reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona naszych dzieci?? Propozycje i ostateczne imionka:)

reklama
juz dawno tyu nikt nie zagladal:rofl2:wiec ja to robie:-D
no i nowiny...xxxklaudziaxxx..przede wszystkim ty;-)niestety moj M odmowil mi pare dni temu kategorycznie imienia Alexander:-:)wściekła/y:i nie dam go w zaden sposob przekonac juz bo przybrany brat ma tak na imie no i mu sie to zle kojarzy:szok::eek:wiec powiedzialam mu ze jak nic nie wymysli to bedzie Olivier...no to on mi na to ze ok...wiec jak na dzisiejszy dzien...Alexandra juz nie ma pozostal Olivier:tak:moze jeszcze sie cos zmieni ale do porosdu jeden miesiac a ja juz zadnych opcji nie mam...:confused2::sorry:wiec wybacz kochana za tego Oliviera:zawstydzona/y::tak:w zielonym buzzie:zawstydzona/y:

odgapiara odgapiara odgapiara!!!!!!

hehehe :-D:-D Zartuje! Moj K mowi ze jak chcesz to w Holandii synowi mozesz dac nawet takie samo nazwisko :-D

Nie przeszkadza mi to ani troszke! :tak: upewniasz mnie tylko w moim wyoborze ;-)

Jej, mi raptem 3tyg zostały a imienia nie ma?! Fatalnie. Mąż jest nierozmawialny:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

To niedyskutuj z mezem i sama wybierz:tak::-)
Jak nie chce brac udzialu w wyborze to niech sie przystosuje do Twojego wyboru.

Dokladnie! Wybierz sama i poprostu postaw pod faktem dokonanym tak jak ja to zrobilam :-D:-) teraz maz nie ma nic przeciwko i dumnie mowi wszystkim jak bedzie mial jego synus na imie :-)

Wiecie co jest najgorsze... ze jak juz mialam jakies imie ktore mi sie podobalo, to ktos je przekrecil w wymowie albo pierwszy raz slyszal i powiedzial ze nie ladne i mnie to zniesmaczylo. Ja mialam na mysli dwa imienia Emilie lub Madeleine. Moj problem tkwi wtym ze musze miec takie imie ktore bedzie pasowac w Norwegii i w Polsce. W Norwegii sa podobne imiona, ale praktycznie wszystkie koncza sie na literke -e. Tak ze jakby miala byc Emilie to w Polsce byla by Emilia (Emilka). Ale Madeleine to jest przeciez odpowiednik Magdaleny, a nie chcialabym zeby ja wolali "Madzia". Kurcze gdybym sie spodziewalaa chlopca to na pewno bym wybrala OLIWIER - bo to imie zawsze mi sie podobalo. Tak ze zazdroszcze wam dziewczyny tych Oliwierkow w zielonych Buzzach :-D.

a u nas z Pawełka zrobił się Bartuś, następnie Wojtuś.
I jeszcze przypomniało mi się jak jako małolata wszystkim mówiłam, ze jeśli będę mieć syna to na bank będzie Dominik. Niestety na Dominika mój K nie chce się zgodzić...

Czas płynie a my kompletnie niezdecydowani, już mnie to nawet drażni, bo chciałabym już mówić do brzuszka po imieniu, i po imieniu o nim myśleć , a tu nic...

Jeśli nasz synuś spłatałby nam figla i okazał się dziewczynką będzie Aleksandrą. Chcę Oleńkę w razie czego ;)

Ja wybrałam sama imię - Hania.
00020396.gif

Długo myślałam jakie a kierowałam się tym czy znam kogoś z imieniem np. Monika i czy tą osobę lubie i jaka ta osoba jest- hmm głupie myslenie ale jakoś tak łatwiej mi sie myslało nad imieniem.:zawstydzona/y:

Każdy pytanie. "Jak będzie mieć na imię?" a Ja "No, Hania." [Wyobraźcie sobie nikomu się to imie nie podoba] Nawet mój B. każdemu mówił że będzie Hania, a ostatnio z tekstem "Może wymyślimy inne?To takie stare, nieładne":-:)szok: Te słowa bardzo dla mnie były przykre... :confused2:

Przyzwyczaiłam się do Hani.

Jego wybór to _Ewa, Kasia, Ania. :shocked2: Chociaż sam dokładnie nie wie.
A mój- nadal Hania wacham się jeszcze nad Nadią i Dominiką.:rofl2:

Ale się rozpisałam...:laugh2:

Ja od poczatku wiedzialam ze jak bede miec coreczke to bedzie NADIA. Niestety u mnie w rodzinie jest jakas "klatwa" nad tym imieniem i kazda Nadia rodzi sie z kuleczkami miedzy nogami :-D:-D Tak bylo z Kacperkiem mojej cioci, Michalem kuzynki no i moim Olivierkiem ;-) Dlatego nastepnym razem jak bede w ciazy wstrzymam sie z wyborem imienia dla corki hehe :-)

Ja wybrałam sama imię - Hania.
00020396.gif

Długo myślałam jakie a kierowałam się tym czy znam kogoś z imieniem np. Monika i czy tą osobę lubie i jaka ta osoba jest- hmm głupie myslenie ale jakoś tak łatwiej mi sie myslało nad imieniem.:zawstydzona/y:

Każdy pytanie. "Jak będzie mieć na imię?" a Ja "No, Hania." [Wyobraźcie sobie nikomu się to imie nie podoba] Nawet mój B. każdemu mówił że będzie Hania, a ostatnio z tekstem "Może wymyślimy inne?To takie stare, nieładne":-:)szok: Te słowa bardzo dla mnie były przykre... :confused2:

Przyzwyczaiłam się do Hani.

Jego wybór to _Ewa, Kasia, Ania. :shocked2: Chociaż sam dokładnie nie wie.
A mój- nadal Hania wacham się jeszcze nad Nadią i Dominiką.:rofl2:

Ale się rozpisałam...:laugh2:
ja uwazam ze hania to sliczne imie !!!! niestety tez musze miec imie ktore bedzie wystepowalo w polsce i anglii mamy miec olivie ale podobaja mi sie tez polskie tradycyjne imiona np wlasnie hania, roza, zofia;-) Dla mnie ewa kasia i ania to troche za bardzo pospolite znaczy sie tak znane i popularne do znudzenia bez obrazy:sorry2: nie dalabym tak corci na imie nie zeby olivia bylo jakos wyjatkowe ale te mi sie szczegolnie nie podobaja ja bym sie upierala przy hani:tak:

Weri chociaż Ty uważasz,że wybrałam ładne imię.
Kiedyś te imiona (Agnieszka,Paulina,Kasia itp.) były "modne" a teraz już nie.
Teraz tak dużo się rodzi Julii, Zuziek :cool2:

Mój B. niestety nadal uważa,że dzieci w przedszkolu będą sie wysmiewać z Naszej córki jak będzie mieć Hania na imię:wściekła/y::no:. I nawet wymyślił "Hanka-firanka' tak będą wołać na nią:eek:.co za czub:szok:

Oliwia też mi się podoba- może jak mój B.nie przyzwyczai się do Haniulki to dam Oliwia- jeszcze 5 tyg .Zobaczymy.:tak:

reklama
Do góry