reklama

Holandia

reklama
U mnie znowu jaja z mieszkaniem .Wychodze z Tymkiem na dwor a tu makler z wlascicielem ida zdjecia robic.Mieli byc w czwartek ,tak info .dostal maz od swojego szefa.Zawsze jak chca sie z nami umowic to dzwonia do pracy mojego meza.No to mamy rozrywke.Zmieniam zdanie marze o wyprowadzce

nana, przeprowadzka to nic fajnego;-) ...tzn pakowanie i rozpakowywanie....bo też są i plusy oczywiście. Nowe nieopatrzone miejsce, nowe możliwości, inni ludzie, inni znajomi.

Ja zaczynam pakowanie tak mniej więcej za tydzień. Taki jest plan. Daję sobie miesiąc na spakowanie...ale będę to robić chyba głównie wieczorami, jak ululam Janka i w weekendy. Mąż pomoże, ale też tylko dopiero po pracy. Firma męża obiecała załatwić transport i pokryć koszty!:szok: I z końcem maja wylotka do Hagi. Mamy kilka mieszkań upatrzonych, dzielnica jaką wybraliśmy to Voorburg. Spodobało mi się tam dość, przytulnie i zielono.

Bo podtlenek azotu to wlasnie gaz rozweselajacy. To jego naukowa nazwa. Ale w tym artykule jest napisane, ze tylko niektore geboorte centra stosuja ta metode usmiezania bolu. ale dobrze wiedziec, ze oprocz ruggenprik sa jeszcze inne opcje :

• pethidine (injectie met morfine)
  • remifentanil (infuuspompje met morfine)
  • Mi sie bardzo podoba ten akapit :
  • Zoals de naam al suggereert kunnen mensen ook heel lacherig worden van lachgas. Een vrouw kan dus tijdens de bevalling blij en uitgelaten worden door lachgas in te ademen. :-D :-D chetnie bym sobie powdychala , a co!
Spytam poloznej, czy by dalo rade sie na cos takiego zalapac, bo ruggenprikje sie troche boje :o nie wyglada to przyjaznie ani nie wiem jak mozna pozniej lezec wygodnie z ta rurka w plecach. Gdziekolwiek byle nie w kregoslup :/

No i mysmy dzis zakupili przescieradelko do lozeczko, nowe zapakowane z prenatala, 1,50 EUR ; niedrapki, body babyGAP , kaftanik , skarpetusie , wszystko razem ponad 3 chytrusy. Ach, kocham ten sklep . Mnostwo nowych rzeczy, i dzial dzieciecy obszerny, co wiecej otworzyli ten sklep jak zaszlam w ciaze i jest doslownie po sasiedzku.

AAAAA i mozecie mi powiedziec co to jest ? widzialam to dzis w dzieciecych rzeczach i nie mam pojecia do czego to sluzy.

aluminium bedkruik - HEMA

Ayni to co poslalas to taki termofor i zakup to sobie bo polozne wymagaja zeby to miec. Ja nie kupilam tego i moja polozna wyslala mojego meza do sklepu, mozesz sobie kupic np w Kurdiavit w ksztalcie misiow pluszowych i do srodka lejesz ciepla wode i kladziesz wzdluz dziecka. Szkoda ze nie mieszkasz kolo mnie bo bym ci moje oddala bo juz mi sie sa potrzebne
Gosiu a twoj synus to identycznie wyglada ja moj Filip

Ostatnia edycja:
reklama
Anetko dzieki z gory za dobre checi, na szczescie w naszym "cudownym" sklepie widzialam to dzis, a na to taka dluga jakby skarpete z Prenatala i za cholere nie moglam sie domyslic co to jest. M mowi ; moze to na mleko :szok::-D taaaa taka wielka kanka ;D

Nie wiedzialam , ze dziecku potrzebny taki termofor do lozeczka. W Polsce tez tak sie daje? Czy to tutaj taki lokalny zwyczaj ? Dobrze , ze mi powiedzialyscie , zaopatrze sie w czwartek koniecznie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry