał jeszcze polskie tablice, to raz ukradli przednią tablicę (tutaj podejrzewamy jakiegoś innego Polaka;-))...a raz wybili szybę i ukradli ładowarkę ze schowka....ale chyba złodziej się spieszył, bo radio zostawił. Teraz ma już holenderskie blachy i jak na razie jest spokój.

Na mnie czeka sterta prasowania...ehh
A potem jak się już odrobię to sobie wreszcie troszkę poczytam, bo narobiło mi się lekturowych zaległości:tak:

reklama
Ja dziecko około 30 też mam dlatego że wcześniej nie znalazlam odpowiedniego faceta dla siebie.

Sencilla z pępuszkiem nic nie robiłam, kąpałam małego i moczyłam (w PL zabraniają), kikut odpadł bez problemu po tygodniu.

Na gardło brałam Tantum Verde.

Iskierka to naprawdę straszne co te dzieciaki wyczyniają!!!!1

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry