reklama

Holandia

annaJ ja mialam badania grupy krwi dziecka jest to nowe badanie tak jak pisalam od sierpnia 2011 nie wiem jak oni to robia ale na podstawie tego badania wyszedl konflikt.

TheHague musze sie z toba zgodzic o wiele lepiej sie rodzi z kims bliskim. Pierwszy porod byl w samotnosci a teraz moj maz byl asystentem bo nie zdazyla pani z Kramzorg dojechac i dzieki Bogu byl przy mnie.

reklama
anetka trochę nie wiem o co Ci chodzi....komu pobierali krew?Tobie w ciąży czy małemu jak się urodził?
grupy krwi dziecka w łonie matki to chyba raczej Ci nie badali....jak się dziecko urodziło to i owszem. A w ciąży to można zbadać poziom przeciwciał i jeśli są wysokie to podejrzewać że dziecko jest RH (+).Poziom przeciwciał powinno się badać w czasie ciąży 3 razy i jak rosną to wtedy immunoglobulinę podać.

Polozna robila mi badanie na grupe krwi bo poeiwdzila ze grupa krwi meza ich nie inetresuje bo oni nie maja pewnosci ze to jest na 100% ojciec.
LOL! No to ladnie powiedziala. Dobrze, ze nie przy mezu hahahaha!

Ayni moj najgorszy moment podczas porodu? :-D Dla mnie najgorsze byly skurcze co 3-2 minuty, parcie - wedlug mnie - nie bylo az takie straszne, ale nie mialam juz sily, bo musialam przec po 3 razy na skurcz, przy kazdym trzecim razie juz nie wiedzialam jak sie nazywam hehehe. Na szczescie byl przy mnie moj facet, wspieral mnie i pomagal, dlatego jakos to przeszlismy. A Ty chcesz rodzic z mezem?? Czy sama? Mi sie wydaje, ze lepiej z kims, chociazby po to, zeby podal reke przy wstawaniu z lozka, podal wode do picia, itd :tak:
No co ty! Sama bym nie dala rady. I poza tym nie wyobrazam sobie, zeby go przy mnie nie bylo, bo chyba bym spanikowala. To on ma dbac czy wszystko jest ok i obserwowac co ze mna robia :D Razem ogladamy filmy z porodow, on jest bardzo podekscytowany sama mysla o akcji porodowej, kiedy ja jestem przerazona, szczegolnie wczoraj kiedy ogladalam porod ze szpitala w Leiden, brrrr... Babka mowi, ze nie moze, a pielegniarz do niej, ze 9 miesiecy bylo Lekker to teraz musi pocierpiec. Haha smieszne... Naprawde !

RiNA Witaj na forum! gratuluje ciazy , fajnie ze do nas zagladasz. Na szczescie jest tutaj kilka babeczek z Amsterdamu, wiec beda Ci dobrze polecac gdzie co i jak :) A gdzie bedziesz rodzic? Amsterdam? Szpital?

Sencilla
Ja juz bez Twoich opowiesci zaliczylam noc baby-paranoja ;D najpierw snilo mi sie , ze autobus sie rozbil i szukalam schronienia i poszlam do kogos do domu spac i ta osoba stwierdzila , ze bede miec dziewczynke, a w nastepnym snie , ktos powiedzial, ze to bedzie chlopiec.
:eek:Jesli polozna
mi nie powie w czwartek przywiaze ja do USG i bede zadac rozpoznania plci, bo nie daje rady juz hahaha.

A ja wam powiem jak bylo u nas z ta krwia. Wiec polozna wypisala mi skierowanie na badanie krwi , a Medi dostal wczesniej od swojego doktora na jakies badania czy wszystko ok. Wiec poszlismy razem w ten sam dzien (musialam nawet zostac z nim w gabinecie podczas badania
:-D) potem jakis tydzien pozniej mielismy wizyte u poloznej i pytam jak wyniki, czy wszystko w porzadku, ona potwierdza i mowi, ze ok, a Medi na to : a moje tez ? :D hahaha chyba sie zapomnial, ze jego skierowanie bylo od lekarza i polozna powiedziala, ze nie sa jego krwia zainteresowani , ale jaknajbardziej jego wklad w przebieranie pieluszek bedzie istotny hihihi :) smiechu troche bylo. Moj M zawsze taki podekscytowany jest, ze jak pierwszy raz zobaczyl dzidzie to nie byl w stanie przeliterowac imienia i nazwiska ;D

jeszcze dwa dni mam nadzieje , ze jakos wytrzymam w tej niewiedzy. Jak tak piszecie ze dalyscie rade bez, bo ja chyba tez dam, skoro mnie nawet tatuaz nie bolal, to chyba bedzie jakos . Najwyzej jak nie dam rady to ich poprosze o cos. Gaz rozweselajacy...hmmmm to wesolo bedzie !
:-D

anetka trochę nie wiem o co Ci chodzi....komu pobierali krew?Tobie w ciąży czy małemu jak się urodził?
grupy krwi dziecka w łonie matki to chyba raczej Ci nie badali....jak się dziecko urodziło to i owszem. A w ciąży to można zbadać poziom przeciwciał i jeśli są wysokie to podejrzewać że dziecko jest RH (+).Poziom przeciwciał powinno się badać w czasie ciąży 3 razy i jak rosną to wtedy immunoglobulinę podać.

no własnie ja tak zrozumiałam, ze badali krew dziecka w łonie matki, dlatego pytalam bo mi to dziwnie zabrzmiało :) ale zgadza sie ze w 12 tyg mialam te wszystkie badani krwi :)

reklama
a mi polozna tez cos takiego mowila ostatnio ze w 30 tym tygodniu beda robic jakies badania w celu ustalenia grupy krwi dziecka, aby w przypadku konfliktu podac zastrzyk po porodzie. Ale niestety nie wiem jak wyglada to badanie, zapytam w czwartek , bo sama nie wiem skad by mieli znac grupe krwi dziecka. Ona nam tlumaczyla, ale ja bylam w szoku i myslami krazylam po wczesniej przebytym usg :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry