reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Na dzisiejszym usg miałam widoczny płyn i powiedziala, że ją to niepokoi. Dodała też, że moglibyśmy podać leki i normalnie transfer by się odbył 6 września ale tu nie o to chodzi żeby problem przykryć.
Mówiła o histeroskopii po dwóch/trzech nieudanych transferach a wyszło, że będę miała szybciej.
Może właśnie tak miało być... Będziesz podchodziła do transferu spokojniejsza zobaczysz :)
A kiedy mniej więcej szykuje się u Ciebie histero?

reklama
Może właśnie tak miało być... Będziesz podchodziła do transferu spokojniejsza zobaczysz :)
A kiedy mniej więcej szykuje się u Ciebie histero?

Na razie na trzech lekarzy odpisał mi jeden i napisał, że jak histeroskopię to tuż po okresie więc w kolejnym cyklu. Dodał żebym dzwoniła już w poniedziałek żebym zaklepała sobie miejsce.

Dzisiaj, w 8 dc.
Na usg miałam widoczny płyn i powiedziala, że ją to niepokoi. Dodała też, że moglibyśmy podać leki i normalnie transfer by się odbył 6 września ale tu nie o to chodzi żeby problem przykryć.
Mówiła o histeroskopii po dwóch/trzech nieudanych transferach a wyszło, że będę miała szybciej.
Płyn po owulacji z poprzedniego cyklu?? Ogolnie to w sumie dobrze, bo nie będziesz miala w ciemno robionych transferów, które mogłyby sie nie udawać, bo coś "siedzi" w macicy, a tylko histeroskopia może to wykryć. Im większa diagnostyka tym większe szanse na powodzenie. Ale rozumiem w pełni co czujesz, bo dziś tez sie dowiedziałam, że mi sie odwleka procedura. Trzeba myśleć, że to wszystko jest po to, by sie jednak udało.

Dzisiaj, w 8 dc.
Na usg miałam widoczny płyn i powiedziala, że ją to niepokoi. Dodała też, że moglibyśmy podać leki i normalnie transfer by się odbył 6 września ale tu nie o to chodzi żeby problem przykryć.
To naprawdę dobra decyzja 🙂 chyba wszystkie znamy to uczucie doskonale, jak wszystko się odwleka w czasie, ale jak coś lekarkę niepokoi, to zdecydowanie lepiej nie podchodzić do transferu w ciemno.
A ona nie mogłaby zrobić tego badania?

A w jakiej formie i kiedy dokładnie dostaje sie ten intralipid?? Lekarka tez mi wspominała, ze po stymulacji do transferu tez mi to rekomenduje, ale na razie nie wdawała sie w szczegóły.
A u Ciebie wyszły podwyższone komórki NK w macicy?
To jest w formie kroplówki, która schodzi tak 2-3 godziny. Jak komórki NK podwyższone są trochę, to dostaje się jedną dawkę do transferu. U mnie wynik wyszedł wysoki i będę miała dwie - pierwsza miałam w 8dc, a druga będę miała przy transferze. Trzecia po trzech tygodniach od transferu, gdyby był udany - żeby organizm nie zwalczał ciąży.

To naprawdę dobra decyzja 🙂 chyba wszystkie znamy to uczucie doskonale, jak wszystko się odwleka w czasie, ale jak coś lekarkę niepokoi, to zdecydowanie lepiej nie podchodzić do transferu w ciemno.
A ona nie mogłaby zrobić tego badania?

Moja lekarka nie robi 😊
Dzisiaj mi odpisał drugi lekarz, że oddzwoni do mnie w sprawie terminu w poniedziałek więc zobaczymy 😁

Płyn po owulacji z poprzedniego cyklu?? Ogolnie to w sumie dobrze, bo nie będziesz miala w ciemno robionych transferów, które mogłyby sie nie udawać, bo coś "siedzi" w macicy, a tylko histeroskopia może to wykryć. Im większa diagnostyka tym większe szanse na powodzenie. Ale rozumiem w pełni co czujesz, bo dziś tez sie dowiedziałam, że mi sie odwleka procedura. Trzeba myśleć, że to wszystko jest po to, by sie jednak udało.

Nie była pewna co to dlatego zleciła histeroskopię 😊
Ja wiem, że to dobrze ale mam wrażenie, że to się tak odwleka, że póki co to się zaczęłam zastanawiać czy zdążymy wykorzystać wszystkie zarodki do końca procedury 😏

reklama
Do góry