reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

in vitro z komórką dawczyni

I wszystko ciekawsze tylko nie mleko w butelce. Bo jeszcze do tego idą jej dwie górne dwójki.....ząbkowanie pominęło górne jedynki 😂
Właśnie zobaczyłam że dolna dwójka też się przebiła. I jak to dziecko ma pić mleko z butelki. Zmieniłam jej dzisiaj smoczek na taki do kaszki , zobaczę czy pomoże, bo bidulka prawie nic mleka nie pije, a jeszcze byłyśmy od poniedziałku do środy w szpitalu bo miała wysoką gorączkę i okazało się że to trzydniówka

reklama
Właśnie zobaczyłam że dolna dwójka też się przebiła. I jak to dziecko ma pić mleko z butelki. Zmieniłam jej dzisiaj smoczek na taki do kaszki , zobaczę czy pomoże, bo bidulka prawie nic mleka nie pije, a jeszcze byłyśmy od poniedziałku do środy w szpitalu bo miała wysoką gorączkę i okazało się że to trzydniówka
Oj to biedne obie jesteście!

Nie zmieniałam. Trochę więcej pije ale to jeszcze nie to co było przed szpitalem. Spróbuję jej jakiś probiotyk kupić bo w szpitalu biegunkę miała , zęby się przebiły to już tak nie marudzi.
Chyba że to przez stres przy pobieraniu krwi ma ściśnięty żołądek bo strasznie ją wymęczyły bo jej żyły pękały i nie mogły wkłócia założyć

Ostatnia edycja:
Kupiłam saszetkę hippa , Też nie bardzo piła. Chyba tylko fizjoterapeuta pomoże, bo jak miała ten refluks kiedyś to l
masowała jej brzuszek i tak nie ulewała

Ania po zwykłym mleku typu Humana miala mega zaparcia, zmienilam na Nutramigen i pomogło na stolec. Na ulewania to do ok 9 miesięcy nic nie pomagało, potrafila ulać ilosci ogromne nawet 1,5h po jedzeniu ale przybierała prawidlowo więc się nie martwiłam. Natomiast wtedy neonatolog kazała zmienić na Neocate. Pomogło na wszystko, ale okazało się, że Diablica ma alergie na BMK.

reklama
Ania po zwykłym mleku typu Humana miala mega zaparcia, zmienilam na Nutramigen i pomogło na stolec. Na ulewania to do ok 9 miesięcy nic nie pomagało, potrafila ulać ilosci ogromne nawet 1,5h po jedzeniu ale przybierała prawidlowo więc się nie martwiłam. Natomiast wtedy neonatolog kazała zmienić na Neocate. Pomogło na wszystko, ale okazało się, że Diablica ma alergie na BMK.
Ona nie ma problemu z ulewaniem i zaparciami. Teraz po tym szpitalu mleka mniej pije. Obiadkami ją dokarmiam i wodę do picia daję żeby się nie odwodniła.

Do góry