reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla bobasków grudniowych

sa_raa - no generalnie pomyslalam sobie, ze chociaz mi sie strasznie Wanilka podoba, to dziecko moze miec mi za zle!!! Tak jak ja bym miala, gdyby rodzice dali mi imie, jakie mieli poczatkowo w planie - ANDZELIKA! nie chce maluchowi utrudniac :) ale moze na drugie.. bo dalej strasznie mi sie podoba i gdyby byla dziewczynka, to moglaby miec u nas w domu taki przydomeczek :) :) :) ale na pierwsze lepiej "tradycyjne", zeby nie musiala sie zapadac pod ziemie za akzdym razem, jakby co...

Ale Juliusz Cezar (ewentualnie Juliusz Cezary) dla drugiego syna - niewykluczony nadal ;-) tylko nie chcialabym, by wolali na niego Lulek!!!

Milka, Kicia - ja do konca 3, a nawet poczatku 4miesiaca bylam wrecz PEWNA, ze to dziewczynka. potem cos mi sie nagle odmienilo i stwierdzilam, ze chyba jednak facecik! a teraz - po ostatnim usg - to znowu jestem PEWNA ;D ze bedzie Filip, chociaz lekarz wcale pewny nie byl! za tydzien mam kolejne usg, sie okaze... ale generalnie nie ufam juz moim przeczuciom ;-)

reklama
KICIA ty w piątek a ja w poniedziałek na genetyczne wtedy się wszystkiego juz na 100% dowiem. Trzymam kciuki, żęby tym razem się twoja Fasoleczka ujawiniła :D

MIłka mój męzuś też mówi do nas kobiteki moje i jak przywozi nam jedzonko na sniadanko to mówi no przywiozłem moim dziewczynkom sniadanko albo jak mówie, że cos tam sie w brzuchalu dzieje to mówi, że jego łobuziara malutka rośnie itd

..aenye u mnie jak będzie chlopiec to chyba się jednak zdecyduje na Kajtusia chociaż to też inne imię niż wszysrtkie i łatwe do przezwisk itd a bynajmnien ja 2 tak dam napewno. Ja bym chyba z Wanlii nie zrezygnowała ::) strasznie mi się spodobało BARDZO BARDZO BARDZO!!!!

..aenya a tak jeszcze chciałam dodać, że nie znam bardzo mało osób którym ich właśne imię się podoba. Ja na. nazywam się Malwina i zabardzo z tego powodu zadowolona nie jestem a więc w gusta dzidzi możesz nie trafić a sama się przecież nie nazwie :p

luckymama mi też się strasznie podoba ale troche się obawiam nazwać tak mojego chłoptasia jeszcze mam czas, żeby to przemysleć chociaz z dnia na dzień jestem coraz pewniejsza, że to będzie Kajtuś :D

KICIA ja myśle, że napewno się uda :)

hej sara :) ciesze sie, ze ci sie podoba Wanilia :) ale wiesz, zawsze lepiej dac dziecku imie "nieprzekombinowane" - mniejsze ryzyko, ze bedzie niezadowolone i nieszczesliwe. mowie, gdybym ja sie nazywala Andzelika, jak bylo w planie, chyba pierwsza rzecza, jaka bym zrobila po 18, bylaby zmiana imienia.

ale Kajtus sliczne - tez moj typ na chlopca, niestety odrzucony przez mojego kochasia :) ale z powodow prywatnych - chyba jakis glupi kolega.

swoja droga :) fajnie sie u nas zlozylo - ja wybralam imie dla dziewczynki, Dawid dla chlopca :) chociaz ja na poczatku o wszystkim decydowalam, ale moj sie wreszcie postawil ;-)

a jak wam sie podoba imie Janina..? mi strasznie :) Janka, Janeczka, Jasia... slicznie :) ale tez nie przeszlo prob ogniowych :/

ach.. te próby ogniowe :D u mnie spodziewałam się, że mama będzie przeciwna Kajtusiowia męzuś, że się zgodzi a jest na odwrót kochany się postawił :) ale są nasze kobiece sposoby żeby go przekonać ;)

A powiedz mi jeszcze czy Wanilia to imię dozwolone w Polsce ??? Jasia ma na imię moja teściowa ;D fajna babeczka :D

Ps. Malwina to bardzo ładne imię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Już się nie mogę doczekać usg, żeby myśleć o imieniu :(

reklama
Do góry