reklama

Holandia

Dokladnie Holandrzy inaczej wychowuja dzieci. Widze to na przykladzie moich sasiadow gdzie mieszka kolezanka z klasy od Kuby. Godzina 19 to rodzice siedza sami juz w salonie dzieci podejrzewam ze w lozkach bo po 18 juz w pidzamach. U nas jest inaczej Kuba siedzi z nami tak dlugo jak mu sie podoba i go nie gonie spac. Ja tam nie uwazam sie za idealna matke bo glos potrafie podniesc i to bardzo ale nigdy nie podniose reki na dziecko bo ja sama nie bylam bita nigdy. Moj Kuba tez nie jest aniolkiem potrafi mnie z rownowagi wyprowadzic i to dosc czesto ostatnio.

reklama
wiesz Nana, ok, rozumiem, nie oceniam go, tylko zastanawiam sie, dlaczego tak do dziecka?

Madziula, ogladnelam wozeczek wzdluz i wszerz, jaka to marka? bo nie moge doczytac. i widze, ze chyba sa 4 kolka, ale te przednie nie sa skretne prawda?

reklama
nana19 sorrki ale ja bym do dziecka nigdy w zyciu CIPA nie powiedziala, nawet w zartach, ani tymbardziej zeby takie slowa po mnie powtarzalo:szok: nie mogl go Twoj maz uczyc innego slowa np. KOTEK albo PIESEK, tylko akurat CIPA?? po co w ogole dziecku znac takie slowo??

Madziula a co to za firma? bo zdjecia zamazane.. kolka mi sie nie podobaja i ta raczka tez nie za wygodna sie wydaje....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry