Iskierka tak jak pisalam,oni te listy wysylaja automatycznie.kazdy jeden jest tej samej tresci,gdzie stoi,ze musza to sprawdzic.jesli dawaliscie wczesniej znac ze idziesz na macierzynski,to najprawdopodobniej bedzie normalnie ciaglosc wplat.nie martwilabym sie na zapas.
No rozumiem, ale troszke już mialam doświadczenia z UWV i jak pomysle, że to znowu może trwać "wieki" to mnie skręca.

Ale dzieki za info - pożyjemy, zobaczymy. Może faktycznie niepotrzebnie się martwię.
Ja własnie wróciłam z pracy, o ile to można było nazwać pracą

, siedziałam sobie na krzesełku i tylko zapisywałam ile skrzynek mają z rajek. Także nie napracowałam się, każdy mnie oszczędza. Mam pytanie Wam też tka wywalało brzuch, tzn mam wrażenie jakbym miała wzdęcia normalnie, jakby mnie coś rozpychało od środka.
Heh, to korzystaj z tego ze cię oszczędzają
astrusia idź kochanie tylko posmaruj buzke i kończyny jakimś filtrem bo w ciąży mogą powstać jakieś plamy. ja już mam buzke o kolorze raka i schodzi mi skóra z czoła.
Iguana super myślę że to napewno pomoże jankowi oswoić ucho z językiem bardziej że on chlonie teraz język jak gąbka.
nana ja myślę że polski schemat nauczania sztywnie narzuca dzieciom światopogląd czy interpretację i skutecznie zapobiega w poszerzaniu światopoglądu . dziecko z pasją wygląda w polsce często jak dziwak na tle innych
Ayni, dodałabym do tego fakt, że kobieta w zaawansowanej ciąży nie powinna brzuszka wystawiać na słoneczko. ja się trochę wam dziwie, bo ja osobiście teraz to w ogóle nie umiem na sloncu wysiedzieć, a tez bym chętnie przynajmniej dziobek wystawiła.
Zaraz wybieram sie z córką na zakupy i jak pomyslę, że muszę w tym upale odwiedzić kilka sklepow to juz mnie mdli....
Ale muszę, bo lodówka świeci pustkami. Na dziś mam naleśniki, ale na jutro - powietrze w lodówce
jeśli chodzi o szkołę, to ja widze po moich dzieciach, ze nawet najzwyklejsza basisschool (niekoniecznie Montessoli czy jak sie to zwie) kładzie większy nacisk na indywidualnośc ucznia. Tutaj dzieci same "produkują" różnego rodzaju ozdoby, dekoracje, prezenty, gdy w Polsce robią to za nich rodzice i nauczyciel zawsze lepiej ocenia prace wykonaną przez rodzica.
Tutaj się uczy dzieci kreatywnego myslenia, gdy tymczasem w PL dzieci wkuwają bezsensowne regułki....
Dlatego wiele osób narzeka, że tutejszy poziom nauki jest zdecydowanie niższy niż w PL. No, ale cos za coś:-)
Ok, znikam na te zakupy - do później kobietki