reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny daje znać że u mnie biochemiczna. Lekarz jeszcze kazał zostawić leki i pokazać się za tydzień.
Dzień przed wizytą mam zbadać poziom beta hcg,progesteron i tsh.

Wgl nie wiem po co to takie przeciąganie jak wiadomo że ciąża nie rokuje nie dość że bardzo niskie wartości jak na dany dpt to i przyrosty małe.

Niestety miały być piękne święta ale to niestety jak zawsze się nie udało 😞
Doczytałam te wartości bety i ja szczerze nie rozumiem po co zostawać leki.
Ale ogólnie ja sama badalabym dalej czy ona w końcu zacznie spadać. Bo jak ma ciągle tak rosnąć to też jest alarmujące.

reklama
Dziewczyny daje znać że u mnie biochemiczna. Lekarz jeszcze kazał zostawić leki i pokazać się za tydzień.
Dzień przed wizytą mam zbadać poziom beta hcg,progesteron i tsh.

Wgl nie wiem po co to takie przeciąganie jak wiadomo że ciąża nie rokuje nie dość że bardzo niskie wartości jak na dany dpt to i przyrosty małe.

Niestety miały być piękne święta ale to niestety jak zawsze się nie udało 😞
Przykro mi :( wiem, że teraz Ci ciężko, ale to też znak, że tym razem ciąża sie udanie zaimplantowała, to tez jakas nadzieja na przyszłość. Trzymam kciuki, najważniejsze, to się nie poddawać.

Doczytałam te wartości bety i ja szczerze nie rozumiem po co zostawać leki.
Ale ogólnie ja sama badalabym dalej czy ona w końcu zacznie spadać. Bo jak ma ciągle tak rosnąć to też jest alarmujące.
No właśnie nie wiem.
Myslalam że każe mi odstawic leki i już a on kazal przyjmowac tak jak było rozpisane.
Wyczytałam na chat gpt ze lekarze nie mogą odstawic leków skoro beta rośnie choćby mało. I pewnie na tej wizycie co będę mieć oceni wartość bety i wtedy każe odstawić.
Ale jak dla mnie nie potrzebne przeciąganie tego.
A może do tego czasu samo spadnie i wystąpi krwawienie może tak być?

Przykro mi :( wiem, że teraz Ci ciężko, ale to też znak, że tym razem ciąża sie udanie zaimplantowała, to tez jakas nadzieja na przyszłość. Trzymam kciuki, najważniejsze, to się nie poddawać.
Tak . Pierwszy raz się udało ze byla implantacja takze moze to dziwne bedzie ale się cieszę że cos się zadziało i przynajmniej wiem że organim umie.🤦‍♀️🤦‍♀️

No właśnie nie wiem.
Myslalam że każe mi odstawic leki i już a on kazal przyjmowac tak jak było rozpisane.
Wyczytałam na chat gpt ze lekarze nie mogą odstawic leków skoro beta rośnie choćby mało. I pewnie na tej wizycie co będę mieć oceni wartość bety i wtedy każe odstawić.
Ale jak dla mnie nie potrzebne przeciąganie tego.
A może do tego czasu samo spadnie i wystąpi krwawienie może tak być?
Jak będziesz brała progesteron to krwawienie raczej nie wystąpi. Ale jak beta zacznie spadać zawsze możesz skontaktować się z lekarzem i może na tej podstawie odstawi leki wcześniej.

@Pierwsze 🥰 właśnie, a co było inaczej za tym transferem? Bo to jednak pierwsz implantacja u Ciebie.
Wlasnie nic. Do tego transferu podeszliśmy bez żadnych leków wspomagających wiadomo tylko progesteron.
W wcześniejszych transferach tylko raz mialam accofil i prograf a tak to tez bez niczego.
Teraz wlasnie chciałabym się obstawić lekami typu acoffil heparyna i co tam immunolog by zlecił i czytałam też o intralipidu no ale nie wiem

reklama
Do góry