reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla maluszków

reklama
To ja sobie wzięłam Salomea na bierzmowaniu :D i co ja sobie myślałam, chciałam coś czego nikt nigdy nie będzie miał i mam :p

Ja mam z bierzmowania Magdalena i nadal mi się to imię bardzo podoba, ale Ł siostra ma tak na imię więc z automatu u nas odpadło :)

Imię prawie wybrane- póki co Ksawery i nie widać żeby miało się zmienić:-)

podoba mi się:tak:

Na to wychodzi, że u nas będzie jednak Kubuś nie Karolinka :-)

Kuba chciałam od zawsze, ale M ma kuzyna, którego nie lubi i nawet nie chce słyszeć
dlatego jak na razie jest Maksymilian:tak:
no chyba, że po dzisiejszej wizycie zmieni się na Antoninę, choć mało prawdopodobne ;-)

Jusia przy pierwszej ciąży mąż na początku do brzuszka mówił Kubuś a jest Krzyś więc kolejny synek planowo już ma być Kubuś. .. :-)

Ja mam z bierzmowania Magdalena i nadal mi się to imię bardzo podoba, ale Ł siostra ma tak na imię więc z automatu u nas odpadło :)

Ja też po bierzmowaniu Magdalena :-)
co do imion dla malucha to jeśli utrzyma się wersja chłopiec: syn chciałby go nazwać Michał, ja Bartek, M podobają się oba :-)
dla dziewczynki mamy kilka pomysłów i problemy decyzyjne: Iga, Kinga, Łucja....
Pamiętam, że kiedy wybierałam imię dla Igora, to miałam kilka konkretnych kryteriów :-)
1. Imię bez zdrobnień - jako Katarzyna całe życie ubolewałam nad ilością i dowolnością zdrobnień mojego imienia ;-)
2. imię, do którego nie ma dziwnych rymowanek, mam na myśli np. "Kajtek bez majtek" ;-) itp.
3. imię, które ma ładną wersję angielską - to z racji wykonywanego zawodu i ze względu na ówczesne plany emigracyjno - kanadyjskie ;-)

W szkole spotykam się z różnymi imionami, niektórym dzieciakom imię potrafi utrudnić życie wśród rówieśników ;-) najdziwniejsze z jakim się spotkałam to Majk (dokładnie tak pisane ;-) a na drugie chłopak miał Tadeusz ;-) pamiętam do dziś choć już kilka lat minęło...

reklama
Do góry