reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Wlasnie nic. Do tego transferu podeszliśmy bez żadnych leków wspomagających wiadomo tylko progesteron.
W wcześniejszych transferach tylko raz mialam accofil i prograf a tak to tez bez niczego.
Teraz wlasnie chciałabym się obstawić lekami typu acoffil heparyna i co tam immunolog by zlecił i czytałam też o intralipidu no ale nie wiem
a miałaś cykle sztuczne czy naturlane? Od razu o to pytam, bo u mnie na naturalnym zawsze beta 0, a na sztucznym narazie do przodu.

reklama
Wlasnie nic. Do tego transferu podeszliśmy bez żadnych leków wspomagających wiadomo tylko progesteron.
W wcześniejszych transferach tylko raz mialam accofil i prograf a tak to tez bez niczego.
Teraz wlasnie chciałabym się obstawić lekami typu acoffil heparyna i co tam immunolog by zlecił i czytałam też o intralipidu no ale nie wiem
Ja mialam wlew z intralipidu dosłownie przed samym transferem - czy on ostatecznie pomógł, nie wiem, ale transfer się udał, wcześniej mialam 3 bety zerowe. Nie mialam większych zalecen by go brac, taka była decyzja mojej lekarki. Myslę, ze powinnaś go rozważyć, bo na pewno nie zaszkodzi.

Ja mialam wlew z intralipidu dosłownie przed samym transferem - czy on ostatecznie pomógł, nie wiem, ale transfer się udał, wcześniej mialam 3 bety zerowe. Nie mialam większych zalecen by go brac, taka była decyzja mojej lekarki. Myslę, ze powinnaś go rozważyć, bo na pewno nie zaszkodzi.
Właśnie czytałam że przy moim kir itp. Intralipid +accofil by się przydał.

Jeśli mogę zapytać ile płaciłaś za jeden wlew? I w klinice ci go robili?
A długo takie wlew trwa?

Napewno się nie poddajemy . Walczymy dalej🙏

No właśnie nie wiem.
Myslalam że każe mi odstawic leki i już a on kazal przyjmowac tak jak było rozpisane.
Wyczytałam na chat gpt ze lekarze nie mogą odstawic leków skoro beta rośnie choćby mało. I pewnie na tej wizycie co będę mieć oceni wartość bety i wtedy każe odstawić.
Ale jak dla mnie nie potrzebne przeciąganie tego.
A może do tego czasu samo spadnie i wystąpi krwawienie może tak być?
Mialam teraz tak samo. Na 4 weryfikacji beta byla 59 (ale tez 3 dni po podaniu Ovi), wczoraj na 5 weryfikacji byla 23. Dopiero odstawila leki... tez uzyskalam taka odpowiedz,ze poki beta rosnie to nie moga odstawic leków

reklama
Mialam teraz tak samo. Na 4 weryfikacji beta byla 59 (ale tez 3 dni po podaniu Ovi), wczoraj na 5 weryfikacji byla 23. Dopiero odstawila leki... tez uzyskalam taka odpowiedz,ze poki beta rosnie to nie moga odstawic leków
Przykro mi 🫂
A przy którym dpt odstawiłaś?
I jaki plan działania teraz masz?

Do góry