reklama

Interpretacja wyników nasienia - seminogram

reklama
Cześć, ja dodałam wyniki męża do chata gpt żeby mi zrobił szybka analize. Mój mąż nie miał żadnych problemów dlatego nie będę się wypowiadać jakoś szczegółowo, ale ewidentnie trzeba działać, bo morfologia wynosi 0%. Polecam na Instagramie akademie płodności (zero papierosów, alkoholu, wdrożyć aktywność fizyczna, suplementy plus pamiętam tam było okej z czarnuszki, sok pomarańczowy, ale to doczytaj, dużo da się zrobić dietą). Pewnie lekarz powie Ci więcej, ale najlepiej działać też samemu, nie tylko samymi lekami. Wiem że prosiłaś o historię kogoś kto miał podobną historię, a że nikt nie odpowiedział do tej pory to podzielę się tym co wiem 🫣

Załączniki

• Screenshot_2026-02-07-20-00-11-909_com.openai.chatgpt.jpg
    Screenshot_2026-02-07-20-00-11-909_com.openai.chatgpt.jpg
    224,8 KB · Wyświetleń: 25
Cześć, ja dodałam wyniki męża do chata gpt żeby mi zrobił szybka analize. Mój mąż nie miał żadnych problemów dlatego nie będę się wypowiadać jakoś szczegółowo, ale ewidentnie trzeba działać, bo morfologia wynosi 0%. Polecam na Instagramie akademie płodności (zero papierosów, alkoholu, wdrożyć aktywność fizyczna, suplementy plus pamiętam tam było okej z czarnuszki, sok pomarańczowy, ale to doczytaj, dużo da się zrobić dietą). Pewnie lekarz powie Ci więcej, ale najlepiej działać też samemu, nie tylko samymi lekami. Wiem że prosiłaś o historię kogoś kto miał podobną historię, a że nikt nie odpowiedział do tej pory to podzielę się tym co wiem 🫣
Dziękuję bardzo za odpowiedź- zawsze to coś do przodu 😊 na pewno zaczniemy bardziej dbać o te rzeczy. Nie spodziewaliśmy się takich wyników 🫩

Boże mój słownik... Miało być olej z czarnuszki i sok pomidorowy! W akademii płodności jest ebook na poprawę jakości nasienia, działajcie no na pewno da się dużo zrobić jeśli tylko się chce!
Wiadomo, myśli się że nic nie dolega to jaki może być problem, jednak z nasieniem coraz więcej problemów jest przez zmieniający się tryb życia... Powodzenia ☺️

Cześć dziewczyny,
Czy mogę prosić o pomoc/spojrzenie na wyniki seminogramu nasienia? Od września staramy sie o pierwsze dziecko, na początku u mnie były problemy z tarczycą, żelazem itd., ale ostatnio Pani ginekolog kazała zrobić badanie nasienia - zeby zobaczyć jak wygląda sprawa u męża. W przyszłym tygodniu mam wizytę u niej, ale chciałabym żeby ktoś kto sie z czymś takim mierzył daj swoją opinię, opisał swoją historię i czy wgl może sie udać z takimi parametrami?
Bez stresu, my z mężem też mieliśmy 0% prawidłowych, brał suplementy które kazał brać lekarz, później selen i cynk i udało się podnieść aż do 8 prawidłowych 😄

Hej wstawię Ci wyniki mojego męża z zeszłego tygodnia 🤷‍♀️ jedziemy na tym samym wózku, tylko u nas zrobiliśmy jeszcze dodatkowo posiew nasienia i wyszła infekcja e coli. Plus z rozmowy wyszło że używa w pracy maty grzewczej na fotel a wysoka temp napewno nie sprzyja plemnikom. Maz jest na antybiotyku, stosujemy suple, od kilku dni pije sok pomidorowy i zrezygnuje z tej maty oczywiście 🤐 Jutro ma konsultacje u urologa, też jestem ciekawa co powie 👌

Załączniki

• Screenshot_20260205_195041_com.google.android.apps.docs-01.jpeg
    Screenshot_20260205_195041_com.google.android.apps.docs-01.jpeg
    124 KB · Wyświetleń: 9
Ja dodam od siebie, że u nas nie udało sie poprawić wyników morfologii. Najpierw wyszło 2%, po koleinych 3 mcach 0%, a po następnych 0%. Partner Stosował suplementy ( gotowe, jak i oddzielnie suplemnetowane). Wyszły mu również zylaki ale one byly tak niewielkie, ze urolog nie kazal ich nawet operowac. Robil rowniez poszerzone badanie nasienia ( defragmentacja ) i te wyszlo w normie 13%. ( Do 15% norma). Piszę o tym, bo sama szukalam takich historii podczas badań.

reklama
Ja dodam od siebie, że u nas nie udało sie poprawić wyników morfologii. Najpierw wyszło 2%, po koleinych 3 mcach 0%, a po następnych 0%. Partner Stosował suplementy ( gotowe, jak i oddzielnie suplemnetowane). Wyszły mu również zylaki ale one byly tak niewielkie, ze urolog nie kazal ich nawet operowac. Robil rowniez poszerzone badanie nasienia ( defragmentacja ) i te wyszlo w normie 13%. ( Do 15% norma). Piszę o tym, bo sama szukalam takich historii podczas badań.
I jakie były Wasze dalsze kroki?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry