reklama

ImIoNa Girls&Boys

Ostatnia edycja:
reklama
Vilandra no Ty tez masz przeboje.... wybrac takie imie zeby cały Morcinek "zadowolic",
zeby czasem im sie zle nie kojarzyło.. u mnie Leon był "na topie" jakis czas, nawet to M wyszedł z ta propozycja ale Smarku woła "Mełon" i tak jakos mi przeszło... Aleksy tez fajnie...a z "dzieczynskich" bardzo lubie Michaline... Michasia ślicznie i dziewczęco ale moj M to Michał i zapomnij...
u mnie taz zawsze coś...
na szczęście Morcinek malutki jest - 20 domów, a prawie połowa pusta :-D
Michał to mój szwagier, a Sebastian dalszy kuzyn i sąsiad zarazem, poza tym Seba dla mnie średnio...

Mini :-D:-D:-D

Vilandra ja proponuje sobie poszukac imienia, M nic nie mówić i po urodzeniu pójśc do USC i zarejestrować swojego maluszka pod imieniem, które Ci sie podoba, jak M taki wybredny :-p
no i pewnie tak będzie - przypuszczam, że i tak na moim stanie; pewnie pójdę do USC i zapytam o tę Elenę - M argumentuje, że mi jej pewni i tak nie zarejestrują, a ja myślę, że sie myli. No i ciekawa jestem, co rodzinki w tym temacie dorzucą - tak ciekawostkowo.

A M taki przeciwny wydziwactwom (że niby Elena dziwna), bo jego mama ma naprawdę niespotykane imię: Ekspedyta.

Vilandra Elena jest to odpowiednik w różnych językach imienia Helena. A ze pisownia z "polskimi" znakami wiec nie powinno byc problemu z rejestracja. Powinni zarejestrowac Elena. Teraz mozesz nadac kazde imie ale z polska pisownia.
Sama wybrałabym Helene.

Z Eleną może być problem, bo to po polsku jest Helena. Ale musiałabyś trafić na bardzo upierdliwego urzędnika;-).

Jak czytam o Waszych przebojach imienniczych, to u mnie to jakoś łatwo poszło. Ja miałam listę akceptowalnych dla mnie imion w kolejności od tego co bym chciała najbardziej, mąż wybrał, co mu się podobało i już. Jeszcze się może oczywiście zmienić, ale na tę chwilę jesteśmy zdecydowani.

Tricia mi się wydaje, że Elena spokojnie by przeszła :tak:

a wiecie, że urzędnik kręcił nosem jak M poszedł Dobrochnę rejestrować :szok: nosz rozumiem jakies Keviny czy inne tego typu rzeczy, ale stare polskie imię :baffled:

heheh to umnie sie krzywo patrzyla i oczywiscie sie pomyslia bo moja ma Kasjan,Kasper i nawet powiedizal ze dziwne zestawienie i ze sie jeszcze z takim niespotkala ale wiekszych problemow nierobila :)

mój mąż dziś w pracy zrobił zestawienie imion które mu się podobają (z kalendarzem w ręku), najbardziej zaskoczyły mnie:
dla chłopaka: Krzesimir, Brunon, Mikołaj, Izaak
dla dziewczynki: Maryna, Sabina, Lukrecja i Renata
mam mętlik w głowie...

W końcu podał propozycję: może Leia (fan Gwiezdnych Wojen),

ale się uśmiałam, zwłaszcza, że mój wymyślił Obiłana albo Luka :-D
A Sebastian jest ok, byleby tylko nie mówić do dziecka SEBEK :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
A Sebastian jest ok, byleby tylko nie mówić do dziecka SEBEK :baffled:

ja się spotkałam, że na Sebastiana najczęściej mówi się Bastek, Bastuś itp. Sebek bardzo rzadko słyszałam :tak:

to M Ciebie zaskoczył ;-)

a ja juz sama nie wiem... niby Albert, ale Dobruia też często mówi, że Franio i Jeremi jej sie podoba... oj będzie zagadka :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry