Milka tak jest, pisalam pare postow (albo juz stron

) temu, ze zalezy na jakiego lekarza sie trafi

mozna trafic na konowala, ale tez na takiego co leczy i łaski nie robi;-) moja huisarts nie chciala za bardzo wypisac mi recepty na pepti, bo pewnie za drogo by to Holandie wynioslo

ale w cb mam super babeczke (polke) i ona bez problemu wydaje skierowania i recepty, jesli jest taka potrzeba. moja kumpela ma dziecko juz prawie 3 letnie i dosyc ostra skaze bialkowa ma ta malutka, no ale do dzis nie dostala recepty na pepti, dziewczyna musi wykladac ze swojej kieszeni, no a to wydatek nie jest niestety maly, bo taka puszka 24e kosztuje. nana tez musi wykladac ze swoich.. dla mnie to chore bo wszyscy skladki ubezpieczeniowe placimy ;/ i powinno nam sie to nalezec. niestety, system jest jaki jest, dobrego lekarza ze swieca szukac trzeba. niektorzy lekarze sa z powolania, inni poszli na to chyba z nudow

dostalam kiedys broszurki od lekarki, w jednej z nich pisalo, ze zeby byc lekarzem domowym wystarczy szkola 3 letnia, wow niezle, ciekawe ile z wiedzy ogolnej mozna pojac w tak krotkim czasie, bo w pl zeby dostac jakas specjalizacje trzeba sie dosc dlugo uczyc.