Witam wszystkich. Na dworze słonecznie ale chłodnawo. Wyszłam na chwilke do ogrodu z malutkim pieskiem i musialam wrócić po polar.
A zapomniałam Wam napisać, ze po drugich poszukiwaniach i naradach nasz maluszek dostał swoje imię i wabi się SNOOPY

I jestem pozytywnie zaskoczona bo reaguje na to imię.
Ja dziś na obiad robię szaszłyki z polskiej kiełbaski (w piekarniku) i do tego surówke z kapisty pekińskiej. Mam więc dość dużo czasu na przygotowanie tego. mam też w planach umycie lodówki póki w miare pusta, ale musze czekac az koło 13.00 wróci mój syn ze szkoły, bo musi mi pomóc wysunąć lodówkę z rogu - inaczej nie dam rady powyciągac pólek...
a tak na marginesie nie zdaje mi sie zeby mojemu lapkowi
nie wylaczanie szkodzilo bo chodzi bez zarzutu juz 7 rok

Eh, to musiałas trafić na super dobry egzemplarz... Mój pierwszy wytrzymał 1,5 roku. Ten co mam jest drugi i już mu bateria siadła. Non stop musze go miec podłączony do prądu. Nio i spaliłam już jeden zasilach
Astrid ja w ciazy wlasnie nie moglam narzekac na brak ochoty, ale teraz to nawet przez sekunde nie mysle o tych sprawach a moj maz to chyba za bardzo tego nie rozumie a zmuszac sie nie bede

Ja właśnie teraz jakos nie mogę. Żadna pozycja mi nie odpowiada. Do tego niby mam upławy że wkładkę noszę cały czas, ale jak przyjdzie do seksu to sucha jestem jak pieprz.
Mój mąż mówi ze to rozumie, przytula się do mnie, głaszcze i całuje mój brzuszek. Czasami ja sama już nie wytrzymuję i jakos kombinujemy, ale.... rożnie to bywa.
Boje się tego co będzie po ciąży, bo hormony się zmieniają po porodzie. I nie chodzi tu tylko o zmęczenie ale też i apetyt na seks
W ogóle, kiedy mniej więcej powraca @? I, jeśli się już ma ochotę na seks, to jak z zabezpieczeniem? Nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych, bo mi każdy gin odradzał przy lekach na tarczycę.
Moja szwagierka w PL w czasie karmienia piersią dostawala zastrzyki antykoncepcyjne - jeden wystarczał na 3 miesiace i podobno mozna go podawac własnie tylko kobieto karmiącym. Ja zawsze starałam się uważać, używac gumek (na ktore niestety jestem chyba uczulona).
Za to pytając w Nl o zastrzyk antykoncepcyjny dostalam go bez problemu. Niestety, bardziej zadowolona byłam z tabletek.
Tutaj nikt mi nie narzucał tabletek, to ja sama poprosiłam o konkretne, które znalam jeszcze z Pl i wiedzialam, że mi służą
ISKIERKO grupa krwi 0 jest dos czesto spotykana gr krwi.Jest to tak zwana gr krwi uniwersalna bo mozna ja przetoczyc kazdemu np. jesli ktos ma gr A moze dostac gr 0 i A ale jak sie ma 0 to tylko 0 mozna przetoczyc takiej osobie.Wiec jestesmy troszke poszkodowani;-)
No i chyba własnie o to chodzi z ta rzadkością grupy 0 - że my możemy poratowac każdego, natomiast nie każdy może poratować nas i często tej właśnie grupy krwi brakuje.