reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Przykro mi 🫂
A przy którym dpt odstawiłaś?
I jaki plan działania teraz masz?
16 dpt. To byl nasz 3 etm z drugiej procesury. Zostal ostatni zarodek,watpliwej jakosci- jak to okreslia dr, ktoremu nie daje wielkiej szany... chciala,zebysmy od razu w styczniu podeszli,bo na ten rok juz nie ma funduszy,ale to jest nasz 3 strata w tym roku... jakos nie mam sil... zrobimy w grudniunjeszcze biopsje endometrum z immunoreceptywnoscia i microbiomem,moze to badanie pokaze czemu sie nie chca implantowac albo czemu ronie w 5-6 tc... immunologicznie jestem za kazdym razem obstawiona Accofilem- ale teraz inny schemat,bo mamy inna lekarke. Byl Prograf,teraz Plaquenil. Mam proboem z przyrostem endo,mualam wlewy z Accofilu domaciczne teraz az dwie ampulki,wczesniej po jednej. Troche przyrasta po tym,ale odczuwam go mocno w plecach... teraz mialam ponownie przed etm Intralipid,i nie pomogl. Wczesniej w 2023 r przy jednym transferze tez mialam i nie pomogl. Ja jakos slabo w niego wierze. Jeszcze zastanawiam sie nad zbadaniem allo mrl i hlac i isc ponownie na kons do immunologa

16 dpt. To byl nasz 3 etm z drugiej procesury. Zostal ostatni zarodek,watpliwej jakosci- jak to okreslia dr, ktoremu nie daje wielkiej szany... chciala,zebysmy od razu w styczniu podeszli,bo na ten rok juz nie ma funduszy,ale to jest nasz 3 strata w tym roku... jakos nie mam sil... zrobimy w grudniunjeszcze biopsje endometrum z immunoreceptywnoscia i microbiomem,moze to badanie pokaze czemu sie nie chca implantowac albo czemu ronie w 5-6 tc... immunologicznie jestem za kazdym razem obstawiona Accofilem- ale teraz inny schemat,bo mamy inna lekarke. Byl Prograf,teraz Plaquenil. Mam proboem z przyrostem endo,mualam wlewy z Accofilu domaciczne teraz az dwie ampulki,wczesniej po jednej. Troche przyrasta po tym,ale odczuwam go mocno w plecach... teraz mialam ponownie przed etm Intralipid,i nie pomogl. Wczesniej w 2023 r przy jednym transferze tez mialam i nie pomogl. Ja jakos slabo w niego wierze. Jeszcze zastanawiam sie nad zbadaniem allo mrl i hlac i isc ponownie na kons do immunologa
A do jakiego immunologa.chodzisz?

A do jakiego immunologa.chodzisz?
Ja bylam tylko raz u dr Jarosz w Gdyni. Wiem,ze Pasnik jest dobry,a przynajmniej wielu pacjentow jest zadowolonych,ale jakos koszty leczenia u niego nas przerażają, chodzi glownie o immunoglobuliny,ktore sa sprowadzane np. Z Czech. Wiem wiem- czego sie nie robi... ale finanse sa wazne😔😔

Ja bylam tylko raz u dr Jarosz w Gdyni. Wiem,ze Pasnik jest dobry,a przynajmniej wielu pacjentow jest zadowolonych,ale jakos koszty leczenia u niego nas przerażają, chodzi glownie o immunoglobuliny,ktore sa sprowadzane np. Z Czech. Wiem wiem- czego sie nie robi... ale finanse sa wazne😔😔
Ja jestem z okolic Krakowa takze ja chodzę do Syd... Ale chyba nie jestem zadowolona troche ale będę próbować jeszcze raz z nim.
Chyba że macie kogoś do polecenia w tych rejonach?

Wlasnie nic. Do tego transferu podeszliśmy bez żadnych leków wspomagających wiadomo tylko progesteron.
W wcześniejszych transferach tylko raz mialam accofil i prograf a tak to tez bez niczego.
Teraz wlasnie chciałabym się obstawić lekami typu acoffil heparyna i co tam immunolog by zlecił i czytałam też o intralipidu no ale nie wiem
To ja tylko podpowiem, bo chyba nikt nie wspomniał. Ja miałam do ostatniego transferu Atosiban. To był jedyny lek, który się różnił w porównaniu z poprzednimi transferami. Nie miałam do tego wskazań, ale stwierdziliśmy z gin, że dajemy co wlezie 🙈

reklama
To ja tylko podpowiem, bo chyba nikt nie wspomniał. Ja miałam do ostatniego transferu Atosiban. To był jedyny lek, który się różnił w porównaniu z poprzednimi transferami. Nie miałam do tego wskazań, ale stwierdziliśmy z gin, że dajemy co wlezie 🙈
Dzięki za info😉 każdą wskazówka czy rada pomocna.
Zobaczę co wgl lekarz będzie mówił

Do góry