Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
no rozumiem, ze sunia sie oszczenila juz? Gratuluje ! Jak przebiegal porod ? :d w koncu to tez porod w HolandiiDziewczyny właśnie zostałam babcią![]()

ale chetnie sie dowiem na zapas
Pamietam bedac dzieckiem ,ze moj ukochany dziadek z okazji Dnia kobiet,kupil mojej mamie i babci kosmetyki.No niektorzy pamietaja ,ze to kiedys byly towary deficytowe.No a potem pozwolil im jeszcze nalozyc sobie te maseczki i kremy:-):-).Tesknie za takim okazywaniem sobie uczuc.

W pracy ok,jakos leci juz ponad miesiac pracuje wiec wiemy co i jak,i ktora co ma robic.A wyplata tez juz byla,z tym ze za malo godzin mi naliczyli bo bylam pare razy extra no i w karnawal pracowalamjako jadyna te dwa dni.No i wczoraj byl kierownik i 11 godzin za malo wiec nastepna wyplata lepsza bedzie.Troszke musialam sie tez przyzwyczaic do ich systemu -czyli szybko i nie tak dokladnie,chociaz i tak ja robie wszystko dluzej niz dwie pozostale bo staram sie robic to w ich czasie i moim sposobem,no ale nie zawsze wychodzi.Anp jak w pracy sie uklada?
Tak jak dziewczyny pisaly -SVB samo wysyla pismo o rodzinnym po zameldowaniu.a o reszte musisz sie sama satarac-czyli kinderbudget,zapytaj osobe ktora Cie rozlicza to Ci pomoze.Chyba ze tez sami wysla ale,czasami zapominaj.
Wczoraj pytalam sie was o Belasting i SVB ale niestety nikt mi nie pomogl wiec powtorze dzisiaj pytanko:
moglby mi ktos pomoc bo nie wiem czy ja musze sama poinformowac SVB i Belasting ze sie dzidzia urodzila czy moze Geemente wysyla jakas informacje. Chodzi mi o rodzinne.
Gratulacje!!Dziewczyny właśnie zostałam babcią![]()