reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Indukcja porodu

Kazimiera321

Zaciekawiona BB
Cześć, jestem od 5 dni w szpitalu i 5 dni po terminie, wczoraj miałam test oct i założony balonik po którym miałam okropne skurcze podbrzusza... wypadł, dziś miałam indukcję porodu dostałam kroplówkę oksytocyna ale po 7 godzinach odłączyli mnie bo nie mam skurczy, jutro mam dostać jakiś żel na wywołanie ale już tracę nadzieje... czy ten żel jest skuteczny? Mam 2luzne palce rozwarcia miękka szyjkę 1,5/2cm... która z tego co zrozumiałam jest daleko

reklama
Niestety każdy organizm jest inny. Ja po kroplówce z oksy zaczęłam rodzić po godzinie, a skurcze były nie do wytrzymania. Jeśli tętno dziecka będzie ok to poczekają, może się zacznie (czasem owulacja się przesuwa i dziecko jest młodsze niż się wydaje) - jeśli do 42tc nie urodzisz to będzie cc ale nie martw się, najważniejsze żeby maluch bezpiecznie przyszedł na świat, to czy urodzisz naturalnie przy przez cięcie nie ma wtedy znaczenia :)

Cześć, jestem od 5 dni w szpitalu i 5 dni po terminie, wczoraj miałam test oct i założony balonik po którym miałam okropne skurcze podbrzusza... wypadł, dziś miałam indukcję porodu dostałam kroplówkę oksytocyna ale po 7 godzinach odłączyli mnie bo nie mam skurczy, jutro mam dostać jakiś żel na wywołanie ale już tracę nadzieje... czy ten żel jest skuteczny? Mam 2luzne palce rozwarcia miękka szyjkę 1,5/2cm... która z tego co zrozumiałam jest daleko
Ja mialam i balonik, i żel i oct.. I skurczy niestety nie było. Pozniej przebicie wód i skonczylo sie cc

Do góry