Agati88
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny! :-) potrzebuje wsparcia i waszych spostrzeżeń z przebiegu drugiego trymestru ciąży. A mianowicie rozpoczynam 17 tydzień i w ogóle nie czuje się jakbym w niej była. Z początkiem 14tyg.bolaly mnie mniej piersi ale jednak i były nabrzmiałe. Natomiast od tygodnia nie bolą w ogóle,nawet po nocy czy wieczorem po całym dniu. Wiem,że typowe objawy w 2trym.zanikaja ale bolące piersi i ew.podbrusze to była jedna rzecz,która mi przypominała ze jestem w ciąży. Odkąd ich nie ma troszkę się martwię czy aby na pewno jest wszystko ok. Dalej mam odruch,że "sprawdzam"czy piersi bola ale są zupełnie normalne i mniej opuchnięte. A jak to było u Was mamusie? Mam też jeszcze jedno pytanie czy z wiekiem ciąży tętno płody maleje? A mianowicie zawsze tętno było około 165-155uderzeń na min.na ostatniej wizycie,serduszko juz tak nie waliło i te"piki "nie były tak wyraźne,lekarz mówił ze wszystko ok tętno było 146 uderzeń ale tak mnie to zastanowiło czy to tętno będzie mniej gwałtowne? pozdrawiam :-)
Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom