reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imię?????

Olcia to jest to. Też bym tak nazwała moja córe. ale moja mama mnie uprzedziła ;). Mam siostrę Olę (a raczej Aleksandrę) i jest super. Wiec imię polecam.

reklama
No to z mężusiem ustaliliśmy że będzie Aleksandra - inaczej Olcia już nawet mówi do brzusia Olcia
a że mój mąż umysł ścisły to wyliczył że imię plus nasze nazwisko daje 21 liter czyli oczko a wiec szczęsliwie
no i zostanie Aleksandra !!

Cześć mamuśki,
Wpadłam do was z kwietnia. Więc u mnie dopiero zaczyna się całe to szaleństwo z imionami.
Bardzo podoba mi się imię mojej siostry - Sonia (w całej dyskusji nie pojawiło się chyba ani raz).
U mnie odpada, nie chciałabym nazywać dzidziusia imieniem cioci, ale szukam czegoś takiego właśnie bez możliwości szczególnej modyfikacji.
Sonia to po prostu Sonia. No bo co z tego, ze Tosia jest ładne, skoro Antonina ani Teodora nie za bardzo mi odpowiadają?
Ale chyba nie za dużo jest takich imion? Które mają jedną, dominującą formę. Owszem mozna dorzucić Sońka, ale i do dziecka i do dorosłego można mówic Sonia i jest ładnie.
Pozdrawiam i owocnego dumania sobie i wam życzę :)

Wiecie co jakos wiecej ladnych imion jest dla dziewczynek, moj synek chyba pozostanie bez imienia :(, biedne dziecko. Juz wszyscy sa zaangazowani w temat, ale zawsze cos jest nie tak, albo po polsku nie tak, albo po turecku cos nie tak. Kolejne propozycje, nad ktorymi sie wachamy to: Teoman (w skrocie: Teo, Teos) i Bora, a moze Adem, zblizone do naszego Adama, no i do tego moj brat to tez Adas.

To mi sie odwrotnie wydawało że raczej dla chłopców jest dużo fajnych imionek a dla dziewczynek nie ma takiego wyboru
widzę Tetka że raczej obstajesz przy tureckim imieniu może mężuś da sie przekonac do jakiegos polskiego ?

No bo to pewnie tak jest, ze jak sie szuka dla chlopca to sie znajduje dla dziewczynki i na odwrot :laugh: Polskie imie to bardzo chetnie, tyle ze nic sensownego nie znajduje, musze pamietac ze bedzie sie jednak tutaj wychowywal wiec imiona ciezkie do wymowienia typu Grzegorz i Przemyslaw odpadaja. Po moim tacie Roman Jakub tez nie moge dac bo pierwsze to powiesc, a drugie wszystkie tutejsze papugi nosza, nawet nasza w biurze :laugh:. Oj nie jest lekko. Na razie pozostaje no name baby. :D

reklama
Do góry