reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Hej dziewczyny nie wiem czy zadaje pytanie w dobrym miejscu ale z ciekawości chciała bym spytać jakie macie wskazania do ivf ? I jeśli jesteście po transferze to za którym razem wam się udało ? w wtorek idę na monitoring do kliniki bo mam zacząć stymulację do in vitro,jeśli wszystko pójdzie dobrze to transfer powinien być jakoś na początku maja.IVF to dla mnie nowy temat luty,marzec miałam 2 inseminacje które nie wyszły ..
Moim wskazaniem brak ciąży przez 4 lata. Miałam jedną stymulację, 6 zarodków i drugi transfer się udał 🙂 Aktualnie zaczynam 26 TC. 🩷

reklama
Hej dziewczyny nie wiem czy zadaje pytanie w dobrym miejscu ale z ciekawości chciała bym spytać jakie macie wskazania do ivf ? I jeśli jesteście po transferze to za którym razem wam się udało ? w wtorek idę na monitoring do kliniki bo mam zacząć stymulację do in vitro,jeśli wszystko pójdzie dobrze to transfer powinien być jakoś na początku maja.IVF to dla mnie nowy temat luty,marzec miałam 2 inseminacje które nie wyszły ..
Ach no i też 2 nieudane IUI.

Życzę tego samego 🥰 Transfer na początku maja przy rozpoczęciu dopiero teraz stymulacji to jakoś bardzo szybko, chyba że będziesz mogła zrobić świeży 🙂
Z tego co mówili lekarze w klinice to mam mieć krótki protokół,21 kwietnia mam mieć miesiączke i na następny dzień po okresie mam zacząć brać zastrzyki,szczerze nie znam się i nawet nie mam pojęcia jak powinno to wyglądać jedyne co to wiem tyle ile lekarz mi rozpisał

@nieznośne_poplątanie jak tam po pierwszym podglądzie? Jak się czujesz ?
Dziękuję. Dziś 6ds i w porównaniu do wcześniejszej, gdzie w tym czasie pęcherzyki miały ok. 12mm, teraz niektóre mają dopiero 8, niektóre dobijają 10. Podobnie jak poprzednio na każdym jajniku jest >10. Póki co nic nie zmieniałysmy, dopiero w poniedziałek będzie decyzja, czy zwiększamy dawkę, czy włączamy już Cetrotide. Czuję się ogólnie bardzo dobrze, mam momenty, gdzie czuję takie rozpieranie, ale nie jest to nic uciążliwego. Zagadałam dziś o zapłodnienie wszystkich komórek i lekarka też się ku temu skłania, więc może tym razem będzie szansa na więcej niż 1 zarodek.

Długie nieskuteczne starania, niskie amh i słabe parametry nasienia.
Mieliśmy ogrom szczęścia, bo udało nam się za pierwszym razem.

reklama
2 lata starań bez ciąży, nieudana inseminacja, 35 lat za pasem. W drożności wyszedł mi też problem z drożnością jednego jajowodu, ale jak się okazało jajowód to mały pikuś 🤡 bo przy dwóch nieudanych stymulacjach wyszła słaba jakość komórek.

Jak długo się staracie?

Do góry