• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

śliczna pogda dzisiaj u nas, a juz myślałam ze jesień idzie...
szkoda ze dzisiaj sklep zamknięty ale będę musiała się wybrać po chrupki:-)
dzisiaj razem z mężem jezdziliśmy rowerkami:-) wiki była z babcią:-D
w polsce policja wlepiałaby mandaty wszystkim co siedzą na trawie, dobrze ze tutaj tak nie ma:-D parki były przepełnione ludzmi, a ile osób wyprawiało urodziny w parku:-) az mam ochote na jakiegos grilla:tak::-)

reklama
witam wieczorkiem!!!

Ja już wykąpana ,Sebastian śpi
icon_smile.gif
a ja odpoczywam
icon_biggrin.gif

Dziś byliśmy nad morzem (mamy 30 km.) Sebastian jak zawsze sobie gadał to jak zobaczył tyle wody to zaniemówił
icon_rolleyes.gif
aż byliśmy w szoku
icon_eek.gif
było bardzo fajnie, niestety dwa dni pogody było i juz jutro zapowiadają zimno i deszcze :szok:
ja nie lubię jesieni brrrr ja chcę lato!:tak:

witajcie dziewuszki wieczorowa pora...
Ma-Rita, jak wycieczka w zoo? Maly pelen wrazen? Dziwi mnie, ze nie doszedl do Ciebie moj mail.. :confused: Sprobowac wyslac Ci jeszcze raz?
Agnes, milo widziec Cie z powrotem :tak:
Paulina, a co to jest to wonderland cos tam w enkhuizen?
Ja sie ciesze obecnoscia Mamy, niestety juz tylko 3 dni jej obecnosci zostaly...
Caly weekend spedzilismy na rowerkach, kupilismy przyczepke do roweru dla dzieciakow i wyruszamy co dzien na spotkanie przygody.. :tak: Nie znosze tkwic w domu, jak jest taka pogoda! :no::-) Wrzuce pozniej jakas fotke.
A jak reszta Was spedzila weekend? Milego wieczorku i nocki.. :happy:

Witam :-):-):-)

co tu tak cicho???
u nas nocka całkiem dobrze minęła , Sebcio obudził mnie dziś o 6 ej i już jestem na nogach :baffled:
teraz się bawi ciekawa jestem o której padnie :-)musze go pilnować bo kotkowi cały czas wylizuje ogon ;-) i co go dorwie to za ogon i do buzi :tak:

my wczoraj byliśmy nad morzem było bardzo fajnie :-) Sebastian jak zawsze wygadany i gada na okrągło to jak zobaczył tyle wody to zaniemówił :szok: a my się z niego nabijaliśmy że buzię otworzył i gapi się na wodę :-D:-D:-D na kocu sie fajnie bawił , gorzej było jak łapki włożył w piasek i do buzi :baffled: ale mama na wszystko przygotowana :-)

byli niedaleko nas jakaś grupka polaków mowię wam jak oni się wyróżniali od holendrów , były 3 pary ale darli się i w ogóle:szok::szok: a my z A. nie gadaliśmy i nie wiedzieli że my polacy i wiemy co mowią A. poszedł wyrzucić smieci do śmietnika to przeszedł obok nich to zaczeli go obgadywać :baffled: w sumię pozytywnie chyba bo zaczeli o zobaczcie jaki Desperado banderas na plazy chodzi itd

pozdrawiam was !

a ja dzisiaj zostałam sama z Wiki, mama musiała iśćdo pracy:crazy: a wole jak jest w domu przynajmniej mi zawsze cos pomoze:-)
gdzie tylko sie nie wybierzemy to zawsze spotka sie polakow, a jak przyjechałam tutaj to nie było aż tyle słychać naszego języka...

wsobote byłam z wiki na jej juz pierwszym babskim wieczorku:-) sąsiadka sie też wyprowadza i zorganizowała małe przyjęcie.. niestety tylko troszke bylismy bo mala do kapania a ja do łóżka-jakiś wirus chyba mnie dopadł:baffled:

a tu zdjęcie z wczorajszego dnia:rofl2:

Załączniki

• aa.jpg
    aa.jpg
    102,8 KB · Wyświetleń: 45
Dzien dobry :-)

No i juz po weekendzie...Szkoda, ze wszystko, co dobre szybko sie konczy ;-)

Sencilla maila od ciebie juz mam. Dziekuje bardzo :tak: Wlasnie instaluje sobie AdobeDesign :tak:
A tu masz link do Sprookjeswonderland: Home

Agnes no to witamy w Holandii :-)

Paulina my zaczynamy w pazdzierniku, bo gdybym zaszla w ciaze teraz lub we wrzesniu to termin porodu wypadalby mi na maj lub czerwiec, a wtedy mam sesje, mnostwo nauki i pisanie pracy.
Czyli u Ciebie juz w tym miesiacu testowanie ;-) Trzymam kciuki :tak:

My na plazy bylismy w sobote, ale tylko dwie godzinki po poludniu.
Wczorajszy wypad do zoo bardzo sie udal. Ian wrocil do domu padniety i brudny jak nieboskie stworzenie, ale pelen wrazen :-):-)
Ze wzgledu na pogode przez Artis przelewaly sie wczoraj tlumy. Byly problemy z zaparkowaniem i wielkie kolejki do kas.

Dziewczeta,mam do Was pytanie odnosnie ogladania TV. Jak dlugo pozwalacie swoim maluszkom ogladac bajki??

Milego dnia :happy:

Marita Piotruś ogląda dziennie bajki w sumie ok 2h ale to zależy od dnie i od tego co mam do zrobienia Wczoraj nie oglądał wcale ale dziś już z 2h

wreszcie dotarłam do mojego ukochanego sklepu H&M w cz-wie nie ma a i tak w PL sa takie ceny :szok: a tu wyprzedaże no i mala już ma parę ciuszków na przyszłe lato za 1E-2E 5E i jak tu nie kupowac;-)

Agnes, czy ten dom w tle należy do Was? Cholernie piękny jest on:tak:
Ma-Rita, moje dziecię ogląda nie codziennie (nie wiem co się dzieje u opiekunki). Jeśli już cokolwiek ogląda to jest to albo kilka piosenek na kompie (youtube się kłania) albo 2 odcinki Kota Filemona lub Reksia. Najdłużej, bo aż 40 minut ogląda serię "Mądry maluch), choć nie wszystkie tylko wybrane 4 odcinki. Ostatnio jej się znudziły (bo cholera nauczyła się prawie wszystkiego na pamięć i wyprzedza lektorkę:-D).Teraz lubi na baby tv takiego chłopca ludzika, który coś rysuje i jego tatko próbuje zgadnąć co to jest.....Trwa to ok. 2 minut. Myślę, że dla naszych pociech 1 godzina TV to max. Po co mają męczyć sobie oczka?
Młode moje jakieś się nieznośne ostatnio zrobiło i emocjonalnie rozedrgane...Zaczęła rzucać przedmiotami i niewiarygodnie szybko się zniechęca, kiedy coś jej sie nie udaje...

reklama
Hej kobitki...

Melduję,że żyje tylko trochę czasu nie miałam...:sorry2:
Witam nową koleżankę Ewę miło,że do nas w końcu dołączyłaś kobitko...
My znamy się od paru lat - kiedyś mieszkałyśmy nawet na jednym z kampingów...:-D:-D:-D
Agnes fajnie, że znowu jesteś z nami...Nie martw się,z czasem się przyzwyczaisz i nie będziesz odczuwać tego braku Polski...
MaRita dzięki za szybkie tłumaczenie...dostałam to wezwanie a listów i faktur, które pewnie przyszły na stary adres ciągle nie mam...Nie wiesz gdzie powinnam ich szukać?W gemente czy na poczcie?:zawstydzona/y::baffled:
Sencilla ale ci zazdroszcze takiej przyczepki...ja sobie też taką sprawie ale może już na wiosnę...:-D

Co do oglądania tv to moja córcia ogląda rano jak jesteśmy w domu ok.2h i po południu też około 2h...Teraz jak założyliśmy polską tv to nadrabia za całe swoje życie....:-Dbo normalnie oglądała hol.tv.
Czy to dużo czy mało nie wiem...teraz jak się przeprowadziliśmy to może faktycznie ich zaniedbałam -ciągle coś jeszcze poukładać,pomalować...
To wykorzystuje tv do zajęcia ich czymkolwiek.:sorry2:
Ale nie mam jakiś większych wyrzutów sumienia,bo naprawde dużo czasu spędzamy na zewnątrz, na rowerach albo w parku...;-):-)

Śpijcie dobrze...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry