reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

I, II i III trymestr - samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości

Dzięki dziewczyny za pomoc. Naprawdę doceniam:)

Paulina1984 a Tobie lekarz robił posiew bakteryjny przy tej wydzielinie? A jak długo przyjmowałaś ten probiotyk zanim poprawił się ten żółty kolor? Ja nawet mam w domu, ale gin powiedział mi, że nie rozumie jak probiotyk doustny może działać na narządy rodne....więc wybrałam 6 globulek dopochwowego - Floragyn, ale po tym to już wcale nie mogłam rozróżnić co jest śluzem, a co resztką probiotyku. Pocieszyłaś mnie tym, że u Ciebie też występuje ten "glut", bo mnie to naprawdę przeraża...wygląda nie sugeruje nic dobrego. Ja mam dodatkowo nadżerkę i podobno ognisko endometriozy...ale z drugiej strony cytologia wyszła II, więc nie jest źle. A, ja już ten śluz miałam 3 miesiące przed ciążą. Z tym, że właśnie myślałam, że to przez hormony, bo miałam trochę rozregulowane.

reklama
Dziewczyny...może zmienimy nazwę wątku na Samopoczucie, uczucia, emocje, pytania, wątpliwości; To rozgraniczanie na trymestry jest trochę bez sensu, bo teraz te co są w drugim nie będą pewnie zaglądać na ten pierwszy...a przecież te dolegliwości na przestrzeni 2 tygodnie nie różnią się diametralnie. Może lepiej, aby był jeden wątek dotyczący samopoczucia i objawów.

Nie, posiewu nie robił, bo mówił, że to ewidentnie wina hormonów i żółty śluz, jeśli nie ma nieprzyjemnego zapachu i świądu, to normalna sprawa w ciąży. Nie pamiętam dokładnie, nie chcę pisać bajek, ale chyba chodzi o duży poziom progesteronu.
U mnie ten śluz się bardzo poprawił po dwóch tygodniach stosowania kapsułek, płynu i żelu.
Ja miałam taki śluz w ostatnim cyklu przed ciążą, od owulacji. Z tym, że mnie lekarz badał dogłębnie w czasie owulacji, bo miałam AID. Zwróciłam mu uwagę, że mam taki bardzo gęsty śluz, ale powiedział, że jest "piękny, książkowy":-D. Wtedy był przezroczysty. Na żółto podbarwił się później, ale skoro lekarz powiedział, że on nie widzi nic niepokojącego to mu zaufałam.
Grzybka zafundowałam sobie sama na miejskiej pływalni:baffled:

jejciu dziewczyny..jestem totalnie bez sił..nawet nie jestem w stanie monitorować co się na forach dzieje..najchętniej leżę z zamkniętymi oczami i tyle.. Nie mam siły wstawać, gotować, NIC.
Mam tak od 3 dni dlatego tak mało się odzywam..ciągle bardzo zmęczona i śpiąca.. nigdy tak nie miałam..

Pogoda ostatnio dobija to fakt. Człowiek chciałby już troszke słoneczka, a tu wiecznie zimno, szaro i buro wrrrr

To ja tez dolaczam do grona marzacych o sloncu. Wakacje by sie przydaly a tu jeszcze trzeba troche poczekac. Jednak boje sie co bedzie jak to slonce nastanie a razem z nim upaly. My zaplanowalismy urlop jeszcze w zeszlym roku i teraz sie boje jak ja to przetrzymam z brzucholkiem.

reklama
Boli mnie dół brzucha, Wzięłam nospyx2, ale nie pomogło. Do tego z lewej strony boli mnie pachwina strasznie. nawet jak chodze to jak kaleka. Nie wiem czy iść do lekarza? Nie chciała bym niepotrzebnie panikować, bo może się rozciąga to i owo. Jak myślicie??

Do góry