Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
U nas takie "zaklepane" imie ma brat męża...Dawid..Ma trzy córki i jego zona odmówiła posiadania czwartego dziecka...Ale imie ma "zaklepane" i jak chce sie go wkurzyc to wystarczy powiedzieć, że sie da dziecku Dawid na imie hihihihihiii
Ja od zawsze chciałam córkę i takie mam przeczucie (specjalnie liczyłam dni płodne i z premedytacją dopuszczałam do siebie Ł lub nie:-))
Ale imiona są na wszystkie okoliczności:
dziewczynka - Daniela
chłopieg - Grzegorz
bliźniaki (bo jestem nimi obciążona ) - Ola i Olek:-)
Oczywiście imiona były wybrane zanim coś powstało
a ja tambym miala w nosie jak ktos by sobie zaklepal a co tow rodzinie jedno imie moze tylko byc chyba ze zlosnica jestem zbytnia
u mnie bedzie najpradopodobniej TOSIEŃKA chociaz ostatnio maz mi pwoiedzial ze nie wie czy tosia bo nie chce zeby cora nas wyklinala za imie antonina pozniej ale mysle ze jak wyrosni to to imie bedzi ejuz tak popularne ze bedzie ok i ze sie nie bedzie gniewac jagode bym tez chciala albo marike ale jagoda mezowi sie kojarzy z serialem 40latki a marika sie nie podoba. wiec chyba Tosia zostanie nikt nie ma w rodzinie ani jednej ani drugiej jeszcze
U mnie było myślenia, a myślenia Ale podobnie jak u madziara158 będzie Grzegorz ( o ile lubego przekonam ), a co do dziewczyny to bladego pojęcia nie mamy póki co:-)
Mojego męża próbuję przekonać do Gabrysi. Już raz prawie się zgodził, ale ostatnio stwierdził, że tego nie pamięta i na 100% tego imienia nie będzie. Jemu pozostawiam do wymyślenia imię dla chłopca. Oczywiście ja je później zatwierdzę;-)
abgar mam nadzieje, że się doczekasz aż wymyśli Mój mąz jak ma coś zrobić to zawsze robi na ostatnia chwilę więc pewnie imię by na porodówce wymyślał ) A Gabrysia to bardzo ładne imię, miałam koleżankę W LO Gabryśke i zawsze mówiliśmy do niej Gabry, lub Gabi - i tak miło mi się kojarzy.
U nas dla chłopca wybrane imię Bartuś. Mąż do mnie że ja w pierwszej ciązy wybrałam imię dla córki, a teraz on chce wybrać i dlaczego ma być Bartek tak jak ja chcę. A ja na to że przecież on sam je wybrał , a on AHA to dobrze haha.
Ale mi się podoba bardzo Remik (Remigiusz) a dla dziewczynki Basia. Jednak mąż się nie zgadza na Remka bo tak ma na imię nasz sąsiad, a jego żona Basia więc i to i to odpada (mąż nie chce żeby pomyśleli że... a właściwie nie wiem co mieli by sobie pomyśleć i co ma na myśli mąż, nie wnikam).