reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Właśnie czytałam że przy moim kir itp. Intralipid +accofil by się przydał.

Jeśli mogę zapytać ile płaciłaś za jeden wlew? I w klinice ci go robili?
A długo takie wlew trwa?

Napewno się nie poddajemy . Walczymy dalej🙏
150 zł, robili w klinice, miałam go 2 godz. przed transferem. W zasadzie szłam z końcówką wlewu na sam transfer, bo zgięłam rękę i przez 15 min nic nie leciało, a ja dopiero ogarnęłam po czasie. Śmiesznie, bo tu transfer, a ja jeszcze z kroplówką na ręce. Także mozna powiedzieć, ze zarodek znalazł się już w macicy, a w tym samym czasie leciała jeszcze końcówka wlewu.

16 dpt. To byl nasz 3 etm z drugiej procesury. Zostal ostatni zarodek,watpliwej jakosci- jak to okreslia dr, ktoremu nie daje wielkiej szany... chciala,zebysmy od razu w styczniu podeszli,bo na ten rok juz nie ma funduszy,ale to jest nasz 3 strata w tym roku... jakos nie mam sil... zrobimy w grudniunjeszcze biopsje endometrum z immunoreceptywnoscia i microbiomem,moze to badanie pokaze czemu sie nie chca implantowac albo czemu ronie w 5-6 tc... immunologicznie jestem za kazdym razem obstawiona Accofilem- ale teraz inny schemat,bo mamy inna lekarke. Byl Prograf,teraz Plaquenil. Mam proboem z przyrostem endo,mualam wlewy z Accofilu domaciczne teraz az dwie ampulki,wczesniej po jednej. Troche przyrasta po tym,ale odczuwam go mocno w plecach... teraz mialam ponownie przed etm Intralipid,i nie pomogl. Wczesniej w 2023 r przy jednym transferze tez mialam i nie pomogl. Ja jakos slabo w niego wierze. Jeszcze zastanawiam sie nad zbadaniem allo mrl i hlac i isc ponownie na kons do immunologa
A próbowaliście na wzrost endo stosować viagrę dopochwowo? Podobno pomaga….

A próbowaliście na wzrost endo stosować viagrę dopochwowo? Podobno pomaga….
Oj ja to mam chyba kazda viagre wypróbowana🤣w otoczce niebieskiej, bialej,rozpuszczalna,w czopkach, ostatnio nawet czerowa,z ktorej sciaglam otoczkę-one nie dzialaja,tak jak na inne dziewczyny. Na estrofemie tez nie rosnie szalowo, intrarossa ostatnio ciut zadzialal,ale tez bez szalu. Witaminy dedykowane pod wzrost endo caly czas wcinam,resweratrol, olej z wiesiola, wit E, bromelaina, ananas naturalny. Najlepiej ostatnio wlasnie chyba ten Accofil we wlewie domacicznym. Wczesniej mialam jeszcze wlewy z osocza chyba dwa razy po 3 sesje. Jeszcze mysle o akupunkturze🤷‍♀️

Oj ja to mam chyba kazda viagre wypróbowana🤣w otoczce niebieskiej, bialej,rozpuszczalna,w czopkach, ostatnio nawet czerowa,z ktorej sciaglam otoczkę-one nie dzialaja,tak jak na inne dziewczyny. Na estrofemie tez nie rosnie szalowo, intrarossa ostatnio ciut zadzialal,ale tez bez szalu. Witaminy dedykowane pod wzrost endo caly czas wcinam,resweratrol, olej z wiesiola, wit E, bromelaina, ananas naturalny. Najlepiej ostatnio wlasnie chyba ten Accofil we wlewie domacicznym. Wczesniej mialam jeszcze wlewy z osocza chyba dwa razy po 3 sesje. Jeszcze mysle o akupunkturze🤷‍♀️
A probiotyki? Bo to jest jeszcze ostatnia deska ratunku w ramach próby wzmocnienia endo.

Sama teraz brałam przez trzy miesiące Omnibiotic Flora Plus (ale akurat jeśli chodzi o przyrastanie endo nie jestem przypadkiem problematycznym, bo u mnie rosło zawsze bez problemu).

Do góry