• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Informowanie ojca

amdzia93

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny😘
Czy jeśli urodze dziecko i nie mam ślubu z ojcem dziecka to czy muszę go informować o porodzie i pozwalać mu na odwiedziny, jeśli sam stwierdził że sprawy formalne on chce załatwiać przez sąd A to tylko dlatego że nie chce z nim być, dlatego próbuje mnie zastraszyć i się go boję. Wylądowałam tez przez niego na patologii ciazy, sprawe tez zglaszalam na policję.
Poradźcie mi coś proszę

reklama
Rozwiązanie
A ja Ci powiem, że jeżeli nie chcesz wiązać z nim swojego życia to olej go. Podaj w akcie urodzeń a ojca nn i problem z głowy. A tak będzie mógł robić Ci pod górę. Pobyt w szpitalu potrzebna zgoda ojca, wyjazd za granicę zgoda ojca, zmiana szkoły zgoda ojca. Ja żałuję, że naciskałam na uznanie syna. Alimentów tatuś i tak nie płaci, jak przyjedzie raz na kilka miesięcy to tylko dziecku wodę z mózgu robi.
Przemyśl jaką przyszłość chcesz dla swojego dziecka i podejmij właściwą dla Twojego sumienia decyzję. Powodzenia
A on chce mieć kontakt z dzieckiem? Jeśli tak, wyrażał chęć by być w życiu dziecka i w nim uczestniczyć to uważam, że owszem. Powinnaś poinformować to o narodzinach jego dziecka- jest ojcem więc ma prawo czy tego chcesz czy nie.

Oczywiście formalnie i tak trzeba sprawę uważam uregulować jak najszybciej. Szczególnie, że między Wami nie dzieje się chyba najlepiej.

Według mnie powinnaś poinformować go o porodzie i pozwolic na odwiedziny. Jest ojcem i ma do tego prawo. A co zrobi, czy będzie chciał widywać się z dzieckiem to już jego wybór.... Ty będziesz miała czyste sumienie. Poza tym pomimo złych relacji miedzy rodzicami nie powinno odbierać się dziecku możliwości widywania z ojcem. To dla niego bardzo ważne

A ja Ci powiem, że jeżeli nie chcesz wiązać z nim swojego życia to olej go. Podaj w akcie urodzeń a ojca nn i problem z głowy. A tak będzie mógł robić Ci pod górę. Pobyt w szpitalu potrzebna zgoda ojca, wyjazd za granicę zgoda ojca, zmiana szkoły zgoda ojca. Ja żałuję, że naciskałam na uznanie syna. Alimentów tatuś i tak nie płaci, jak przyjedzie raz na kilka miesięcy to tylko dziecku wodę z mózgu robi.
Przemyśl jaką przyszłość chcesz dla swojego dziecka i podejmij właściwą dla Twojego sumienia decyzję. Powodzenia

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry