reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla naszych maleństw - te zwykłe i te bardziej wymyślne!

To i ja sie wypowiem, nie zauwazylam tematu o imionach a tu prosze:-)
Prosze o wypowiedzi na temat imion Lucjan, Emilian bo zapowiada sie syneczek:tak:

reklama
Mi imie Lucjan/Lucek to wogóle kojarzy mi sie ze starym dziadkiem, i jakos nie przypadło mi do gustu. Wiec z tych dwóch imion to lepiej Emilian (jak dla mnie) albo poprostu Emil :-)

U mnie bedzie Kacper , M jak sie dowiedział o ciąży odrazu powiedział ,że bedzie chłopak i bedzie miał na imię Kacperek. Miał racje :-)

A ja sobie na razie tworzę listę imion, które mi się podobają. I czuję, że powinnam się już zacząć określać, bo Kamil wszystkim mówi, że braciszek to będzie Alan - bo ma takiego kolegę w przedszkolu. Z kolei teściowa mówi, że będzie Tomek, albo Wojtek.
Jeszcze trochę i okaże się, że nie mam tu nic do gadania ;-)
Więc to moja lista: Natan, Kajetan, ostatnio Aleksander. Mikołaj też super, ale bliska koleżanka ma Mikołaja i byłoby już za dużo. Łukasz, Patryk, Kacper też mi się podobają. Ale chyba najbardziej Natan - tylko m nie chce :-( On chce Kajtka - a mi Kajtuś bardzo się podoba dla małego chłopca, a taki nastolatek Kajtek już nie. Bo mój dziadek zawsze mówił, o małych chłopcach, że to takie małe kajtki - i mi się wytworzyły skojarzenia z maluszkami. Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu do września :-D

Hehehe moj dziadek i wujek i nawet tata tez mowil ze kajtki sa ... Natan ladnie i Patryk i Aleksander :rofl2:To takie moje male glosy.

Empolan - imię Natan bardzo mi się podoba a jeszcze bardziej Nataniel

Gabis - Emil jest dla mnie zbyt mdły, dla chłopców preferuję twardsze imiona, Lucjan świetnie i orginalnie.

Jestem zwolenniczką niespotykanych imion i troszkę nie rozumiem jak mozna dać dziecku imię, które jest w czołówce imion popularnych. Jest tak wiele pięknych, zapomnianych imion. Każdy chce być choć trochę wyjątkowym i nie chodzi o to żeby dziecko nazwać Fabienne albo Jabłko :baffled: ale też nie jest fajnie być np jedną z pięciu Agnieszek w klasie.

Polecam fajna stronkę o imionach:
Wszystko o imionach - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

U mnie miał być Nataniel, ale mama stwierdziła żebym nie krzywdziła dziecka żydowskim imieniem :eek::baffled: No nic. Tak czy siak u nas stanęło na Ryszardzie lwie serce :-D Będzie Rysio, a na drugie najprawdopodobniej dostanie po pradziadku Staś. Myślałam o tym czy nie wrócić do pierwotnego pomysłu dania synkowi na imię Natan, ale tak się już przyzwyczaiłam do Rysia że nie mam serca zmieniać.:-) Z resztą każdy już mnie pyta jak tam Ryś i mówi w tym imieniu do brzuszka.:-D:-D
Indygo: Uważam tak samo jak Ty. Lubię oryginalne imiona, a w szczególności te starsze zapomniane. I nie wiem jak można twierdzić że będą sie potem z niego śmiać w przedszkolu/szkole. Moja mama pracuje w przedszkolu i tyle teraz Wiktorów, Kewinów, Amadeuszy, że dzieci są przyzwyczajone. Po co bezmyślnie podążać za szarą masą i sprawiać by dziecko było kolejną Madzią czy kolejnym Kubą.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry