reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A tego to Ci nie powiem, bo nie wiem tak konkretnie🤷‍♀️ po co mi ten immuno dopisał go na recepcie, zrobił to bez objaśnienia. Wcześniejszą immunolog u której się konsultowałam i byłam zadowolona z konsultacji z nią (tłumaczenie wszystkiego) nie zalecała tego leku. A w ogóle to mam go w domu, bo mój mąż dostał go na łuszczycę w razie nasilenia zmian, więc pewnie ma szerokie zastosowanie . Inne dziewczyny brały go w kontekście transferu to może Ci objaśnią🤔
ja np dostałam encorton na rozszerzenie dróg oddechowych, to silny steryd, brałam go miesiąc, wchodząc i schodząc z dawek, uratował mi życie 🙈Ale w kwesti ivf… nie mam pojęcia.

reklama
IMG_9610.jpeg

Byłam u lekarza. Przerywamy stymulację, wchodzimy na antykoncepcję 😓
Organizm źle zareagował na stymulację, w lewym jajniku jajeczko zluteizowalo i ma 28 mm, w prawym jakiś mały pęcherzyk, endometrium maleńkie…. Same nieprawidłowości. Za tydzień wizyta. Pytałam o genetykę powiedział żebyśmy zrobili kariotypy, a po otrzymaniu wyników, umowili się do genetyka, ale badanie zarodków nie jest konieczne w naszym przypadku.
Zlecił badanie amh i proga.

Byłam u lekarza. Przerywamy stymulację, wchodzimy na antykoncepcję 😓
Organizm źle zareagował na stymulację, w lewym jajniku jajeczko zluteizowalo i ma 28 mm, w prawym jakiś mały pęcherzyk, endometrium maleńkie…. Same nieprawidłowości. Za tydzień wizyta. Pytałam o genetykę powiedział żebyśmy zrobili kariotypy, a po otrzymaniu wyników, umowili się do genetyka, ale badanie zarodków nie jest konieczne w naszym przypadku.
Zlecił badanie amh i proga.
Oh nooo :( kurcze nie tak miało być. Jak się czujesz z tą informacją?

Oh nooo :( kurcze nie tak miało być. Jak się czujesz z tą informacją?
Chujowo, liczyłam że wystartujemy i dolecimy chociaż do punkcji, bo właściwie poza niedrożnością jest wszystko ok, tak więc co by mogło pójść nie tak? A tu awaryjne lądowanie 😢
Myśle ze to przez zapalenie przydatków, rok temu, od tamtej pory ciągle cos wyskakuje. Nigdy nie miałam torbieli, aż do teraz…. Jakoś to muszę przetrawić, zajac czymś głowę i czekać do piątku i dowiedzieć się co dalej….
Czy antykoncepcja działa. Licze ze kolejny cykl ruszymy znów ze stymulacją.
A jak to jest, przerwana stymulacja, więc rozpoczęcie kolejnej zaliczać się będzie wciąż do 1 procedury…..?

Chujowo, liczyłam że wystartujemy i dolecimy chociaż do punkcji, bo właściwie poza niedrożnością jest wszystko ok, tak więc co by mogło pójść nie tak? A tu awaryjne lądowanie 😢
Myśle ze to przez zapalenie przydatków, rok temu, od tamtej pory ciągle cos wyskakuje. Nigdy nie miałam torbieli, aż do teraz…. Jakoś to muszę przetrawić, zajac czymś głowę i czekać do piątku i dowiedzieć się co dalej….
Czy antykoncepcja działa. Licze ze kolejny cykl ruszymy znów ze stymulacją.
A jak to jest, przerwana stymulacja, więc rozpoczęcie kolejnej zaliczać się będzie wciąż do 1 procedury…..?
Przykro mi że nie poszło wszystko gładko od razu. :( mam nadzieje ze to taki falstart i kolejny cykl bedzie tym idealnym.
Moim zdaniem to nie powinno Ci sie zaliczyć jako wykorzystanie pierwszej procedury i kolejny cykl stymulacji będzie dalej pierwsza procedurą. Podpisywaliście już dokumenty o pierwszej procedurze?

reklama
Przykro mi że nie poszło wszystko gładko od razu. :( mam nadzieje ze to taki falstart i kolejny cykl bedzie tym idealnym.
Moim zdaniem to nie powinno Ci sie zaliczyć jako wykorzystanie pierwszej procedury i kolejny cykl stymulacji będzie dalej pierwsza procedurą. Podpisywaliście już dokumenty o pierwszej procedurze?
podpisaliśmy umowę, mam protokół i kartę obiegową pierwszej procedury, mieliśmy dostarczyć dziś zgodę na transfer ale nie było potrzebne…..

Do góry