aniahaven
GADUŁA
Ania jak masz cos ladnego, to mozesz mi podeslac![]()
hihi Hague nie zartuj..Caritas czeka
- perfekcyjna pani domu byla by ze mnie dumna :-):-):-)Dobranoc...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ania jak masz cos ladnego, to mozesz mi podeslac![]()
- perfekcyjna pani domu byla by ze mnie dumna :-):-):-)

sama myslalam nad tym zeby rzeczy w ktorych nie chodze oddac gdzies, ale nie wiem gdzie moge to wrzucic
nigdzie nie widzialam np. takich kontenerow jak w pl. raz na jakis czas dostaje takie reklamoweczki, do ktorych mozna wlozyc ubrania i wystawic przed dom w okreslonym dniu, to niby do afryki wysylane jest, ale zawsze przegapie termin 
jak tak dalej pojdzie to albo porozdaje po znajomych jak beda chcialy
a jak nie to do kringlopa oddam bo szkoda wyrzucac do smietnika
swoja droga skoro to wszystko platne, to ciekawe czy jakby ktos do ksiedza przyszedl i powiedzial ze np. nie stac go zeby dac tyle pieniedzy na chrzest, to czy ksiadz by oko przymknal i ochrzcil dziecko biorac tylko "co laska" lub wcale? wedlug mnie wszystkie sakramenty jak i pogrzeby powinny byc za darmo, nie wszystkich ludzi stac wydac tyle pieniedzy (nie chodzi mi o nl, chodzi mi o pl, tam za chrzest biora okolo 200-300zl, a niektore rodziny sa naprawde biedne...) przy okazji kupujac ubranko dla dziecka, swiece, szatke, ubierajac takze siebie.. no ale co, w dzisiejszych czasach to za darmo nawet w czerep nie mozna dostac
heheheh
....ale uzywane rzeczy mozesz wrzucic do kontynerow przewaznie stoja przy sklepach AH,JUMBO itp...zaraz obok kontynerow na plastik,szklo itp..u nas co rusz
.... sa kolou albo zolto-kremowego albo ciemno zielone/ chyba zalazy od firmy/;-)no to u nas nie ma takich kontenerow :-( nigdzie ich nie widzialam :-(