reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ile dawac mleka po wprowadzeniu zupek i deserkow???

shady

Fanka BB :)

mam taki problem......jak Alan mial 3,5 miesiaca wprowadzilam po troszku zupki, deserki itd.....teraz jego jadlospis wyglada tak
1- mleko 150 ml
2- mleko 100-150 ml
3- zupka caly sloiczek 130 ml
4- mleko 100-150 ml
5 - mleko 100-150
deserki daje jak narazie po polowie pomiedzy jednym mlekiem a drugim
a moje pytanie jest takie a nie inne bo na opakowaniu napisane jest ze dziecko w wieku Alana powinno zjadac 180 ml 5x na dobe i powoli wprowadzac inne jedzenie, a ja wprowadzilam wczesniej......wczesniej zjadal 150 czasem 180 ml ale od kiedy je zupki mleko stalo sie be i jak zje 150 to jest cud....czy to nie za malo...co sadzicie????

reklama
Shady my wcozraj bylysmy na wizycie i doktorka mi powiedziala ze Olivka powinna zjadac na dzien kolo 900ml mleka. A Olivka ma prawie 500miesiace. Takze twoj wydaje mi sie ze Alanek je w normie.

no tak....ale Alanek jest prawie w tym samym wieku co Twoja corcia.....i nie zjada 900 ml....tak bylo kiedys jak nie jadl zupek ani deserkow...teraz jak 500 zje to wszystko

Shady jest 3 tyg mlodszy, a Olivka dopiero gdzies od tygodnia zjada wiecej, tak to jadla 700ml na dzien gora

aaaaaaaaaaaaaa no tak......ale slepota jestem.......chodzi mi generalnie o to ze wczesniej zjadal wiecej mleka teraz mniej, za to po ciezkosci wiem ze wiecej przybral niz ostatnio.....ach te zupki....swoja droga pyszne sa, psu tez smakuja ;D ;D ;D

Witam! Moja córeczka ma 5 i pół miesiąca.No tez mam taki problem ze nie chce pic mleka tyle ile jest na opakowaniu tzn.180x4.Ale wiem ze to wszystko nadrabia innymi posiłkami min.zupką juz je z mięsem i deserkami takimi jak np.jabłko,banan i biszkopty.Tak więc to jest chyba mit co do opakowań na mleku(ile niemowle powinno wypijać mleka).Pozdrawiam pa :):):)

tez mi sie tak wydaje....bo zaczynam sie zastanawiac czy to nie tyczy sie dzieci kotre tylko sa na mleku :)

Mój Macio nigdy nie jadł tyle ile było napisane na opakowaniach i lekarka powiedziała ze tam pisze tylko orientacyjnie i sa dzieci które jedza mniej a ładnie przybieraja na wadze wiec nie ma powodów do obaw

Ja sie zastanawiam, czy za duzo nie daje... mial maly miec 5 posilkow dziennie - tak kazal lekarz - z naciskiem na KAZAL - a je obiadek, deserek, dwa razy kaszke i nadal je cyca... nie iwem, po czym sprawdzic, czy nie szkodze mu. bo wyglada normalnie ;)

reklama
MartuchaM pisze:
Ja sie zastanawiam, czy za duzo nie daje... mial maly miec 5 posilkow dziennie - tak kazal lekarz - z naciskiem na KAZAL - a je obiadek, deserek, dwa razy kaszke i nadal je cyca... nie iwem, po czym sprawdzic, czy nie szkodze mu. bo wyglada normalnie ;)

chyba najłatwiej to sprawdzić według tego jak przybiera na wadze.

Do góry