reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Hmm, to mega dużo, bo mi w bocianie powiedzieli 1600 zł lub 1900 zł jak będzie jakaś zmiana do wycięcia
drożność 1200, a za histeroskopie około 3tys z tego co się orientowałam. Jakby co jest też możliwość zrobienia tego i tego na nfz, tylko wiadomo czas oczekiwania dłuższy 🙈

reklama
Hej dziewczyny. Z góry przepraszam, że wbijam się w wątek i jeśli moje pytanie jest nie na miejscu, to dajcie mi proszę znać. Chodzi o to, że lekarz zalecił mi histeroskopię i drożność jajowodów. Trochę już dzwoniłam w różne miejsca, ale chciałabym się zorientować po pierwsze w cenach - ile Wy placiłyście za takie zabiegi? A po drugie może macie do polecenia jakies godne zaufania miejsce w Poznaniu, gdzie mogłabym te zabiegi wykonać?
Za drożność płaciłam 850 zł, plus do tego wymazy wcześniej coś w okolicach 200-300zł. Histeroskopię miałam robioną osobno prywatnie, cena 4900 w opcji ze znieczuleniem ogólnym ale nic nie miałam wycinane, jedynie pobrane próbki do badania stanu zapalnego CD 56 i 138. Bez znieczulenia cena była niższa jakoś o 750 zł

ja miałam usuwane polipy, ale to była najbardziej podstawowa wersja histeroskopii.
Miałam dokładnie tą wersję
Zobacz załącznik 1728230
Może sama diagnostyczna by była tańsza? Ciężko mi powiedzieć.
Właśnie patrzę na stronie bociana, że diagnostyczna 1600 zł.
drożność 1200, a za histeroskopie około 3tys z tego co się orientowałam. Jakby co jest też możliwość zrobienia tego i tego na nfz, tylko wiadomo czas oczekiwania dłuższy 🙈
Kurczę, to skąd teraz taka niska ta cena 🙈 Na NFZ miałabym termin na luty a nie uśmiecha mi się znowu czekać
Za drożność płaciłam 850 zł, plus do tego wymazy wcześniej coś w okolicach 200-300zł. Histeroskopię miałam robioną osobno prywatnie, cena 4900 w opcji ze znieczuleniem ogólnym.
To ja już naprawdę nic nie rozumiem...

Załączniki

• IMG_20251119_100513.jpg
    IMG_20251119_100513.jpg
    54,5 KB · Wyświetleń: 40
Drożność to jeszcze zależy czy ma być w znieczuleniu ogólnym czy nie. U nas w cenniku różnica była kilkaset PLN za znieczulenie.

W Krakowie za drożność około tysiaka, histeroskopia średnio około 3-4 tysiące, ale może być i też 8 tysięcy (zależy u jakiego specjalisty) :) pamiętaj żeby przy okazji histeroskopii dopłacić do wycinków biopsji cd138 (oraz ewentualnie cd56). 1600 zł to jak za darmo🤣

Dziewczyny z Wrocławia/które leczyły się we Wrocławiu, mogę poprosić o polajkowanie mojego postu? Mam kilka pytań w sprawie lekarzy/klinik z których korzystałyście - odezwę się do każdej na priv. ❤️

Właśnie patrzę na stronie bociana, że diagnostyczna 1600 zł.

Kurczę, to skąd teraz taka niska ta cena 🙈 Na NFZ miałabym termin na luty a nie uśmiecha mi się znowu czekać

To ja już naprawdę nic nie rozumiem...
Ja miałam histero z wycinkami w Bocianie i płaciłam 2.200 niecałe. To była diagnostyczna, bo nic nie wycinali. Jak będziesz miała jakieś polipki, które usuną to wtedy jest jakieś 200 zł więcej.
Tak jak radzimy- koniecznie z wcinkami cd138 i cd56.

Hej dziewczyny. Z góry przepraszam, że wbijam się w wątek i jeśli moje pytanie jest nie na miejscu, to dajcie mi proszę znać. Chodzi o to, że lekarz zalecił mi histeroskopię i drożność jajowodów. Trochę już dzwoniłam w różne miejsca, ale chciałabym się zorientować po pierwsze w cenach - ile Wy placiłyście za takie zabiegi? A po drugie może macie do polecenia jakies godne zaufania miejsce w Poznaniu, gdzie mogłabym te zabiegi wykonać?
Miałam oddzielnie.
Drożność (sono-hsg) w Invimedzie na Baraniaka w Poznaniu. Bolało mnie jak cholera, a jajowody drożne. Dobrze, że chłop był ze mną, bo nie mogłam dojść do samochodu. Płaciłam chyba 1000zl w 2023r.
Histeroskopię diagnostyczną z biopsją endometrium robiła mi lekarz prowadząca całą procedurę do IVF w Klinice Pastelowej. Polecam to miejsce w Poznaniu bardzo. Płaciłam w grudniu 2023 około 5000zl (dokładnie nie pamiętam). Widzę w cenniku, że aktualna cena to 2700zl, więc pewnie to było z wizytą i jakimiś innymi badaniami.

reklama
Za sono HSG w Bocianie zapłaciłam ok. 1100 zł

reklama
Do góry