Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mamy zarodek więc wykorzystamy. Na razie jest za mały a ja musze odzyskać siły. Ma 9 miesięcy. Kiedyś myślałam że po roku podejdę ale kp i nie zanosi się na koniec. nie chce mu też tego odbierać na rzecz hipotetycznego rodzeństwa. Z drugiej strony coraz starsza jestemOooo starasz się o rodzeństwo??? Da sie z tej samej dawczyni? Tak, mysle ze musisz odstawic cyca. A ile mlody juz ma?
Wierze, że robi sie podobny! Anka tak samo!
Ja tylko po jednym transferze dotrwałam z zarodkiem do 8 tygodnia. Miałam clexane w brzuch i domięśniowe w tyłek no i garść doustnych i luteina dopochwowy.U mnie to się zmienialo w czasie, bo dochodzilo w kolejnych próbach coraz więcej leków ale były pewne stałe- w 2 dniu miesiączki kontrola hormonow i endometrium i włączenie estrogenów, ja miałam te wcierane w udo (Divigel). Kolejna kontrola endometrium po tygodniu i w terminie owulacji badanie hormonów i endometrium. 5,5 dnia przed planowanym transferem włączenie progesteronu jeśli mój własny pozwalał tzn był odpowiednio niski (jesli już sam zaczął rosnąć cykl był kasowany bo to świadczylo o przedwczesnym dojrzewaniu endo). Ja brałam w iniekcji Prolutex 2xdz i dopochwowo Cyclogest 3xdz. Do tego oczywiście przez cały okres starań metylowany kwas foliowy. W 5 dniu po owulacji czyli u mnie w 19 dniu cyklu był transfer i nadal duże dawki hormonów. Estrogen do końca 1 trymestru a progesteron w zmniejszanych dawkach ale prawie całą ciążę. Ja w udanym cyklu miałam też steryd, Acard, Clexane, a w tuż przed transferem i pierwsze tygodnie po także Accofil i Smoflipid ale to już dość niestandardowo (10 próba in vitro = desperacja).
Także luzik.![]()
Raczej tak. Leki przed i po transferze mogą nie być dla matek karmiących. A po za tym to głównie hormony, które I tak mogą zakończyć laktację- tak mi się wydaje.Potwierdźcie mi. Żeby podejść do transferu to muszę odstawić od piersi tak? Zakładam cykl sztuczny.
Ogólnie po za invitro-czyli naturalnie przy regularnym karmieniu nie wraca owulacja u większości kobiet. Czyli antykoncepcja (ale nie u każdej więc lekarze nie zalecają noezabezpieczania się po za tym jak nie planuje się kolejnego dziecka).Ja tylko po jednym transferze dotrwałam z zarodkiem do 8 tygodnia. Miałam clexane w brzuch i domięśniowe w tyłek no i garść doustnych i luteina dopochwowy.
Można mieć dosyć tych leków. Brzuch był już obolały. Teraz aż mnie przeraża że znowu zaczną się te leki ale kto jak nie my to wszystko zniesie.
Panie położone mówiły że miały w klinice pacjentkę co panicznie bała się pobierania krwi. Co tam sdziało i malała i wyrywała się. Mąż zawsze ją trzymał a czasami nie dawał rady jej sile. Dopiero wszyscy byli zdeterminowani żeby jak najszybciej zaszła w ciążę.
Ale o to nie zapytałam czy udało im się. Dlatego główna do góry i walczymy do końca![]()